Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!

Ананиев заяви, че случаят ще се разследва и ще има наказания
Обновена: 27 фев 2019 16:34 | 27 фев 2019 12:07, Веселина Йорданова
234
Любовната гей брошура не била за децата в училище... Било провокация!
Кирил Ананиев. Снимка: архив, Булфото

Брошурата "Любов без последствия", в която има хомосексуално съдържание, не е била предназначена за училищата. Това обясни здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС. Ананиев определи случая като "провокация", която в момента се разследва.

Брошурите са били съхранявани в РЗИ. Някои от тях сами взели решение да ги разпространят в училищата и това са инспекциите в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Още по темата

Брошурата е част от здравно-образователна програма, финансирана по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание е от 2006 година, след това е преиздавана 2009 и 2017 г.

"Тя е свързана с целевата група - мъже правят секс с мъже. Разбира се, това е важна тема и ние въобще не я подценяваме, но има определен регламент, по който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за наличие на СПИН“, разясни министърът.

По думите му, след като е получена информация, че брошурите се разпространяват в училища, заедно с МОН от седмица се прави всичко възможно да бъдат прибрани.

"За да не достигат до децата, които са невинни и които нямат нищо общо с този проблем", допълни министърът.

Той увери, че всички виновни ще бъдат наказани "по съответния начин".

Просветният министър Красимир Вълчев уточни, че в повечето случаи брошурата е била разпространена чрез медицинските специалисти в здравните училищни кабинети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
33
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
В такъв случай, до една седмица да даде списък на всички лица имали отношение по тази простотия, и кой как е наказан! А тази негова подчинена която по телевизията каза че не виждала проблем, задължително да бъде уволнена дисциплинарно и да няма право да работи на държавна работа никога повече!
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въъъъъййййййййййййййй Аууууууууууууууууууу Резил...
79
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой иска да членува в съюз в който хомосексуализмът е издигнат в ранг на държавана политика и насилсвено налагане на децата на хомосекслиално обучение. Слушам Фреди Меркюри и съм голям фен на сър Елтън Джон, но това което става в ЕС ми идва в повече, не искам такъв съюз.
78
0
 
18
 
! Отговори
да бе преди 5 години
А за къде е бре министЪре, за вътрешно ведомствена ли употреба сте я разпечатали???
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаТонка, ние нямаме нищо общо с БСП, ние милеем за чиста и свята България, без извращенията на неомарксисткия ЕС.
76
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаKакво лошо има да се обсъжда излизането ни от ЕС. Този съюз се разпада, държавите го напускат, ние понасяме само негативи, съсипахме си икономиката заради ЕС, губим десетки милиарди и ни третират като врора категория хора. Имаме уникалния шанс да сме първата източно европейска държава която ще напусна ЕС, това ще ни позиционира в изгодно положение спрямо Евразийския съюз и Русия. Защото когато ЕС се разпадне никой няма да ни моли и кани и България отново ще проси на опашката.
75
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че държавата веднага се разграничи от тази пepверзия.Едно е целенасочено развpaщаване на децата и съвсем друго - една административна грешка в 5 области от общо 28.
74
0
 
13
 
! Отговори
коцкар преди 5 години
Индустрията с филми за възрастни, рекламира ректален секс при хетеросексуалните контакти, който иначе е типичен за мъжките хомокексуални двойки. При този вариант вероятноста за предаване на венерически заболявания е значително по-висока, поради физиологичните особенности на ануса, чиято физиологична функция е друга.
73
0
 
20
 
! Отговори
Потресен преди 5 години
Къде са ви оставките........ Стига оправдания
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властници, стига вече с тези перверзии, осъзнайте се и ни вадете още тази година от прокажения евросъюз.
71
1
 
25
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Абе тази сбирщина от геьове,*** и всякакави друга *** от оная грабителска партия няма да се спрат!Един път уж погрешно зададена анкета,втори път пак погрешно разпространена брошура, то бива бива ама чак толкова на прости да правят българският народ не бива!Явно правят вече успешни опити по възпроизводство между мъжете в тая партия и се опитват всички ни да направят по свой образ и подобие?!
70
0
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Нека се каже директно и да се знае от всички,че Путин е виновен.Той е силно против за такива изкони евроТейски ,неолиберални и демократични ценности.Само ретроградните българи не могат да оценят по достойнство тези демократични достижения.А колкото до изказването на министъра,много ми прилича на поговорката,"Кой ми изцапа гащите" с нещо кафеникаво.
69
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече оправдания и извращения. Писна ни от гнусните ви билбордове, истанбулски конвенции, *** обучения. Писна ни от извратения ви ЕС, писна ни от вашия морален упадък. Човечеството в цялата си история не познава по извратено и гнусно нещо от ЕС. Следващите избори, трябва всички да гласуваме за партия, която ще ни извади от деморализирания и упадъчен ЕС. Дано по - скоро се срине...
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички тези новини, гей брошури, боричкания БСП - ГЕРБ са за отвличане не вниманието, нищо не зависи от БСП и ГЕРН, нищо не зависи и от министрите. Основният проблем е членството ни в ЕС и НАТО. Трябва да започне национален дебат за излизане от ЕС и НАТО и ориетниране към Русия, и как да стане това най-леко и без сътресения и шокове, има много варианти за това. А ГЕРБ и БСП нека си ги има и други да има и нека да спорят и да се борят за властта - това е нормално.
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен до 76 преди 5 години
Същото важи и за теб вземай си багажа и в сащ, само че за там трябва визи. От такива като теб сме на този хал.
66
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, вярваме ви. Всичките ви гафове или са провокации, или все някой друг ви е виновен. По-некадърно управление от гербаджийското не сме имали досега. За 10 години направихте от България най-мизерната държава в Европа.
65
3
 
16
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
Не знам за мъжете Хомосексуалисти, но при жените е нещо страшно има склоняване от малки и се води безнаказано.. Към настоящия момент гъмжи от хомосексуални жени в големите градове.. Насява се омараза към мъжете и то жестока под предъекст ебена и изоставена.. Склоняванетео е не обятно...
64
16
 
4
 
! Отговори
Без коментар преди 5 години
Хибридка, разпространявана в червените общини .....
63
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я проверете кой агент на ГРУ е идвал тези дни в България. Поредната руска провокация преди евровота.
62
4
 
23
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Направихте гафа и сега било провокация и манипулация.Не може да внасяш джендърски"идеологии" в съзнанието на децата и да казваш,че няма проблем или че били излъгали за нещо някои!