Екскурзионен ад: Вместо на карнавал във Венеция, хоро на паркинг

Повреден автобус превърнал ваканция в ходене по мъките
27 фев 2019 14:28, Александър Попов
36
Екскурзионен ад: Вместо на карнавал във Венеция, хоро на паркинг
Кадър: Нова тв

Близо 50 туристи потеглили на 21 февруари на екскурзия до Италия, която обаче се превърнала в истински ад. Вместо да се забавляват на карнавала във Венеция, те поиграли хоро пред автобуса си, който не можел да запали.

Проблемите с возилото започнали още на първия ден.

"Беше или адски студено или адски топло, хората отзад умираха от жега, ние бяхме по средата и духаше адски, трябваше да си слагам яке за да не ми отвее краката", разказва Георги Иванов пред Нова тв.

На магистралата в Хърватска пък автобусът загаснал и шофьорът отбил за близо едночасов ремонт. През това време пътниците чакали отвън с надеждата, че повредата ще бъде отстранена.

Но ремонтите продължили и на втория ден. 

"На сутринта в Загреб пак се виждаше, че те продължават да поправят автобуса. Явно са знаели от самото начало, че има проблем, но въпреки това са тръгнали", коментира друга потърпевша - Йоана Серафимова.

Докато в деня, в който трябвало да тръгнат за България, автобусът изобщо не запалил.

"В агенцията на спешния телефон те ни казаха, че до 10 минути ще ни върнат обаждане, на нас не ни върнаха”, казва още Серафимова. Тя била с двете си деца на 10 и на 13 години. Благодарна е, че имало друг български автобус на екскурзия там, а хората я поканили вътре, за да се столят децата. Те тръгнали за България с другия автобус. Останалите обаче останали навън.

"Беше ни обещано след  1 час мръзнене, че ще дойде италиански автобус, който ще ни откара обратно. Но след 3 часа чакане ни бе съобщено, че са ни намерили хотел", разказва Виолета Тотева.

"После казаха трябва да отидем сами, с градски транспорт. Което е на 20 километра", коментира Георги Иванов.

Хотелът и билетите за градския транспорт поели от туроператорската фирма, с която пътували. А автобус за България трябвало да дойде в 9 часа сутринта.

"Но такъв автобус така и не пристигаше, в 9 трябваше да освободим стаите и тръгнахме да обикаляме безцелно градчето. Беше първо за 10, после 11, 13. Никакво обяснение, ходете, пийте си кафенце, правете си каквото искате. Изцяло на наши разноски беше закуска, обяд, престой, стоене на улицата. Най-накрая, в 4 дойде", коментира още Виолета Тотева.

Причина за чакането - от фирмата решили да пратят автобус от България.

"Не са оставяни хората да бедстват сами, без да се погрижи някой", коментира екскурзоводът Весела Паскалева.

От турооператорската фирма, организирала екскурзията – "България Травъл", посочват в писмено становище, че повредата на автобуса се появила по време на пътуването. Той е минал технически преглед, а от фирмата отговорили на всички обаждания. Ще бъде предложена и компенсация.

От министерството на туризма също са проучили случая. Туроператорът отговаря на необходимите законови условия да работи, има и задължителната туроператорска застраховка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: екскурзия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
16
 
! Отговори
На път преди 5 години
"България Травъл" не са фирма, а недоразумение. Имал съм нещастието да пътувам с тях до Хърватска. Представителя от фирмата и хората на дежурния телефон се държат безобразно с туристите.
10
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Хората изживели трагедията на туристическо-транспортен тероризъм...
9
26
 
10
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Нормалните хора ходим до Венеция със самолет. Тез дето са се юрнали с рейс, да не ми се оплакват, а да събират кинти и да се квалифицират. Екскурзията е за хора с достатъчно възможности, не за втора класа с рейс
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така им се пада, не се спряха тези ей. После заплатите им малки.Е защо така им се пада, бе злобар? Хората си са спестили пари с честен труд и решили да си направят нещо хубаво. Ти като стоиш по цял ден пред компютъра, а тогава е ок. Нали така бе ***?!!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошли в българската ***, когата никога няма виновни ... коя е тази фирма? Напишете е поне хората да не се лъжат или е много за което питам.Държавата цирк
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива екзкурзии са за хора с по дебели портфейли. Хващаш си самолета и отсядаш в хотел като бял човек. Сега всеки иска да ходи , но да му е автино, е това е стари автобуси и долнопробни хотели. В миналото някои хора ходиха на море с тенджери да пържат картофи и с домашна ракия и сланина за да им е евтино. Това е положението Минке. Най добре е като нямаш пари стой си в къщи .
5
7
 
24
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Като изключа тъпата идея в 2019г. да тръгнеш с автобус за, Венеция, мисля че аварии се случват и явно от фирмата са направили възможното да се погрижат за хората. Не знам, що е цялата драма. Покрай стачките на Ryanair есента десетки хиляди пътници бяха буквално зарязани да се оправят сами на Станстед... няма хотел, няма гявол.
4
10
 
31
 
! Отговори
Cartman преди 5 години
И какво е станало толкова? Повредил се е автобусът, но от туроператора са поели раходите за хотел и са организирали транспорт обратно. Останалото в статията са излишни разкрасявания с цел да има драма.
3
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така им се пада, не се спряха тези ей. После заплатите им малки.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за Холандия не знам но с Нова Зеландия има безвизов режим .
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ви е мнението за Нидерландия(Холандия)? Сериозно питам.