Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!

Ананиев заяви, че случаят ще се разследва и ще има наказания
Обновена: 27 фев 2019 16:34 | 27 фев 2019 12:07, Веселина Йорданова
234
Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!
Кирил Ананиев. Снимка: архив, Булфото

Брошурата "Любов без последствия", в която има хомосексуално съдържание, не е била предназначена за училищата. Това обясни здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС. Ананиев определи случая като "провокация", която в момента се разследва.

Брошурите са били съхранявани в РЗИ. Някои от тях сами взели решение да ги разпространят в училищата и това са инспекциите в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Още по темата

Брошурата е част от здравно-образователна програма, финансирана по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание е от 2006 година, след това е преиздавана 2009 и 2017 г.

"Тя е свързана с целевата група - мъже правят секс с мъже. Разбира се, това е важна тема и ние въобще не я подценяваме, но има определен регламент, по който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за наличие на СПИН“, разясни министърът.

По думите му, след като е получена информация, че брошурите се разпространяват в училища, заедно с МОН от седмица се прави всичко възможно да бъдат прибрани.

"За да не достигат до децата, които са невинни и които нямат нищо общо с този проблем", допълни министърът.

Той увери, че всички виновни ще бъдат наказани "по съответния начин".

Просветният министър Красимир Вълчев уточни, че в повечето случаи брошурата е била разпространена чрез медицинските специалисти в здравните училищни кабинети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
22
 
! Отговори
ист преди 5 години
След още два гей парада по будките вместо вестници ще се продават само гей брошури.
100
5
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
До 108 През ВСВ западните страни избиха евреите си. Ние не ги дадохме. Тогава пак са ни се са смели. Педерастите да се изнасят към Бпюксел.
99
4
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 5 години
Дженди, западноевропейските държави са били колониални империи, докато при нас е имало 5 века османско "присъствие" плюс 45 години социализъм.
98
11
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
до 111-като са толкова деградирали защо поостоянно гоним стандарта на живот, котупцията, БВП, чистота на въздуха, средна/мин./максимална заплата/пенсия, и мн. други показатели(по които сме все последни) с тях? Защо 2 милиона от съгражданите ти живеят в гнусотията а не в чиста и процъфтявща България? Знам че бай-тошовския и ганьовски промит мозък не може да се образова, но знай че има хора който обичаш и уважаваш който са хомо и ти си безсилен/а пред това. Моля за безпланото просветление.
97
2
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Стига си лъгал дърт пергиш! ГЕРБ гейската партия!
96
3
 
26
 
! Отговори
Дъгичков-бойчо преди 5 години
Незабавно оставка!
95
3
 
37
 
! Отговори
Този преди 5 години
Министър е абсолютно неадекватен. Оставка.
94
4
 
16
 
! Отговори
Бил преди 5 години
Сине трябва да поговорим за секса. Тате какво искаш да знаеш?
93
2
 
22
 
! Отговори
а преди 5 години
Ама кой я разпространява бе- ми то няма кой, нали и хич не е ясно откъде идва това, не, не това е всъщност за борба с насилието над жените. Единият на картинката го играе нещо като жена
92
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не можем да искаме да са част от Европейската култура, българите сме едни от създателите на европейската култура. Но след като ни смятат за хора втора ръка, постоянно ни размахват пръст, губим милиарди и живеем в бедност заради ЕС, пробутват ни съмбителни хомосексуални ценности - не виждам причина повече да стоим в този съюз, време е да си търсим други съюзници.
91
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те на 12 години раждат,сега една брошура ще ги развали! Със сигурност малките знаят много повече от много възрастни!
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 108 - Ние не искаме да бъдем част от деградиралия ЕС - как да ти го обясним... Смеели ни се били - изобщо не ни дреме, защото те са гнусни с мръсотиите си, не са смешни, а гнусни.
89
0
 
38
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Нека никой не се заблуждава,че това е грешка или солова акция на група ***.Ние още не сме подписали ИК и сега се пробва защитната реакция на народа,до колкото то е узряло да приеме за нещо нормално,такива извращения.Тези акции не са насочени към индивидите изградили някаква ценностна система,а към подрастващите.Както беше казал някакъв библейски порнограф,"вземи децата,майките сами ще дойдат".Когато някой установи,че сина му играе в другия отбор,той ще започне да неглижира проблема
88
29
 
3
 
! Отговори
.. преди 5 години
До Анонимен"Това което става в ЕС"? какво по-точно става в ЕС? В БГ се прави "пропаганда" защото 60% от отстаналото там населенние е все още в заблуда че това да бъдеш хетеросексуален е избор и някой може, чрез реклама, да те убеди да обърнеш резбата. Вземете се образовайте малко, и не от източници като леля Тонка по депутатската телевизия с собсвенно мнение а не конкретни факти и кварталната пейка! Депутатите натискат защото в ЕС ни се смеят колко сме задръстени и изостанали!
87
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партия ГЕРБ е еврейска партия създадена и финансирана от еврейската ционистка организация Ханс Зайдел.Тази еврейска организация е известна с това,че подкрепя и финансира партии и движения които работят за утвърждаването на нео-либерален глобалистки модел в света и срещу национализма,патриотизма християнските семейни ценности .Ционистите от Ханс Зайдел открито подкрепят и проповядват хомосексуализма ,затова не е чудно,че ГЕРБ подкрепят Истанбулската конвенция и насаждането на ЛГБТ сред подраства
86
2
 
29
 
! Отговори
ddd преди 5 години
Престъпници нръсни, ще бъдете наказани жестоко за извращенията си.Организиранта престъпна група ГЕРБ скоро ще си получи заслуженото!Долу ръцете от децата ни *** прости! 15 000 души са сложили край на живота си през геноцидния режим на герберастката мафия!
85
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради ЕС през последните 10 години изгубихме поне 40 милиарда евро, без да се брои загубата от Южен поток, а сега Германия строи северен поток 2 и пак ще купуваме руска газ и ще плащаме транзитни такси на Турцяи и Германия а можехме да касираме ние транзитните такси и да плащаме газта на преференциални цени.
84
4
 
9
 
! Отговори
Ами преди 5 години
... "А за къде е бре министЪре, за вътрешно ведомствена ли употреба сте я разпечатали???" ...Чети бе, чукча, за КАБКИС е брошурата, не е за училищата. Там половината заразоносители са такива и си трябва такава брошура за там, НЕ за училищата обаче.Грешката е неприятна, но все пак не е преднамерена пропаганда, има разлика.
83
0
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Петър Москов ще е кандидат за депутат за Европарламетна от квотата на ВМРО, явно там не само паспорти продават но и депутатски места. За мандата в Брюксел спестяваш поне един милион, а може и повече ако назначиш жената за асистент, не плащаш данъци, и всички са си накупили апартаменти в Брюксел и с парите за жилище които получават от Европарламента си плащат ипотеките към банката и накрая апартамента излиза без пари, платен от джоба на данъкоплатците.
82
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с еднополовата любов е опасно и може да повлияе сексуалната ориентация на подрастващите. Пример: скаклците и *** са чист протеин, но не ги ядем, понеже в културата ни е заложено, че това не е храна за хора и ние се гнусим от тях. В други култури и общества ги хрупат като солети. Въпрос на психическа нагласа и културни ценности. Същото е и с хомосексуализма, гнусим се от него, докато не стане приемлив, бидейки рекламиран като нещо нормално и хубаво! Това ще съсипе много млади хора!