Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!

ЕС знае, че се борим за него, за същото количество газ като досега
146
Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта на страната ни е да привлече компании в Саудитска Арабия, които правят големи газопроводи.

По думите му има голям интерес към България, което е потвърдено и от краля, и от външния им министър.

"Независимо от огромните различия, които има, само диалогът може да помогне за борбата с тероризма, борбата с миграцията", допълни Борисов.

Той уточни, че е разговарял с гръцкия премиер Алексис Ципрас за четиристранна среща - Сърбия, Македония, Гърция и България.

"С колегите вървим много напред. Казах му, че до юни ние ще направим първата копка за интерконектора с Гърция - той ни е много важен за диверсификацията на газовия хъб "Балкан". Важно е да има много участници, за да е максимално честен търгът. Газовият хъб е нашата цел, Юнкер лично каза, че го благославя. Той ще гарантира същите количества газ, които имаме, да продължаваме да ги имаме", обясни премиерът.

"ЕС знае, че ние се борим за него, за да остане същото количество газ, което имаме и сега. Ако нямаме тръбите, трябва само да внасяме. Знаете с какво усилие махнахме 3 посредници преди 3-4 години", коментира още той.

Премиерът посочи, че президентът Румен Радев е "политически лидер", защото взема страната на една партия.

"Имам много работа, политически лидери не искам да коментирам. Не се бъркам в техните решения. Когато взимаш страната на една партия, се превръщаш в политически лидер", каза Борисов.

По думите му предизвикателствата, пред които е изправен регионът на Близкия изток и Северна Африка, са предизвикателства и за ЕС. "Това може да се обясни както с географската ни близост, така и с изградените в годините връзки в търговията, икономиката, образованието, културата и други“, заяви пък Борисов в изказването си на Първата среща на високо равнище между държавите членки на ЕС и на Лигата на арабските държави (ЛАД) в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Според него фокус на общите действия трябва да се постави върху неконтролираната миграция, трафика на хора, икономическата и социална несигурност, екологичните проблеми и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е подарил няколко страстни целувки и силни прегръдки на Ишиаса.
35
2
 
24
 
! Отговори
прино-зе преди 5 години
Нашата демокрация - не ни питаха за нищо!Нито за ЕС,АЕЦ,НАТО,Южен поток...за нищо , за нищо ! Нашият глас няма никакво значение за тях !Ние сме от стадото !
34
2
 
14
 
! Отговори
VANGELIS BLADE RUNER преди 5 години
Вие сте СЛЯПОТО ЧЕРВО, ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА..ПРЕЗ ВАС НИЩО НЯМА ДА МИНАВА....ГЪРЦИЯ Е ГЕО-ПОЛИТИКОН ХЕГЕМОН, И СВЕТОВНИЯ ХЪБ ЗА ВСИЧКО .
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки гербераст ще бъде задължен да яде боб и да произвежда газ, с който ще се пълни хъбът.
32
0
 
21
 
! Отговори
до мама мия преди 5 години
Ако нямаме тръбите трябва само да внасяме"? каза мъдрецът ни. ____________________________________________________________________________________________Това звучи като Буш младши се беше изсцепил като президент : Току що разбрах че повечето внос в САЩ идвал от други страни .. Да се смее ли ,да плаче ли човек с такива марионетки !
31
0
 
31
 
! Отговори
Герберска работа преди 5 години
Аз 10 години слушам само лъжи, обещания и разтягане на локуми. Да видиме първо газ да тече и тогава да се коментира.
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тука има изобщо министри и депутати, като така или иначе ни командват от ЕС и НАТО?!! Да назначат един временно представляващ властта и поне да не се харчат парите от хазната за политици и избори. Така и така, вижда се, че няма демокрация и самостоятелна държавност, никой не мисли за народа, за съжаление.
29
1
 
23
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Колко пъти трябва да го махам с камъни То'я?! Доста време вече не е имал проблеми с кръвното.
28
0
 
29
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Тоз Юнкер да не би да е някакъв вид папа, че да благославя??Докога бре хора ще имаме такива безгръбнaчни политици? Мижитуpки и лaкеи никой не уважава, даже господарите им гледат с презрение на тях.Докога ще чакаме някой да благослови нещо си, което може да е в интерес на България?Не трябва ли тия наши политици да слушат какво иска народа, а не някакви бюрократи в Брюксел, Вашингтон или Москва???Нали все още сме република, а не губерния?!
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бих се гордял да ми благодари алкохолик, който не може да уцели две еднакви обувки и който не може да се държи на краката си на работното място.
26
0
 
40
 
! Отговори
Жалка картина преди 5 години
***, ЕС не разреши директно Южен поток да влиза в хъба му, но ако тръбата минава през Турция-може!? Толкова са жалки, че чак ме е срам такива да ни представляват!
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евроатлантически ценности..., Европейски ценности..., Сега ще се опитват да ни наложат и Арабски ценности....."НЕ, благодарим!!!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професоре , няма да остане герберист без комунист !!!!!!!!
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е питал българския народ какво иска! Насила ни натикаха в НАТО и ЕС, от което имат изгода само политиците, на които им плащат, за да прокарват чужди политики и интереси, които са в ущърб на обикновените хора.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Роско Плевнята не беше ли "политически"? Само че за вас!
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата ,,звезда " на Собственика на ГЕРБ ! Хъб , гьол !Тиквоний , къде са ти измислените инвеститори за АЕЦ БЕЛЕНЕ ?? Жалък си !
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Л. Иванов - НЕ 99%, а 100% са ЧИСТИ ЛЪЖИ.Борисов като ти каже `добър ден` гледай ъде е слънцето.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Бойко е aмчъкaзлия!
18
0
 
32
 
! Отговори
Л.Иванов преди 5 години
Отново и отново големи приказки, които в 99% са неистини, или в повечето случаи не се осъществяват! Просто приказки за наивници, въпросът е кой му вярва!
17
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да станем държава, достойна за уважение, щом чакаме благословия от тоя или оня! Германия си строи Северния поток без благословия, Орбан си движи политиката на национален интерес, колкото и да го критикуват от ЕС, даже оня ден Юнкер призова партията на Орбан "Фидес" да бъде изгонена от ЕНП, защото не поддържала "европейските ценности", но на Орбан не му пука. Ние без благословия от Началниците не смеем да дишаме даже!