Сълзи, болка и страхове…Алекс без Ласкин: В нищото съм!

Господ праща изпитание на силните, за да минат и през този урок
Обновена: 24 фев 2019 13:44 | 24 фев 2019 11:55, Камелия Цветанова
145
Сълзи, болка и страхове…Алекс без Ласкин: В нищото съм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ураган от емоции със спотаени сълзи. За неизживените мигове и неизпълнените обещания, за животът, който е замръзнал на стоп пауза. Това е разказът на Александра Сърчаджиева 40 дни след загубата на най-близкия й човек – Иван Ласкин.

Още по темата

"Аз съм в нищото. На дъното съм все още. Объркана съм много, не знам точно какво ми се случва, как да се измъкна. Истината е, че се чувствам като едно малко дете, което го е страх от неизвестното, само, изгубено в гората", споделя актрисата пред Нова тв.

Тя обясни, че 40 дни след смъртта на Иван, е в ступор, има много емоции в себе си.

"Искам да хвърлям, да викам, да крещя, да рева. Имам огромна нужда. Искам да изпотроша всичко, да излея всичките си емоции, но да излезе всичко това, което в момента е в мен, защото то ме задушава и не мога да си поема въздух", призна тя.

Алекс разказва, че единственото, което я крепи е дъщеря й.

"Трябва да продължа напред, защото това дете оттук нататък ще разчита единствено и само на мен. Страх ме е как ще си отгледам детето. Не съм си представяла живота си по този начин никога. Не съм си представяла, че ще загубя за мъжа до себе си, че трябва да отговарям на въпросите на едно дете защо Господ прибира добрите хора, а лошите ги оставя. Иван беше всичко за мен. Знам, че трябва да съм силна, но истината е, че се уморих да съм силна", каза актрисата.

Тя сподели още, че е на дъното по всякакъв начин – физически, психически, емоционално, финансово.

"Моят живот в момента е спрял, не живея. Каква съм била в предишен живот - изрод ли, че трябва да мина през тая болка“, попита със сълзи на очи Сърчаджиева.

Според нея колкото повече време минава, толкова повече изгубеният човек ти липсва, а вечерите са най- трудни.

"Душата ти се разкъсва, не знаеш накъде и е толкова всичко страшно около теб", сподели тя.

За дъщеря й, Алекс отбеляза, че София приема много трудно загубата.

"Каза ми, че съм най-гадната майка на света, каза ми, че е трябвало да й го кажа като стане на 10 години. Имаше дни, в които не искаше да разговаря с мен. Сега е вкопчена в  мен, защото я е страх да не си отида и аз. Беше ми сърдита защо не е била на погребението, след това ме помоли да отидем на гробищата. Тя каза - той тук ли е, може ли да го изровиш да го прегърна?", разказа Алекс.

"Моята трагедия е публична, всички те гледат как страдаш, безумни неща се пишат. Когато се случи нещо такова, човек трябва да се смири. На цялата ми трагедия трябваше да обясня какво е жълта преса“, сподели актрисата.

"Два месеца и половина живяхме във втора градска. Имаше цироза. Хората ми казаха, че единственият му шанс е спешна трансплантация на дроб“, каза още тя.

Според нея твърдението на Ласкин, че има проблем с алкохола е била поредната му изцепка.

"Той реши отново всички да гръмнат. Иван е пил колкото всеки средностатистически българин. Не успя да се справи с фалша, с лицемерието, със злобата, със света. Той не разбра този свят и този свят не разбра Иван“, каза Сърчаджиева.

"Не съм му гневна, няма за какво. Той не искаше да умре. Когато се видяхме с него на 20 декември, ми каза: Ей, Сашке, ще се справя, ще изляза оттук, ще си отгледам детето и... той отиде на пътуване, а аз останах на гарата да го чакам. Това беше последния разговор с него, плакахме много", сподели Алекс. 

Тя разказа и за една страшна нумерология, до която е стигнала последните дни - "Нашата разлика между мен и Иван е 13 години. Разликата между мен и голямата му дъщеря Люба е 13 години, между Люба и София е 13 години, майка ми почина преди 13 години".

"Неистово искам да изплувам. Да видя лъча, който пробива. Искам да изляза на зелена поляна с бели маргарити, да чуя птичка. Кога ще стане, не знам.. Научих се на търпение, научих се да не правя планове, а да живея ден за ден. Смирена съм, ще мина и през този урок. Това, което казват, че Господ праща изпитание на силните, аз не искам да съм силна. Не си представях живота такъв, наистина! Не си ги представях така нещата. Израснала съм без баща, а сега и моето дете ще е така. София ми каза "знаеш ли какво е да плачеш за баща ти, който го няма и майка ти да е някъде по хората и да я няма", каза Алекс.

"Нямаш избор. Оттук нанякъде. Надявам се пътят да не е трънлив, да бъде по- лек, Дано!, пожела си актрисата Александра Сърчаджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма трагедия, за съжаление, но Иван Ласкин сам отиде при Бог, той не го е прибирал. Така че сигурно е щастлив, че си постигна целта..
99
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преекспонирането отблъскава.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, както е жалко за всяки друг човек в подобно положение.Ама да спрем да се занимаваме с едни хора и с личния им живот. народът тук го интересува масово съвсем друго - докога ще го лъжат, ограбват и доят. И как това да спре.
97
2
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Е-ех, Сашке, от една година знаеше всичко, а от половин година го чакаш ... Ужасът не е от това че "прегърната си заспивала", не е от "неповторимия мъж", А ОТ ВЗРИВ ЗА ОБРЕЧЕНОСТ И ТЕЖКА СЪДБА ! А ти пак ще си обичана, пак ще се приютиш, пак ... и пак ... Нали ти не си единствената "нещастна вдовица" !??
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, това три дни стои като "водеща новина".Засрамете се малко - толкова ли са важни воплите на някаква мъжеловка? Непрекъснато *** хора и то къде по-качествени, само с тая ли ще ни занимавате?
95
4
 
10
 
! Отговори
прекалявате преди 5 години
Е,стига вече!
94
0
 
1
 
! Отговори
жаго преди 5 години
Тоя който ти пише стихове не блъска...чака един ГМО *** порец, дето не мисли и ги *** като риби в дупките ...и кинта, много кинта....и яко чалга и сръбско ...нема шекспир бате!
93
0
 
2
 
! Отговори
до жиго...96 преди 5 години
Какво правилно???Какво извъртъш текста и все простотии пишеш-както дявола чете евангелието???
92
8
 
6
 
! Отговори
жаго преди 5 години
Правилно, ще трябва да може да я оправя и урежда....чака се добрия чичо спонсор...кинти пот, ако може....егати завалията ще е, не му завиждам
91
4
 
7
 
! Отговори
до 94 преди 5 години
"оправи", а не уреди...поредния злобар...по-добре на теб да ти помага Бог, че като те гледам колко си злобен...никой не иска злобни хора около себе си! Успех ти!
90
10
 
10
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
И ние сме убедени, че ще се уреди отлично и затова се чудим защо мрънка! Това е шанс! И следващия път - умната и да помага Бог!
89
3
 
20
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
смъртта е най-голямото изпитание особено на близък човек ако не знаеш дали той се пимирил с Бога и дали сега е при него ан небето или е отхвърлил единстената надежда за спасение чрез вяра в Божи Син.Да се надяваме че го е направил по време на боледувне, което е време изполвано от Господ за смирение на болния и даване на време за размисъл за вечността и спасение на душата му - по добре отколкото да умреш при катастрофа или терористичен акт.Дано Бог утеши семейтвото и им даде сили да продължат
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Багряна - ,,Не те измести никой..." - 1959 г.! В действителност, нещата са по прозаични!
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Багряна - ,,Не те измести никой..." - 1959 г.! В действителност, нещата са по прозаични!
86
2
 
14
 
! Отговори
Багряна преди 5 години
..Ти с въздуха край мене ме обгръщаш,в кръвта ми влязъл, твоя пулс тупти - не те измести никой в тази къща,в която всъщност и не влезе ти....
85
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александра ще се оправи един ден, но вие винаги ще си останете злобни, завистливи, злоради, неосъществени хорица....
84
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми те лошите хора какво друго могат да направят освен да се смеят на чуждата болка и да злорадстват??
83
3
 
20
 
! Отговори
Никола Тесла преди 5 години
Не се оплаквай! Никой няма да ти помогне, най много да ти се смеят!
82
5
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 5 години
А, пък на мен- ти ми се натрпваш!!!
81
8
 
25
 
! Отговори
до 83 преди 5 години
Никой не се рови в делата на ,,елита"! Те ни се натрапват, сякаш техните проблеми са по специални от тези на хората!