Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!

ЕС знае, че се борим за него, за същото количество газ като досега
146
Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта на страната ни е да привлече компании в Саудитска Арабия, които правят големи газопроводи.

По думите му има голям интерес към България, което е потвърдено и от краля, и от външния им министър.

"Независимо от огромните различия, които има, само диалогът може да помогне за борбата с тероризма, борбата с миграцията", допълни Борисов.

Той уточни, че е разговарял с гръцкия премиер Алексис Ципрас за четиристранна среща - Сърбия, Македония, Гърция и България.

"С колегите вървим много напред. Казах му, че до юни ние ще направим първата копка за интерконектора с Гърция - той ни е много важен за диверсификацията на газовия хъб "Балкан". Важно е да има много участници, за да е максимално честен търгът. Газовият хъб е нашата цел, Юнкер лично каза, че го благославя. Той ще гарантира същите количества газ, които имаме, да продължаваме да ги имаме", обясни премиерът.

"ЕС знае, че ние се борим за него, за да остане същото количество газ, което имаме и сега. Ако нямаме тръбите, трябва само да внасяме. Знаете с какво усилие махнахме 3 посредници преди 3-4 години", коментира още той.

Премиерът посочи, че президентът Румен Радев е "политически лидер", защото взема страната на една партия.

"Имам много работа, политически лидери не искам да коментирам. Не се бъркам в техните решения. Когато взимаш страната на една партия, се превръщаш в политически лидер", каза Борисов.

По думите му предизвикателствата, пред които е изправен регионът на Близкия изток и Северна Африка, са предизвикателства и за ЕС. "Това може да се обясни както с географската ни близост, така и с изградените в годините връзки в търговията, икономиката, образованието, културата и други“, заяви пък Борисов в изказването си на Първата среща на високо равнище между държавите членки на ЕС и на Лигата на арабските държави (ЛАД) в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Според него фокус на общите действия трябва да се постави върху неконтролираната миграция, трафика на хора, икономическата и социална несигурност, екологичните проблеми и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
9
 
7
 
! Отговори
я преди 5 години
Заради русофилията ни няма да ни дадат голям хъб и всичката тръба тук да излиза директно от морето, а ще я поделят през гърците и малко и през нас, а най- намазаха турците и тепърва ще минават и други тръби от там...
75
6
 
35
 
! Отговори
Какво преди 5 години
Изпусна питомното с Южен поток. Сега гони дивото, че си много умен.
74
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 75Ако тръбата е пълна с газ от САЩ по-добре ли ще е ?Разбира се!Най-малкото ще е по-евтина и стоките произведени с енергията от нея ще бъдат с по-ниска себестойност и от там по-голяма конкурентноспособност на световните пазари - повече продажби, по-високии заплати за българите.
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не Бункера а Цецунгера тра да питаш, Будьооо бъдьо
72
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Юнкер лично благослови газовия хъб!"---Ама, на колко "ишиаса" е бил, като е благословил? :)
71
6
 
20
 
! Отговори
мери преди 5 години
Халчцинациите на Герб чудят се от къде да дойдат дивиденти за имич на простите гербери чак с богословия се хвалят ужас и гнус
70
5
 
6
 
! Отговори
ДО 75 преди 5 години
Ако тръбата е пълна с газ от САЩ по-добре ли ще е ?
69
1
 
10
 
! Отговори
татул преди 5 години
Този човек е изгонил пи-ариите,или те симогат-каквото каже младежът.Ставашпътуваш,работиш,вечеряш,създаваш уют,туризъм,сваляш гадже и т. н...,новсичко правиш с мисъл за хъба-газовия.Ако изтървеш мисълта,значи неси в час,неси българин.Води се измяна.Така цялживот.Така бе и с" Икономиката иконо-мична-дело на всеки."
68
6
 
24
 
! Отговори
Х преди 5 години
Построяването на тръба с наши пари, за да стига газ за Сърбия и Унгария какъв хъб е? Тръба пълна на 90% само с руска газ.
67
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!
66
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата обича да го "благославят".Така и кмета на Симитли го е "благословил" отзад.Ай честитУ на печелившите.
65
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото нещо,което го интересува,е дали някой началник ще го похвали,погали или благослови.Само ако знае колко благословии е отнесъл от българския народ,свет ще му се завие.
64
7
 
37
 
! Отговори
fripp преди 5 години
Ако Мавърът и Тиквата не бяха такива., щеше да го няма Син поток, да има Южен поток и в България щяха да влизат над 70млрд.м3 газ, като крановете за газа на Турция щяхме да ги държим ние. Сега Германия ще разполага със 110млрд.м3, а ние с някакви огризки и то само, ако някой червендалест бургерджия ни позволи.
63
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитвал на лозето с благословия вместо с копане. Ама не става, иска си мотика.
62
1
 
37
 
! Отговори
Ааа преди 5 години
"Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!" Хайде сега и Помпейо да го благослови!Ааа - не на майка ;-))
61
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за хъба са просто празни приказки, които почнаха да се приказват, когато спряха Южен поток. Идеята на приказването беше да се внушава, че спираме Южен поток, ама имаме предвид нещо по-добро. Просто беше някаква пропагандна риторика, която продължава по инерция. Няма никога да има никакъв газов хъб, защото за него трябва да има газ, за да се напълни. Единствените, които могат да доставят сериозни количества газ са руснаците, а те си имат Турски поток.
60
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера над всяка статия се мъдреше "красивото" лице на физкултурника,а днес на неговия гуру.Ейййй,няма отърване от тия двамата,ей.
59
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На колко водки е бил?
58
2
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ама беше ли го свил ишиаса или напротив???
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер лично благослови газовия хъб!Да обаче Големата благословия още я нема, а дали ще я и има.