Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!

ЕС знае, че се борим за него, за същото количество газ като досега
146
Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта на страната ни е да привлече компании в Саудитска Арабия, които правят големи газопроводи.

По думите му има голям интерес към България, което е потвърдено и от краля, и от външния им министър.

"Независимо от огромните различия, които има, само диалогът може да помогне за борбата с тероризма, борбата с миграцията", допълни Борисов.

Той уточни, че е разговарял с гръцкия премиер Алексис Ципрас за четиристранна среща - Сърбия, Македония, Гърция и България.

"С колегите вървим много напред. Казах му, че до юни ние ще направим първата копка за интерконектора с Гърция - той ни е много важен за диверсификацията на газовия хъб "Балкан". Важно е да има много участници, за да е максимално честен търгът. Газовият хъб е нашата цел, Юнкер лично каза, че го благославя. Той ще гарантира същите количества газ, които имаме, да продължаваме да ги имаме", обясни премиерът.

"ЕС знае, че ние се борим за него, за да остане същото количество газ, което имаме и сега. Ако нямаме тръбите, трябва само да внасяме. Знаете с какво усилие махнахме 3 посредници преди 3-4 години", коментира още той.

Премиерът посочи, че президентът Румен Радев е "политически лидер", защото взема страната на една партия.

"Имам много работа, политически лидери не искам да коментирам. Не се бъркам в техните решения. Когато взимаш страната на една партия, се превръщаш в политически лидер", каза Борисов.

По думите му предизвикателствата, пред които е изправен регионът на Близкия изток и Северна Африка, са предизвикателства и за ЕС. "Това може да се обясни както с географската ни близост, така и с изградените в годините връзки в търговията, икономиката, образованието, културата и други“, заяви пък Борисов в изказването си на Първата среща на високо равнище между държавите членки на ЕС и на Лигата на арабските държави (ЛАД) в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Според него фокус на общите действия трябва да се постави върху неконтролираната миграция, трафика на хора, икономическата и социална несигурност, екологичните проблеми и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
9
 
! Отговори
Крис преди 5 години
Разсмисли на май големият предател в историята на България!
115
3
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
За България ,най-изгоден беше директния внос на газ по ЮП,неоскъпен от никакви такси и тогава вместо ТП ,щяхме на комшиите ние да продаваме газ и не само на Турция,а и на Гърция,Румъния, Сърбия,та чак до Хърватска,сега?Сега вече се очертава ,че и втората тръба ни заобикаля и минава през Турция и Гърция,а Борисов клечи на брега и чака да хване газовата риба,но нещо не му се получава.Той и затова изхленчи от Египет,вопъла "Ама нас всички ни заобикалят"Ами да си зададе въпроса-защо?
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генетичният роб,глава на РТБ(робска територия българия),за пореден път беше погален по глафоча от един от безбройните си господари и заквича с апломб за поредния "грандиозен" успех!За кой ли път гледаме този филм,с предивестен край - поредното размахване на пръст от посолството на ФАЩ и поредното заглъхване на ехото...до ново възторжено изквичаване!До логичния край на робския народ и държава!
113
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Късно е, Баце! Изпусна питомното, гони дивото сега....Руснаците бяха докарали тръбите за Южен поток, лично гледах по тв как до село Расово в нашия край завариха символично две тръби, на първата му копка, и после-хоп, Джо Байдън каза-не може, ще купувате през украинската тръба, защото вече е собственост на сина ми и транзитните такси отиват при него. Защо замълча тогава, след Орешарски? Или вчера дойде на власт, и не знаеш за този проект? Същия мишок си и за Белене.Кукла на конци, но ние патим...
112
1
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"Юнкер лично благослови газовия хъб!"Има само един малък въпрос,а от къде ще дойде газ,на каква цена и на кого ще я продаваме.Газ може да дойде по несъществуващите интерконектори от Гърция,Румъния и Турция,които са с капацитет по малък от 1 милиард м3 на година.,освен това споменатите страни ще са оскъпили газтта от транзита и ще са задоволили своите нужди.Единствено може да се препродава на Сърбия,но тя и сега си задоволява нуждите от газ през Унгария и Хърватска.
111
2
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Новият европейски папа - пияндето Юнкер!
110
11
 
5
 
! Отговори
Енерги преди 5 години
Хъбът на Г-жа Нинова би бил много по-добър от Борисовия! Поради това народа трябва да избере БСП на власт. За истински газов хъб!
109
3
 
45
 
! Отговори
Ясное, че преди 5 години
Вече десет години Тиквоний ни баламосва с хъбове, тръби, връзки, врътки, далаверки, кражбички и корупционни сделки. И къде отиде България за десет годишното му безхаберно управление?! Под дъното. Най-нисък стандарт, най много кражби, бягство на чужди инвеститори и обезлюдяване на България.
108
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като изпуснаст от Диспансера на 4-ти километър е на снимката... :)
107
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: "Газовият хъб е нашата цел, Юнкер лично каза, че го благославя. Той ще гарантира същите количества газ, които имаме, да продължаваме да ги имаме", обясни премиерът." ... Край на цитата. Сега нека ББ ни обясни, как точно онова пи.ян.де ЩЕ ГАРАНТИРА СЪЩИТЕ КОЛИЧЕСТВА ГАЗ??? Я да видим откъде и как ще ги извади тези количества? Или Боко вече се е договорил със султан Ердоган, че ще купуваме от тяхната тръба руската газ? С което далаверата на някои фамилии е гарантирана за десетки години...
106
2
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
пропуснал е да добави, че оня го е погалил по т-иквата.."Конграчулейшон,бориссофф!"..
105
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер да не е поп,че благославя...Срам от *** за страната..Къде отпадане на визи за Америка? Къде европейски заплати,пенсии,данъци за богати,че да има за бедни?
104
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ми дреме за тая газ и хъба и. Аз се топля на дърва. Искам нещо дето да ми направи живота по лесен. Може ли да ми асфалтирате калната улица примерно.
103
4
 
34
 
! Отговори
българин преди 5 години
няма спирка тоя...не спря с измислиците си...екскурзиант
102
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е! Благословил е хъбчето между две чашки ишиас!
101
2
 
43
 
! Отговори
123 преди 5 години
Боко, на теб Юнкер ли ти казва какви решения да вземаш? Или ти си говорителя на Юнкер за България.
100
4
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Пък ако го подсети да се обръсне.....
99
3
 
16
 
! Отговори
джункер преди 5 години
между два ишиаса: а бе ти моя газов хъб уважаваш ли го... я ела на дедовия тука да го благословя твоя пръдялник.
98
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
abe niakoi da e vijdal Junker ..tavriaz ?!?...Ne mu se vrazvai...
97
3
 
31
 
! Отговори
Предупредени сте преди 5 години
Скоро ще има народен шут по корумпираните и крадливите ви герберастки ***, а малко по късно ще поемете и към затвора. Все още има честни съдии, прокурори и полицаи в България. Гответе се.