Нагла измама. Брат и сестра губят имот за хиляди евро в София

Двамата са без наследници, прокуратурата започва разследване
22 фев 2019 07:00, Анисия Иванова
51

Нагла имотна измама. Брат и сестра, сираци, с лека умствена изостаналост са на път да загубят апетитен терен за няколко хиляди евро в София.

В края на миналата година 34-годишният Ради Русев научава от нотариална покана, че непозната за него жена е сключила предварителен договор с него и сестра му за продажбата на наследствен имот. Предложената цена е 15 хил. лева.

Средната цена за имот като този на Ради е 35 евро на квадратен метър, а него го принуждават да го продаде за 1 евро и 30 цента.

Ради отрича да е сключвал предварителен договор.

Оказва се, че предварителен договор не съществува. Или поне в нотариалната кантора, заверила писмото до Ради, също не са го виждали. По документи купувач е Боряна Томова, която вече притежава половината от наследствения имот. Получила го, използвайки вратичка в закона и подмамвайки сестра му.

Когато има двама съсобственика, не може да се избегне присъствието на другия. Заради това сестрата е накарана да подари 1/10 на Боряна от своя имот. По този начин има нов съсобственик на имота и се прескача присъствието на Ради при продажбата, разказва Bulgaria ON AIR.

Боряна замества сестрата на Ради като собственик. но за да продължи да се разпорежда с имота, трябва да получи и другата половина. Нещо, с което Ради не е съгласен.

Прокуратурата започна проверка по случая, в който брат и сестра с умствена изостаналост и без близки са подведени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Fresh преди 5 години
Освен ако подписващия не е с габарита 200 кг като на Ради
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Ради го ПРИНУЖДАВАТ да продаде за цена 1 евро" - как така го принуждават да продаде, или иска да продаде или не иска."Га те хване един 140 кила за връта, ще подписваш бързо ...
40
2
 
5
 
! Отговори
Продължавам --- преди 5 години
Казвали също, че въпросният братовчед живеел в еди-кой-си район, на хиляди километри от града, в който се намира заграбеното жилище. Бяха ги заловили, защото един мъж от набелязаните жертви успял да оцелее, след като го поканили уж на риболов и се опитали да го убият.В Европа сигурно е така, като ти казваш. Аз дадох този пример, защото видях това по руската телевизия, по първа програма.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вожда164смДадох Русия за пример, защото веднъж попаднах на интервю с оцеляла жертва, излъчваха го в новините им. Бяха разбили цяла мошеническа група, която посредством чиновници проучвала самотно живеещи собственици, които нямат близки роднини. Намирали начин някой да се сприятели с такъв човек, да го покани уж на излет, да го убият и после набързо да продадат и препродадат жилището му, като пуснат слух, че бързо е решил да замине при далечен братовчед - ще продължа
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрокурораТака е. Гадни са! Ако воят дело срещу някого, натискат за тежки присъди и мярки за неотклонение, не защото вярват във вината на обвиняемия, а защото искат да си запишат по-голям актив - Повече осъдителни присъди, повече години за решетките ... Супер скаличка на мерене на успех си имат ...
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Като крадеш, крадеш. Всеки е жертва, а тези са по-лесна жертва ...
36
10
 
7
 
! Отговори
Вожда164см преди 5 години
Каква Русия, в бялата Европа е така, при измама сделката се разваля и прокуратурата съди изманиците. Не давай руските мошеници за пример, колко хора са изгорели точно от"руска сделка".
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв *** трябва да си за да тръгнеш да крадеш от такива хора?
34
1
 
17
 
! Отговори
В РусияВъзстановяват преди 5 години
правата на собственика върху имота, ако се докаже, че му е отнет чрез измама.Онзи, който е купил този имот от мошениците, макар и да е невинен коректен купувач, може само да съди измамниците, за да бъде обезщетен. Аргументът за създаването на такъв закон е, че когато купуваш имот, ти можеш да проучиш историята му и да се въздържиш, ако има нещо неясно. Докато онзи, чиято собственост се отнема чрез измама, може дори да не знае, че в момента препродават имота му чрез фалшифицирани документи.
33
2
 
15
 
! Отговори
Лошото при нас е, ме преди 5 години
според нашия закон, ако отнетият чрез измама имот бъде продаден на коректен купувач, който няма нищо общо с мошениците, тогава измаменият собственик вече не може да си върне имота, а трябва да търси и съди измамниците да го обезщетят. Но обикновено стига до някой клошар с психиатричен проблем, на чието име е бил прехвърлен имота. законът е направен така, че да облекчи измамника, а не ограбения.В Русия е точно обратното. Докаже ли се, че е измама, възстановяват правата на собственика, а онзи, ко
32
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 5 години
Има частни детективски кантори. Обещай му като хонорар една част от този парцел и да видиш дали няма да им хване дирите. Но подбери такава кантора, в която работят опитни бивши кадри на МВР.Защото имам много хлапета, завършили право, за които в България няма работа - прекалено много прависти завършиха през последните 20-ина години. В чужбина пък нашето право не им върши работа. И като се чудят какво да правят, обявяват се за детективи. Но освен да следят шавливи съпруги, за друго не стават.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Хейтър"?Доколкото разбрах, става въпрос за терен, не за апартамент. При цена 35 евро за кв.м. това прави близо 200 хиляди еврака, а някаква си там Боряна иска да го вземеза 15 хиляди лева!!! Това ако не е наглост, здраве му кажи!Нямат ли роднини тези брат и сестра?
30
6
 
5
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 5 години
5770 квадрата апартамент. Ба`ах таз работа. :)Не стига, че си смучат от пръстите разни истории, ама и грам мозъчна дейност не вкарват.
29
0
 
29
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Имотната мафия е много жестока. Така наречения редварителен договор е любим на тази мафия. Жалко е, че съда/ СРС, СГС и ВКС/ редовно узаконяват тази измама....Пита се: Защо закона позволява Предварителните договори за продажба на имат да не се сключват пред нотариус, но при неизпълнение от "продавача" предварителния договор става окончателен???? До кога съда, и прокуратурата, която влачи делта срещу имотната мафия до изтичане на давностния срок, ще решават делата в тяхна полза, и срещу колко???
28
0
 
22
 
! Отговори
Прокурора преди 5 години
И от прокурора не чакайте нищо добро. Види ли, че пострадалите са с умствена изостаналост, веднага ще го прекрати, защото няма кой да го обжалва.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нас ни Окрадоха 11 декара УПИ в кв Красна поляна , докато се усетиме нещо през военните и после през 5 кухи фирми препродадено и Край - Нема !
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Това, което пишеш е интересно. но човек трябва да знае как да го направи.само че няма ли опасност някой, който знае паролата, лесно да извърши измама? сигурно адвокатът или нотариусът ще я знаят.
25
0
 
16
 
! Отговори
Ромите се преместиха преди 5 години
да живеят във втория апартамент, който уж трябваше да се дава под наем. Всеки ден по някоя жена идва да нагледа тази, за която трябва да се грижат. Носят чанти с продукти, знаем, че й готвят, но не я пускат да излиза никъде. Освен това, като срещнат някого по стълбите се вайкат, че пенсията на тази била малка, по кофите ли да бъркат за да я хранят? Но починалата наследодателка е споделяла с някои от съседките, че на името на осиновената имало внесени над 30 000 лв. Само че ромите са настойници.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има проста схема за защита на имот или фирма - да може да си слагаш парола срещу имота в Агенцията по вписванията. Но на нотариусите не им изнася тъй като освен няколкото хилядарки за един подпис за прехвърляне ще им секне и възможността да участват в кражба на имоти.
23
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-големи измамници от нотариусите няма.