Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!

Ананиев заяви, че случаят ще се разследва и ще има наказания
Обновена: 27 фев 2019 16:34 | 27 фев 2019 12:07, Веселина Йорданова
234
Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!
Кирил Ананиев. Снимка: архив, Булфото

Брошурата "Любов без последствия", в която има хомосексуално съдържание, не е била предназначена за училищата. Това обясни здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС. Ананиев определи случая като "провокация", която в момента се разследва.

Брошурите са били съхранявани в РЗИ. Някои от тях сами взели решение да ги разпространят в училищата и това са инспекциите в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Още по темата

Брошурата е част от здравно-образователна програма, финансирана по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание е от 2006 година, след това е преиздавана 2009 и 2017 г.

"Тя е свързана с целевата група - мъже правят секс с мъже. Разбира се, това е важна тема и ние въобще не я подценяваме, но има определен регламент, по който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за наличие на СПИН“, разясни министърът.

По думите му, след като е получена информация, че брошурите се разпространяват в училища, заедно с МОН от седмица се прави всичко възможно да бъдат прибрани.

"За да не достигат до децата, които са невинни и които нямат нищо общо с този проблем", допълни министърът.

Той увери, че всички виновни ще бъдат наказани "по съответния начин".

Просветният министър Красимир Вълчев уточни, че в повечето случаи брошурата е била разпространена чрез медицинските специалисти в здравните училищни кабинети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари