НОИ ще търси пари от фалшиви ТЕЛК, но след решение от съда

Прокуратурата работи, но пенсиите ще се плащат
12
НОИ ще търси пари от фалшиви ТЕЛК, но след решение от съда
Снимка: Dnes.bg

Националният осигурителен институт няма правно основание да спира изплащането на инвалидни пенсии в случаи, по които работи прокуратурата, до окончателно произнасяне на последната съдебна инстанция.

Още по темата
Това коментираха от Държавното обществено осигуряванe пред БНР.

При окончателно съдебно решение НОИ търси неправомерно изплатените средства от лицата, които са ги получавали, за периода, за който е доказана злоупотребата.

Към края на миналата година инвалидни пенсии за общо заболяване са получавали близо 460 хиляди души, което е 18 процента от всички плащани пенсии.

Средният месечен размер на инвалидните пенсии е почти 270 лева и зависи от стажа и степента на увреждане, записана в решението на ТЕЛК.

От НОИ посочиха, че от началото на годината няма спрени инвалидни пенсии след съдебно решение.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
vali_spyer преди 4 седмици
Има хора със сериозни заболявания,които попаднаха в групата на разследванията и получиха писма че пенсията им се спира. А след колко месеца ще решат не се знае....
Какво да правят те?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има хора със сериозни заболявания и нетрудоспособни на 90% но не им дават Тела.Защо, защото трябва да си платят,затова, че са болни.Това е нашата държава.На болните хора им спират телковете а на здравите им дават.
8
1
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 4 седмици
Направо да махат ТЕЛК и инв. пенсии, а вместо тях да дават на всички от територията по 200лв. Ще се спестят повече пари, щото издръжката на администрацията е с бюджет по-голям от този за пенсиите.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 4 седмици
ДА ПОСМАЛЯТ МАЛКО, СРЕДНАТА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ Е ОКОЛО 240.,КОЕТО НЕ ПРОМЕНЯ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ ОТКРАДНАТИТЕ/ЗАЩОТО ТЕ СА ТОЧНО ОТКРАДНАТИ/ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ С ЛИХВАТА. ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НАКАЗАНИ. ЛОШО Е ,ЧЕ ЗА ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ЛИПСВА ИНФОРМАЦИЯ.ПРИ ПРЕОСВИДЕТЕЛСТВУВАНЕТО ИМ ,СЪЩЕСТВУВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДАТ КОРЕГИРАНИ.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще си ги търсят те... Колкото и собствениците на нелегално построените гета ще си получат обратно земята. По-скоро БХК ще ги принуди да платят всичко по още веднъж на групата със специални привилегии. Надявам се държавата да докаже, че може да се справи адекватно със ситуации като тази, и много неплатежоспособни псевдоинвалиди да бъдат вкарани по затворите.
5
0
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС към РАДЕВ преди 4 седмици
НОИ или Прокуратурата не спазват ЗАКОНА - при обжалване на плащане на Пари от НОИ
,се спира превода до решение .
Явно Прокуратурата не е обжалвала в НОИ .
Пример - Болничните се обжалват докато не се произнесе комисия от НОИ , Застрахователи , Лекари .
4
0
 
17
 
! Отговори
кофпомпаджиииии преди 4 седмици
т'ва не е държава !
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много ги критикувах майките на деца с увреждания, но за едно бяха абсолютно прави, че пари в държавата има, но те не отиват там, където трябва.
2
0
 
21
 
! Отговори
SHEFA преди 4 седмици
-МАЙ БАЯ ХОРА ЩЕ БЪДАТ ПОСЕТЕНИ ОТ СЪДИЯ ИСПЪЛНИТЕЛИ.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Даването на инвалидни пенсии трябва да зависи изцяло и единствено от НОИ. Само така ща се спрат злоупотребите. Защото иначе е все едно, да работиш в една фирма, а да получаваш заплата си от друга фирма.