Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!

Ангелкова пред ТАСС: Пазарът за нас е стратегически!
70
Предимството ни за руските туристи - гостоприемство, безопасност!
Снимка: БТА

България възнамерява да развива активно сътрудничество с Русия в областта на туризма, което оценява като стратегически важно. Това заявява министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за ТАСС.

Руският туристически пазар е много голям и точно поради това Русия за мен лично винаги е била стратегически партньор и важен туристически пазар. Отношенията с руските колеги са изключително добри и им благодаря за подкрепата на практически всички политически равнища, подчертава Ангелкова.

Тя разказва, че преди няколко седмици заедно с български депутати е била в Москва, където е провела "много полезни преговори".

От септември туристическият сектор премина под ръководството на министерството на икономическото развитие и сме планирали цяла серия съвместни мероприятия, а в момента уточняваме съвместните си планове, планираме да проведем няколко съвместни българо-икономически форума, посветени на туризма, посочва министърът.

Ангелкова подчертава, че за представителите на българския туристически пазар е важно да намерят оптималната форма за сътрудничество с руските си колеги.

Добре е известно, че клиентите на руския пазар вземат решения за пътешествия в последния момент, а водещ критерий за много от тях е цената на пътуването. Наши сериозни конкуренти, които са и наши партньори, са Турция, Сърбия, Тунис, Египет, Гърция, Кипър и Хърватия, които използват механизми за пряко подпомагане на сектора. Нещо, което за съжаление ние не можем да предложим, отбелязва тя.

На въпрос за предимствата на България пред други туристически дестинации, Ангелкова посочва безопасността на почивките, подчертавайки, че страната се отнася максимално доброжелателно към своите гости.

По думите на министъра освен това руските туристи вече могат да получат визи за България по местожителство.

От началото на февруари, благодарение на съвместните усилия с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, успяхме да договорим увеличаване на броя на визовите центрове в Русия до 59. Сега на практика във всеки голям град на територията на Русия всеки турист може да подаде заявление за получаване на виза, подчертава тя.

По думите на Ангелкова се обсъждат и други възможности за опростяване на процедурите, включително многократни туристически визи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
туристо комунисто преди 4 години
Турист в Русия? Благодаря, но не!Даже да ми плащат за да ходя в Русия ще откажа.Че аз ще се разтреперя от страх още на границата като ги видя ония руските есесовци, да не би да ме изкарат американски шпионин и да ме арестуват.А кой знае, може и в концлагер да вкарват неудобните на властта туристи, щом арестуват деца задето рецитират Шекспир на "непозволено място", колко му е и нас да ни приберат? Русия е почти като Северна Корея, тъжно и ужасно място за чужденеца.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лятото на морето зорлем 400х"...Само руските ИМОТИ по българското черноморие са над 500 000. Погледни черноморието от Синеморец до Шабла - почти един град е... И в най - малкото черноморско "село" има поне по 500 легла за туристи. Човек ще си помисли, че никога не си виждал морето...
42
1
 
4
 
! Отговори
Найденов преди 5 години
До редакцията на Днес: Ехооо, вие господа журналисти, умишлено ли търсите възможно най-грозната и страна, или тази просто си е грозна?
41
1
 
2
 
! Отговори
MEN преди 5 години
IH,UZAS....
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не може ли, хората просот да си прекарват приян времето някъде, защото им харесва, а не поради някакви политически подбуди..."О, няма да отида на о.Бали, защото не ми харесва политиката на Индонезия, спрямо България" е казал никой и никога няма да го каже ...
39
0
 
8
 
! Отговори
пешо преди 5 години
Как може в нашата държава да поставят най грозните хора за министри Минстърката на Гърция е като манекенка а нашата прилича на конИ Ципрас е пич а по принцип не харесвам византииците
38
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова си е много готина, много ме кефи...
37
0
 
10
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Евала на фотографите ,! Всеки път я щтраквате в по-сташна физиономия
36
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 5 години
Ако видиш как как германец и германка си поръчват в ресторант една бира с две чаши и една шопска салата с две вилици ще ти станат ясни някои работи...-----------------------------------------------------------------------------------------------Това е така, но наемите на ресторантите са големи, наемателите ги плащат всеки път предварително, а много рядко нЕкой да фалира.
35
1
 
2
 
! Отговори
до33 преди 5 години
излиза че в зимен и летен сезон всеки ден е имсло 450 хиляди туристи надтанени. Ми няма как да стане. Лятото на морето зорлем 400х , зимните са едва 180х
34
0
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
кви 9 милиона бе, разпредели ги по време и леглова база и ще видиш че си тотално в мъглата.
33
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Другото ни предимство е , че русофоба Росен е заменен от русофила Румен.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бегемот 33Ако видиш как как германец и германка си поръчват в ресторант една бира с две чаши и една шопска салата с две вилици ще ти станат ясни някои работи...
31
8
 
2
 
! Отговори
Бегемот преди 5 години
До Българин"Без руски туристи, туристическия сезон отива на кино."Имаш много здраве.Руските туристи са 500 хиляди от девет милиона. Каквото с тях, такова и без тях.
30
0
 
12
 
! Отговори
Редакцията... преди 5 години
Тази ако я покажат още веднъж на снимка и туристите ще се разбягат. Ами тя на ламя прилича, бе!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не без визи ?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оскарите как са ?
27
5
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Рускинчетата си ги оправят русначетата, ти само можеш да гледаш отстрани и да търсиш някой да те оправи
26
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 5 години
До БългаринИдния туристически сезон, отиде на кино, но алчните наематели на обекти по морето,ще го разберат рано-рано, и по лошия начин.
25
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Без руски туристи, туристическия сезон отива на кино.