Екскурзионен ад: Вместо на карнавал във Венеция, хоро на паркинг

Повреден автобус превърнал ваканция в ходене по мъките
27 фев 2019 14:28, Александър Попов
36
Екскурзионен ад: Вместо на карнавал във Венеция, хоро на паркинг
Кадър: Нова тв

Близо 50 туристи потеглили на 21 февруари на екскурзия до Италия, която обаче се превърнала в истински ад. Вместо да се забавляват на карнавала във Венеция, те поиграли хоро пред автобуса си, който не можел да запали.

Проблемите с возилото започнали още на първия ден.

"Беше или адски студено или адски топло, хората отзад умираха от жега, ние бяхме по средата и духаше адски, трябваше да си слагам яке за да не ми отвее краката", разказва Георги Иванов пред Нова тв.

На магистралата в Хърватска пък автобусът загаснал и шофьорът отбил за близо едночасов ремонт. През това време пътниците чакали отвън с надеждата, че повредата ще бъде отстранена.

Но ремонтите продължили и на втория ден. 

"На сутринта в Загреб пак се виждаше, че те продължават да поправят автобуса. Явно са знаели от самото начало, че има проблем, но въпреки това са тръгнали", коментира друга потърпевша - Йоана Серафимова.

Докато в деня, в който трябвало да тръгнат за България, автобусът изобщо не запалил.

"В агенцията на спешния телефон те ни казаха, че до 10 минути ще ни върнат обаждане, на нас не ни върнаха”, казва още Серафимова. Тя била с двете си деца на 10 и на 13 години. Благодарна е, че имало друг български автобус на екскурзия там, а хората я поканили вътре, за да се столят децата. Те тръгнали за България с другия автобус. Останалите обаче останали навън.

"Беше ни обещано след  1 час мръзнене, че ще дойде италиански автобус, който ще ни откара обратно. Но след 3 часа чакане ни бе съобщено, че са ни намерили хотел", разказва Виолета Тотева.

"После казаха трябва да отидем сами, с градски транспорт. Което е на 20 километра", коментира Георги Иванов.

Хотелът и билетите за градския транспорт поели от туроператорската фирма, с която пътували. А автобус за България трябвало да дойде в 9 часа сутринта.

"Но такъв автобус така и не пристигаше, в 9 трябваше да освободим стаите и тръгнахме да обикаляме безцелно градчето. Беше първо за 10, после 11, 13. Никакво обяснение, ходете, пийте си кафенце, правете си каквото искате. Изцяло на наши разноски беше закуска, обяд, престой, стоене на улицата. Най-накрая, в 4 дойде", коментира още Виолета Тотева.

Причина за чакането - от фирмата решили да пратят автобус от България.

"Не са оставяни хората да бедстват сами, без да се погрижи някой", коментира екскурзоводът Весела Паскалева.

От турооператорската фирма, организирала екскурзията – "България Травъл", посочват в писмено становище, че повредата на автобуса се появила по време на пътуването. Той е минал технически преглед, а от фирмата отговорили на всички обаждания. Ще бъде предложена и компенсация.

От министерството на туризма също са проучили случая. Туроператорът отговаря на необходимите законови условия да работи, има и задължителната туроператорска застраховка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: екскурзия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
AMI DA,BALGARSKA RABOTA-VINAGI ISKAME DA LOVIM MAIMUNI S TRIZI.NJAMA OPRAVJANE.IMAME GRESHEN GENETI4EN KOD.SIGURNO ZATOVA SME ,,UNIKALNI,,.......***.
30
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Къде са контролните органи, които са допуснали подобен автобуса, дори допускащи подобни автобуси, защото не вярвам това да е единичен случай. До кога контролните органи ще си вземат само заплатите и ще си затварят очите.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е "Волво" автобусът, със задно стъкло от плексиглас, закрепено с нитове, си е развален още от миналата година. Няма никакъв контрол, това е истината.
28
1
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
До :) (17)Изтъкването на материалния статус какво общо има с това, че туроператорът не е съумял да предложи минимум човешки условия и елементарна сигурност на клиентите си?Това, че услугата е евтина, не значи, че няма да стигнеш до крайната дестинация и ще висиш по пътищата.
27
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са си надвили на масрафа та чак тръгнали на екскурзия. Много сте богати бе да не би Гърбавите бизнесменчета да ви плащат по 5 000 лева. 90% от народа нямат пари за хляб тези на екскурзия тръгнали. И аз ходя на екскурзия ама не да си клатя тааците а да бачкам за да издържам децата и жената. Че с тая мижава гърбава заплата като платя тока и парното и за ядене остават маймуни. Принуждавам се да бачкам по европа за да мога да си отгледам и изуча децата. А тия тръгнали на зяй пазар.
26
2
 
27
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Мойто момче ти този герой даже не знаеш кой е. За 200 евро съм ходил в Рим със самолет и съм спала в луксозна квартира 3 дни с закуска"Гледай сега, ако идваш от къщата на село с тоалетната навън, може да имаш и други разбирания за "луксозна квартира". Точно в Рим под 100Е на вечер, можеш да намериш нещо в покрайнините евентуално, ама чак пък "луксозно". Тия приказки за 200Е за 3 дни в Рим със самолетен билет, можеш да ги разправяш в кварталната кръчма във Враца или Сливен.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлага ли се екскурзия с автобус? предлага се и има кой да ги ползва. Какво ми умувате как било със самолет, хората са избрали това заради една или друга причина и си е тяхно решени и са платили за това и трябва да получат това за което са си платили.
24
2
 
10
 
! Отговори
Спарта преди 5 години
За това на екскурзия с БГ туроператор - не!
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГанчоМойто момче ти този герой даже не знаеш кой е. За 200 евро съм ходил в Рим със самолет и съм спала в луксозна квартира 3 дни с закуска . Ти явно извън Хармани не си излизал...или оооо почакай ти си пътуваш само с първа класа и спиш в скъпи хотели..ама на сън.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Обикновено хора като теб дори не знаят кой е *** така, че си спести злобния жалък коментар.
21
20
 
13
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Плащат по 100 лева за 4 дни екскурзия и искат лукс, та лукс. Логично е да са стари автобусите, екскурзоводи на няма и хотелът да е скапан. Но нали *** Балкански иска все на далавера да е и да се бие в гърдите, че е ходил до Венеция за без пари
20
2
 
16
 
! Отговори
да питам преди 5 години
не разбрах защо са играли хоро?
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)*** си ти, който плюеш по тези мизерници. Нормалните хора ползваме самолети на цени много под тези 200 евро, които си написал. Има голям избор. С автобусите пътуват предимно емигранти от социални етнос, които да могат да позлват "повечко"багаж", че с нискотарифните багажа може да те направи като с BA.
18
7
 
7
 
! Отговори
Сигурно преди 5 години
Сигурно фирмата е на ГЕРБ
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За този туроператор четох доста лоши коментари и за това не ги ползвах, въпреки че офертите им звучаха добре. Имало е защо.
16
16
 
14
 
! Отговори
:) преди 5 години
*** не спря да вярва в "чудеса" :) *** мисли, че за 200 евро ще го закарат до Венеция с Бентли и там ще спи 7 нощи в най-добрия хотел и безплатно ще се храни в топ ресторантите :)***, за толкова пари - толкова ! Цяло чудо е, че този автобус с чалгари не се е взривил някъде :)
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък преди време ходих с автобус до Прага и на автогара София ме избомбиха 50?.Това беше по-времето на Костов с множеството ченчаджии - мошеници. Ха ха ха
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито клиентите (пътниците), такива и автобусите. С трици маймуни не се ловят. Не може за навло от 1000? да му предложиш автобус за 200000?.Имай в предвид, че не всеки има възможност да си позволи да се вози на самолет. Не всички са финансово обеспечени. Но фирмата предлагаща услугата е длъжна сега да обезпечи нематериялните щети и причиненото неудобство!
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите много се дразнят като някои им каже като нямаш пари няма да ходиш по екскурзии или да си купуваш кола бракма . Не разбрахте ли, че не сме равни и никога няма да бъдем. И аз не съм ходил до Венеция , но си стоя в къщи вместо по пътищата с развалени автобуси. А вие дето се дразните равни ли сте на милионерите в БСП като Нинова , Овчаров, Гергов Добрев и още стотици като тях.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие ходите ,ама аз кат имам фобия и немож летя кво праа?