Мисията е възможна: Деца правят мартеници с кауза

Инициативата е част от реформата за затваряне на институциите за деца
25 фев 2019 22:50,
3

В навечерието на 1 март ученици от София направиха мартеници. Каузата им е социална - част от кампания "Мисията е възможна", свързана със затварянето на всички институции за деца в България, предава Bulgaria ON AIR.

В момента има около 600 деца, които са останали във все още незатворени домове за деца, лишени от родителски грижи, както и домовете за бебетата от 0 до 3 години.

Това е най-значимата социална реформа, стартирала още през 2010 година. Над 7 хиляди деца получиха по-добри възможности за развитие благодарение на множество услуги, осигурени от Социалното министерство.

Днес всички тези деца живеят в жилищни квартали, в малки семейни къщички, ходят на училище – тези от тях, които имат нужда от подкрепа, я получават.

Инициативите от кампанията "Мисията е възможна" ще бъдат свързани с празниците от националния календар. През месец март в Габрово ще се проведе открит урок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Ако нямате кауза да не би децата да не правят мартинички. С тези мартеники и картинки сигурно милиони спечелиха
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е колко пари ще се изкарат от това и колко ще отидат по заданието. Изоставените деца само ги показват като панаирджийски мечки, и рядко се решава някакъв по-генерален проблем с тях.