Нещастна нация ли сме? Едва 4% от българите - щастливи!

Няма как да си щастлив без доходи, смята психолог
22 фев 2019 11:00, Красимир Ангелов
267

Само 4% от българите се чувстват щастливи, а цели 31% смятат живота си за нещастен. Това показват резултатите от проучване за щастието на българските граждани. Според изследването най-нещастни са ромите, хората над 70 години и лицата, които са получили само основно образование. Съвсем очаквано щастието до голяма степен зависи от доходите.

Още по темата
Любов Кирилова от "Happiness Academy" каза, че въпреки тревожната статистика, в глобалната класация България се е изкачила с над 20 места по щастие сред страните в света.

"Щастието е навик, който се учи, по-точно композиция от навици. Всичко е индивидуално - има различни емоции, които определят щастието", каза тя в студиото на "България сутрин". Кирилова обясни, че методологията на изследването у нас е американска и за пръв път е приложена в България, а резултатите зависят от това как ги четем.

Психологът Еленко Ангелов пък беше категоричен, че подобни анализи на щастието му звучат сериозно, колкото хороскоп в жълт вестник.

"Щастието е много лично, има много форми. Нещата са още по-очевидни, когато си погледнем в джобовете. Можем да говорим без край, да раздуваме локуми, но няма как да си щастлив без доходи, каквито и помпозни и духовни приказки да говорим", подчерта Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Психологът допълни, че всичко за щастието е клише, но всичко е вярно, а Любов Кирилова каза, че други проучвания са показали, че най-щастливи са тези с дълготрайна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 5 години
нищо не става от българина ! виждам го всеки ден ...толкова комеплксиран народ не съм виждал никъде по света а аз съм пътувал доста ...
140
1
 
14
 
! Отговори
даааа преди 5 години
вижте нито от държавата става нещо нито от народа !
139
1
 
10
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
тва професорче или доцентче там беше прав че 80 % от народа не става за нищо ! май обаче са към 90 % ....леш пълен е у БГ-то ...
138
2
 
16
 
! Отговори
БГ преди 5 години
то и сега е така ! елата да видите кво става в нашият вход ! плюят се едни други , подават некви оплаквания в полицията , топят се ...пукат си гумите , кой къде спрял ....страшно е ! и тва са хора които се познават от 30 години ...страшно е ...аз такова чудо не съм виждал никъде по света ...
137
0
 
24
 
! Отговори
оцелял от геноцида преди 5 години
Плащам данъците редовно.Какво ми осигурява "държавата" насреща ?!Търся Спешна помощ.Отказват веднага !За бъбречна криза не могат да дойдат.Да съм си наел такси.Викам Полиция за опазване на нощна тишина.Изкарват мен виновен, че съм ги викал.На другия ден, същия полицай, яде и пие с нарушителите (съседите ми)Обаждам се на денонощен телефон общински, за кражби и далавери, аз имам проблеми.ЗАЩО за ЕДНИ МОЖЕ, за ДРУГИ НЕ МОЖЕ в МИЛАТА ни РОДИНА ?!
136
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещастници виждате ли като ревете против русия
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вълчи временаПомним времената когато съседите си крадяха чистачките на москвичите и пишеха доноси един срещу друг.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен139Другите са простаци, само ти си хубав.
133
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво щастие в държава в която про'*** избират про'стаци?Умните избягаха за да оставят мало'умните да определят съдбата и да се правят на"герои"!България е обречена на унищожение от самият народ,който още не е разбрал,че избраните от него ГЕРБ са представители на тоталитарният комунизъм,че отказът от гласуване на избори е вид протест срещу корумпираните червени политици които фигурират в изборните листи вече 30 г.и представят БКП под формата на разни уж демократични партии с тоталитарен хара
132
0
 
4
 
! Отговори
русофил преди 5 години
Аз съм единствено щастлив като четя новини за русия
131
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 5 години
много простотия цари у БГ-то ...ама много ! пълно е с некви селски комплексари които си въобразяват че са нещо а всъщност са едно голямо нищо ! щеше да е смешно ако не беше трагично ...
130
2
 
9
 
! Отговори
БГ преди 5 години
БЪЛГАРИНА обича да се прави на велик ...ама не е ясно на кой ! той е всо и вся ...жалка нация е тва ....
129
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите не са най важното нещо на света, но при липса ставата най важното.Липсата изкривява и мирогледа и рационалното мислене.Принципно парите и времето са неща на които на никой човек не са достатъчно.Но крайния недостиг на едното или другото не допускат понятието щастие автоматично.
128
4
 
13
 
! Отговори
АБС преди 5 години
ИСПУСНАХТЕ ПИТОМНОТО СЕГА ГОНЕТЕ ДИВОТО
127
1
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
От ден на ден - по-лошо !
126
3
 
16
 
! Отговори
вълчи времена преди 5 години
Човек за човека стана вълк.А помним и друго време ...
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щастливи африканци.
124
2
 
21
 
! Отговори
Внимание !!! преди 5 години
България е малка,и Злото дебне от всякъде !
123
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бай Ганио е български герой все пак ...народа е скапан! небалгодарен , крадлив , мързелив , завистлив , агресивен ...огледайте се - некъв ужас е !
122
2
 
10
 
! Отговори
Future преди 5 години
Прочетох само заглавието,което е сьбитие за мен да вляза в този сайт 'Ала-бала'.Да дам и аз за 6 стотинки мнение...Нация която не дава път на младите и не разбере вътрешно,че трудно се излиза от посткомунизъм и политиците си е..т народа и зачитането на човека е дълг на всеки...е.и я т.я нация.