Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!

ЕС знае, че се борим за него, за същото количество газ като досега
146
Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта на страната ни е да привлече компании в Саудитска Арабия, които правят големи газопроводи.

По думите му има голям интерес към България, което е потвърдено и от краля, и от външния им министър.

"Независимо от огромните различия, които има, само диалогът може да помогне за борбата с тероризма, борбата с миграцията", допълни Борисов.

Той уточни, че е разговарял с гръцкия премиер Алексис Ципрас за четиристранна среща - Сърбия, Македония, Гърция и България.

"С колегите вървим много напред. Казах му, че до юни ние ще направим първата копка за интерконектора с Гърция - той ни е много важен за диверсификацията на газовия хъб "Балкан". Важно е да има много участници, за да е максимално честен търгът. Газовият хъб е нашата цел, Юнкер лично каза, че го благославя. Той ще гарантира същите количества газ, които имаме, да продължаваме да ги имаме", обясни премиерът.

"ЕС знае, че ние се борим за него, за да остане същото количество газ, което имаме и сега. Ако нямаме тръбите, трябва само да внасяме. Знаете с какво усилие махнахме 3 посредници преди 3-4 години", коментира още той.

Премиерът посочи, че президентът Румен Радев е "политически лидер", защото взема страната на една партия.

"Имам много работа, политически лидери не искам да коментирам. Не се бъркам в техните решения. Когато взимаш страната на една партия, се превръщаш в политически лидер", каза Борисов.

По думите му предизвикателствата, пред които е изправен регионът на Близкия изток и Северна Африка, са предизвикателства и за ЕС. "Това може да се обясни както с географската ни близост, така и с изградените в годините връзки в търговията, икономиката, образованието, културата и други“, заяви пък Борисов в изказването си на Първата среща на високо равнище между държавите членки на ЕС и на Лигата на арабските държави (ЛАД) в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Според него фокус на общите действия трябва да се постави върху неконтролираната миграция, трафика на хора, икономическата и социална несигурност, екологичните проблеми и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
28
 
! Отговори
Кис преди 5 години
Ха-ха, а след благословията, погали ли те по главата? Макар, че ти е време за шут, истински народен шут!
55
2
 
37
 
! Отговори
ГОСПОДАРЯТ ЮНКЕР преди 5 години
СЛЕД КАТО СМЕ ЗАВИСИМА ДЪРЖАВА, НЯМА КАК БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ГОСПОДАРИТЕ ДА ПРАВИМ КАКВОТО И ДА Е.
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със свена вода поръси ли та ? По главицата погали ли та ?
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благослови а ? А газ ще докара ли ?
52
1
 
34
 
! Отговори
Айде Наздраве!!! преди 5 години
"Юнкер лично каза, че го благославя."1. Юнкер поп ли е станал?2. Трезвен ли беше?3. Боко как разбра какво е казал Юнкер, като говори само шопски и то лошо?
51
1
 
35
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Борисов, Юнкер да не ти е Господ, че да благославя? Ааааа, за теб може и да е !!! Там, горе, далеч от народа явно взаимно се благославяте в евро, но хората се чувстват забравени.
50
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След втората бутилка Юнкер ще благослови и Осама бин Ладен.ЗАКРИВАЙ БЛАТОТО ЕС !!!
49
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпуснахме Питомното подгонихме Дивото. Дедо Бойкоооо. Това ли ни е независимата държава това ли ни е свободата това ли ни е демокрацията. Да чакаме на Триполовите да си дават благословията. Погледни по към ниското не гледай в небесата слез на земята и си виж Раята докъде я дикарахте за има няма 10 години. Не че и преди това бяхме цъфнали ама сега хептен цъфнахме вързахме и родихме мушмули.
48
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото беше Кремъл за България едно време , така е сега Брюксел! Съветският съюз беше просто една проба колко лесно може да се подчинят хората ,Европейският съюз е практиката .Едно време имаше светло бъдеше ,сега е европейско. Като си спомня комсомолските представления от преди една година при посрещането на евро прецедателите ... социализма си е жив и здрав само станал у/родлив в защита на бежанци, се/ксу. ални девианти и антинационализма .
47
5
 
22
 
! Отговори
К преди 5 години
Бочката го наби османоарабския здраео на последните българи в България! Евала (слава на Алах) ГЕРБ! Евала Бойко!
46
1
 
27
 
! Отговори
Омниум рерум преди 5 години
Че Юнкер е алко.холик зная, но и че е владика - не!
45
1
 
33
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
А бре тикво хъб не се строи и пълни с благословии, а с пари и газ от някъде като поне за сега такъв не се вижда от никъде.
44
1
 
28
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Да кръстим улица на Юнкер или по-добре алкохол нанегово име...
43
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно на 31.12.19 г. газоподаването през Укропия ще бъде преустановено и над Бг надвисва реална опасност да се окаже в ситуация, несъизмеримо по-трагична от тази от преди 10 години.-Най-вероятно няма спре, защото Просия ще трябва да ни плаща неустойки, понеже имаме договор за още 10 години.
42
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не ни питаха за нищо!Нито за ЕС,АЕЦ,НАТО,Южен поток...за нищо , за нищо !А ти против кое от тези неща си?
41
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой от нас да е избирал Юнкер, Меркел или Мей?! Естествено, че НЕ! И защо определят и казват те, намесват се в нашата политика относно икономика, мигранти, обществен живот?! Може да сме член на ЕС, но не да ни смятат за безгласни роби! С какво са допринесли те българите да са добре?
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не дрънкай врели некипели! Благословиите на Ишиаса и вероятните, но ефимерни инвестиции на арабски принцове, не могат да изпълнят изискванията на Путин за железобетонни гаранции на ЕС.Най-вероятно на 31.12.19 г. газоподаването през Укропия ще бъде преустановено и над Бг надвисва реална опасност да се окаже в ситуация, несъизмеримо по-трагична от тази от преди 10 години.
39
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не намирам какво невярно или ненамясто е казал?Може да не ви е дошло до мозъчетата, но САЩ направиха възможно докареането на арабска газ чрез намесата си в Сирия.
38
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
недостойно слугинско поведение достойно за съжаление.народе този ще те довърши.
37
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Репона не е никакъв политически лидер, а най- обикновен кремълски троянски кон !