Нещастна нация ли сме? Едва 4% от българите - щастливи!

Няма как да си щастлив без доходи, смята психолог
22 фев 2019 11:00, Красимир Ангелов
267

Само 4% от българите се чувстват щастливи, а цели 31% смятат живота си за нещастен. Това показват резултатите от проучване за щастието на българските граждани. Според изследването най-нещастни са ромите, хората над 70 години и лицата, които са получили само основно образование. Съвсем очаквано щастието до голяма степен зависи от доходите.

Още по темата
Любов Кирилова от "Happiness Academy" каза, че въпреки тревожната статистика, в глобалната класация България се е изкачила с над 20 места по щастие сред страните в света.

"Щастието е навик, който се учи, по-точно композиция от навици. Всичко е индивидуално - има различни емоции, които определят щастието", каза тя в студиото на "България сутрин". Кирилова обясни, че методологията на изследването у нас е американска и за пръв път е приложена в България, а резултатите зависят от това как ги четем.

Психологът Еленко Ангелов пък беше категоричен, че подобни анализи на щастието му звучат сериозно, колкото хороскоп в жълт вестник.

"Щастието е много лично, има много форми. Нещата са още по-очевидни, когато си погледнем в джобовете. Можем да говорим без край, да раздуваме локуми, но няма как да си щастлив без доходи, каквито и помпозни и духовни приказки да говорим", подчерта Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Психологът допълни, че всичко за щастието е клише, но всичко е вярно, а Любов Кирилова каза, че други проучвания са показали, че най-щастливи са тези с дълготрайна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
7
 
! Отговори
ДО 166 преди 5 години
До Анонименама то умните хора каза казали че се изпраща по акъла и приказките ама кой да слуша ! важното е че бай Ганио е велик ! той е всио и вся ...за него други хора няма ... той е безсмъртен ! за какво всъщност да живеем с такъв " народ " след като е видно че хората у БГ не стават за нищо ...ужасно е !
160
2
 
8
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
мракобесен режим .... а народа кво прави !?!?! седи и търпи и гледа сеир ! и чака наготово друг да му свърши работата ...скапана нация е тВА - заслуажава си съдбата ! яд ме е само за Страната защото е хубава има и природа ама народеца не става за нищо ! от алчност , наглост и простотия си съсипа всичко ... ей за тва искам да се махна от БГ ...
159
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако питате Бойко,ние сме нация от щастливци-богати,стабилни,спокойни и щастливи.Нищо,че всеки ден някой убива свой близък или цялото си семейство.Нищо,че млади хора се самоубиват от безнадеждност.Нищо,че възрастни хора ги пребиват за 5 лв.Важното е,че сме "стабилни".Еле па управлението-то е по-"стабилно" от всякога.Зер,ако се разпаднат,повече власт няма и да видят.
158
1
 
13
 
! Отговори
реално народ от преди 5 години
Бедни неща стници ,а за капак и мракобесен режим!
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бгмисленето на хората е тотално сбъркано у БГ ! НЕ МОЖЕ да съдиш по тва ква кола кара един човек ...тва е смешно !-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Да преценяват човек, по това, как е облечен ... може само тук.
156
2
 
9
 
! Отговори
бг преди 5 години
българите са злобни и завистливи ...и заядливи ! лоша работа
155
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 5 години
мисленето на хората е тотално сбъркано у БГ ! НЕ МОЖЕ да съдиш по тва ква кола кара един човек ...тва е смешно !
154
5
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Хора живейте със семейството си където ви е добре. Не знам каква е тази глупост, която много хора казват, че където си роден, там трябва да живееш. Аз, жена ми и 3 годишното ни дете от както се роди живеем в чужбина и няма да се върнем.
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Happiness Academy" - какво е това ? Ако аз го бях изписал щеше да бъде цензурирано ! На какъв език се пише тук?Как може българската дума"таш'аци"да се цензурира/да не би всеки да е завършил медицина за да знае латинското и название/,а"Happiness Academy"да не е цензурирана,аз как да разбера какво означават тези две думи,също така не зная какво е и "импийчмънт"-дума която е в устата на всеки политик и журналист който иска да покаже,че не е про'стак,нима няма отговаряща Бг дума?Забравяте си езика
152
1
 
4
 
! Отговори
бай-Митко преди 5 години
..."бъра,бъра,два чадъра" - рано е да се правим на луди,всеки си е отделно щастлив/Ви. Просто така сме си го избрали сами. Като гледам целият свят ...плува в щастие,айде не на бате Ви Митя тея номера журналистически,м/у впрочем,едни от най-нещастните сте имено Вие,заради алчност,не заради друго !
151
2
 
11
 
! Отговори
ффф преди 5 години
ГРАНДОМАНИ , мегаломани, егоистични и завистливи *** ...нищо не става !
150
2
 
24
 
! Отговори
Хаш преди 5 години
40% от българите живеят нещастно. Останалите 60% живеят в чужбина.
149
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пенсионер"За мен щастие е когато ми се вдигне."Споко, ще ти се вдигне... кръвното...
148
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не нещастна нация, а нация от нещастници...
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам тук коментиращите; - защо пишете тук, като ви цензурират и допускат само "мазните" коментарии ? Защо си мислите, че живеете в свободна и демократична държава като сте под цензура и ви управляват по тоталитарен комунистически метод ?
146
0
 
5
 
! Отговори
ббб преди 5 години
нацията е ..... ! има и изключения но те само потвърждават правилото ...всисчко гледа да те изработи тука ! ужасно е !
145
5
 
11
 
! Отговори
ЛЛ преди 5 години
Българите са много комплексирани! А имаме природа, свобода, хубави жени... Само да се научим да се възползваме от това!
144
1
 
7
 
! Отговори
аааа преди 5 години
нацията е *** ! за всеки с 5 грама акъл е видно за кво става въпрос ...
143
1
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
За мен щастие е когато ми се вдигне.Ама на последък щастието все по рядка ме спохожда и то за кратко.Кво да праиш? Съдба !
142
6
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Искахте, западен начин на живот, да сте обградени със западни стоки, и т.н.Така ли живеете сега ?!