Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!

Ангелкова пред ТАСС: Пазарът за нас е стратегически!
70
Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!
Снимка: БТА

България възнамерява да развива активно сътрудничество с Русия в областта на туризма, което оценява като стратегически важно. Това заявява министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за ТАСС.

Руският туристически пазар е много голям и точно поради това Русия за мен лично винаги е била стратегически партньор и важен туристически пазар. Отношенията с руските колеги са изключително добри и им благодаря за подкрепата на практически всички политически равнища, подчертава Ангелкова.

Тя разказва, че преди няколко седмици заедно с български депутати е била в Москва, където е провела "много полезни преговори".

От септември туристическият сектор премина под ръководството на министерството на икономическото развитие и сме планирали цяла серия съвместни мероприятия, а в момента уточняваме съвместните си планове, планираме да проведем няколко съвместни българо-икономически форума, посветени на туризма, посочва министърът.

Ангелкова подчертава, че за представителите на българския туристически пазар е важно да намерят оптималната форма за сътрудничество с руските си колеги.

Добре е известно, че клиентите на руския пазар вземат решения за пътешествия в последния момент, а водещ критерий за много от тях е цената на пътуването. Наши сериозни конкуренти, които са и наши партньори, са Турция, Сърбия, Тунис, Египет, Гърция, Кипър и Хърватия, които използват механизми за пряко подпомагане на сектора. Нещо, което за съжаление ние не можем да предложим, отбелязва тя.

На въпрос за предимствата на България пред други туристически дестинации, Ангелкова посочва безопасността на почивките, подчертавайки, че страната се отнася максимално доброжелателно към своите гости.

По думите на министъра освен това руските туристи вече могат да получат визи за България по местожителство.

От началото на февруари, благодарение на съвместните усилия с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, успяхме да договорим увеличаване на броя на визовите центрове в Русия до 59. Сега на практика във всеки голям град на територията на Русия всеки турист може да подаде заявление за получаване на виза, подчертава тя.

По думите на Ангелкова се обсъждат и други възможности за опростяване на процедурите, включително многократни туристически визи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предимството за руските туристи е, че НАТО ги пази !Те затова са си накупили имоти точно около натовските съоръжения, нищо, че Путин ги плаши, че ще ги прати в "Рая" !
3
3
 
16
 
! Отговори
АПРОЛД преди 5 години
Този паток отдолу знае по-добре от министъра на туризма на България,тъй и винаги ,нашият човек всичко знае добре,а то и много добре,но все чужда работа,а по своята хич го няма.2 Еми да чакаме американците да идват у нас ,да вдигнат ръста на туристи у нас! А идват ли въОбще американци у нас,знае ли някой? (НЕ НАШИТЕ ОТ САЩ)
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голям спад за миналата година бележат туристите от Русия. За тази година се очаква спадът да е още по-голям. И тая патица залага на руснаците ?
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Сомалия е стратегически пазар, а южна Сомалия не е ? най-бързо обендяващият пазар за нас бил стратегически ?