МО с кампания в помощ на пилот - многодетен баща

Къщата на семейството изгоря, спасили само документи
Обновена: 27 фев 2019 16:22 | 26 фев 2019 20:45, Веселина Йорданова
15
МО с кампания в помощ на пилот - многодетен баща
Снимка: архив, Ройтерс

Министерството на отбраната организира дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от авиобаза Граф Игнатиево.

Семейството на младия пилот остана без дом, след като пожар унищожи къщата и цялото им имущество в с. Брестник, община Родопи преди два дни. Семейството има две малки деца - момичета на 10 г. и на 1,5 г. и очаква раждането на третото си дете през март тази година.

Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.
 
В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство да се настани.

Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент. С лични средства днес в дарителската кампания се включиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет към министъра на отбраната.

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също дариха средства за кампанията, съобщиха от МО.

От ведомството се обръщат с призив към всички военнослужещи от въоръжените сили и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови.

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Константина Емилова Димитрова:

IBAN: BG05UNCR70001520697983

BIC UNCRBGSF

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ведомствено жилище в района на авиобазата...........я, най-после чух,че и на българско семейство ще се даде ведомствено жилище. че, то иначе - само на етноса се полага.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четиридесет хиляди военни и осемдесет хиляди милиционера, без пенсионираните такива. Да даряват по един лев и готово,хората пак ще си направят къща. Ако пък си дарят рушветите за един месец, ще си направят палат, къща на море, къща на планина в швейцарските Алпи и ще им останат за остров за гости в Егейско море.
5
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Съжалявам, че ще го кажа, а дори и ще повторя някои от предните коментари - застраховката е не повече от 100 лв. на година. Ама не. Що да даваме пари на нас няма да ни се случи.
4
7
 
5
 
! Отговори
защо преди 5 години
той капитан, жена му и тя войник /служи в същата база/. Той поне 4000 лв, тя след гоооолемото увеличение поне 1000 лв. Застраховки не са и чувАли. Ноооо кампании, що па неаз не играя в тая играпропаганда
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-малко 5 000 лв. взима военният пилот, а иска да му събираме пари. Срам.
2
6
 
12
 
! Отговори
Жаборан преди 5 години
Пешат, че теглил 250 бона заем за ремонт на къща?Абе, летеца колко пари взима? Срамота на летец да събираме пари!
1
3
 
12
 
! Отговори
Бай Митьо преди 5 години
Гледах по новините така нареченият дом. Представлява дървена барака /тип плевня/ с външна изолация от стиропор, а вътре гипскартон. Нормално е да изгори като факла при най - малката искра. Обикновено такъв дърволяк се маже със специален противопожарен лак.Иначе сигурно не е скъпо да се построи.