Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!

Ангелкова пред ТАСС: Пазарът за нас е стратегически!
70
Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!
Снимка: БТА

България възнамерява да развива активно сътрудничество с Русия в областта на туризма, което оценява като стратегически важно. Това заявява министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за ТАСС.

Руският туристически пазар е много голям и точно поради това Русия за мен лично винаги е била стратегически партньор и важен туристически пазар. Отношенията с руските колеги са изключително добри и им благодаря за подкрепата на практически всички политически равнища, подчертава Ангелкова.

Тя разказва, че преди няколко седмици заедно с български депутати е била в Москва, където е провела "много полезни преговори".

От септември туристическият сектор премина под ръководството на министерството на икономическото развитие и сме планирали цяла серия съвместни мероприятия, а в момента уточняваме съвместните си планове, планираме да проведем няколко съвместни българо-икономически форума, посветени на туризма, посочва министърът.

Ангелкова подчертава, че за представителите на българския туристически пазар е важно да намерят оптималната форма за сътрудничество с руските си колеги.

Добре е известно, че клиентите на руския пазар вземат решения за пътешествия в последния момент, а водещ критерий за много от тях е цената на пътуването. Наши сериозни конкуренти, които са и наши партньори, са Турция, Сърбия, Тунис, Египет, Гърция, Кипър и Хърватия, които използват механизми за пряко подпомагане на сектора. Нещо, което за съжаление ние не можем да предложим, отбелязва тя.

На въпрос за предимствата на България пред други туристически дестинации, Ангелкова посочва безопасността на почивките, подчертавайки, че страната се отнася максимално доброжелателно към своите гости.

По думите на министъра освен това руските туристи вече могат да получат визи за България по местожителство.

От началото на февруари, благодарение на съвместните усилия с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, успяхме да договорим увеличаване на броя на визовите центрове в Русия до 59. Сега на практика във всеки голям град на територията на Русия всеки турист може да подаде заявление за получаване на виза, подчертава тя.

По думите на Ангелкова се обсъждат и други възможности за опростяване на процедурите, включително многократни туристически визи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
6
 
! Отговори
от 20 преди 5 години
До До 20Само че бедните туристи от Русия,Украйна и България гледат с 100 евро да изкарат 10 дена.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Какво говориш ?Даже от тези 100 евро, искат да върнат спестено у дома си.А пък богатите, като вземат да идват при бай ***, да харчат на воля, да хвърлят бакшиши, за ДОБРОТО обслужване ... чЕкайте !
23
7
 
14
 
! Отговори
мира преди 5 години
Абе нали русия ви е трън Все русия е най лоша пък чакат туристи нали сте с американците къде ви са американските туристи бе Гербери смотани
22
8
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Само че бедните туристи от Русия,Украйна и България гледат с 100 евро да изкарат 10 дена.Карат на кроасани,хляб,чесън,домати и лимонада.Докато богатите туристи харчат пари като луди.
21
0
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тая след залез слънце пак ли е толкова красива?
20
1
 
9
 
! Отговори
ГенчУ преди 5 години
Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!И да не забравим издаване на туристическа виза 3-4 месеца.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази от снимката не е от най-хубавите!
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТуристИ бедния руснак е клиент, както и другите.Ще дойде време, тук ще идват *** и мизерници.
17
3
 
17
 
! Отговори
Турист преди 5 години
В България идват предимно бедни руснаци.Заможните предпочитат Турция,Гърция,Дубай,Испания и т.н.
16
1
 
8
 
! Отговори
морски преди 5 години
До sakiДа ти каже, че мутрите мислят само как да излъжат и туристите, и работниците си ли очакваш ?!
15
0
 
24
 
! Отговори
saki преди 5 години
Министърката сутринта каза че имало спад на младежките туристи от Англия. Водещия я пита ,каква е причината за този спад, а тя отговри : Не знам каква е причината ,само констатирахме спада. Е това е отговор на компетентен министър.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова трябва да слушаме Путин. Той ще ни даде туристи.Ето, Ердоган се сприятели с Путин и Путин даде на Турция хиляди туристи. И на нас ще даде, но коментиращите тук трябва да спрат да го обиждат и трябва повече да го слушаме за икономическите проекти, които ни предлага, а също и за външната политика.И тогава Путин ще ни изпрати толкова много туристи, че всички ще забогатеем. Путин има огромно количество. туристи.
13
10
 
12
 
! Отговори
бай х преди 5 години
то не може хем санкции срещу Русия хем руски туристи да чакаме ... къде са американските туристи ?
12
5
 
16
 
! Отговори
Не предимство преди 5 години
а единствена надежда за нас са руските туристи. Често се случва да говоря с тях и повечето казват, че никога не биха почивали отново в БГ, защото условията са ужасни и рекламте лъжливи, а цените ненормално високи. Само че са милонна държава и докато се излъжат всичките, може и да има надежда за мутротуризма в БГ поне още десетина години. До тогава ще са бетонирали природата и ще трябва да взривяваме.
11
3
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Симпатяга е !
10
9
 
15
 
! Отговори
Бегемот преди 5 години
Руснаците са 6-7% от общия брой на туристите у нас. Тъй че няма какво толкова да ги коткаме. Каквото с тях, такова и без тях.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ще почива на перлата в Приморско на аванта.
8
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тази обясняваше по Нова тв - 20% спад на предварителните резервации от руснаци и спад на младежките такива 40% за тази година. Ама какво очаквате, като даже доста българи не ходят вече по бълг. Черноморие. Няма как - всеки вижда, че от мутри, наредени мамини синчета и други всякакви знайни и незнайни забогатели трудно стават бизнесмени. То трябва и акъл. и пак се застрояват плажове, ринат се дюни.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видя тази или Беновска, веднага гълтам 1-2 лексотана !
6
1
 
10
 
! Отговори
Мартисан преди 5 години
Просто пускайте хубавите и връщайте грозните. Толкова ли е сложно?
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изгоним руските танкисти със европейски туристи !