Над 50% от младежите по света обект на насилие в училище

Днес отбелязахме деня на розовата фланелка
27 фев 2019 20:30, Красимир Ангелов
13

За 13-та поредна година светът отбелязва деня на розовата фланелка - Ден срещу тормоза в училище. У нас за първи път се говори за него през 2012-та.

Още по темата
Стотици ученици влязоха в класните си стаи, облечени в розово. За насилието между децата се говори все по- открито, а клиповете в мрежата, качени от тях, са десетки.

Денят започва да се отбелязва от двамата ученици Дейвид Шепърд и Травис Прайс, след като техен съученик бил подиграван заради розовото си поло. На следващия ден те купили 50 розови фланелки и ги облекли в знак на протест.

В благоевграското училище "Кузман Шапкарев" с интерактивна презентация на огромен тъч дисплей всички могат да се запознаят с това, колко опасно и непотребно е насилието.

Над половината тийнейджъри по света са били поне веднъж обект на насилие от страна на връстници във и около училище, в България на всеки 10 деца 7 са били жертва на домашно насилие.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Бях ученик през 80-те. Насилие нямаше, защото си беше нещо нормално да те набият в междучасието и да ти вземат сандвича. В двора пък имаше разни хулигани, които ни взимаха стотинките за сандвич. Който не си ги даваше доброволно ядеше яко шамарите.Веднъж един такъв тръгна да гони вътре в училището едно малко момче което не му дало парите си. Срещна ги една учителка и го хванала за ухото. Хулигана и отвъртя един и учителката (дребничка) се завъртя и си седна на ***.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с насилието в училище дойде от Америка, преди това имахме почти перфектна образователна система и сега американски НПО-та се опитват да показват загриженост за проблема.Типично за американската демокрация, създай проблем някъде и после се прави, че се опитваш да го решаваш.
6
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Бойко Борисоф е бил подиграван в пожарникарския техникум за футболна некадърност, и сега България е пред закриване!
5
3
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Има един стар филм с Пол Нюман-,,Непокорният Люк,, .Всяко дете трябва да го гледа-биеха го здрави мъжаги в затвора ,но и той се боеше .Пребиваха го ,но той продължаваше да се бие с тях. Не трябва да те е страх.Смелостта плаши и накрая те оставят на мира...
4
1
 
8
 
! Отговори
Разбрахме, разбрахме преди 5 години
До 3То се видя на какво искате да учите децата след днешния скандал с брошурите. Да не коментирам Националната стратегия за детето и Истанбулската конвенция. Мисля, че сте наясно какво ще ви се случи, ако се опитате да въведете скандинавския или канадския модел в България!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Разбрахме,разбрахме,Да учиш децата, да не бият другите деца, да не им взимат нещата и да ги учиш, че трябва да си търсят правата, да помагат на другте в беда и да се бранят взаимно, не са неща, които са "дбендърлък". Ама сега нали сме много вървежни, акод детето ти се бие, значи е "борбено и смело". Ако искаш, гледай си мини мутричката вкъщи, аа не очаквай, обществото да се занимава с помията, която създаваш.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, но това с розовите фланелки е малко несериозно.
1
2
 
7
 
! Отговори
Разбрахме,разбрахме, преди 5 години
Че НПО-тата искат да се загнездят в образованието и да учат децата на джендърлък! Но това няма да стане! Рано или късно те ще бъдат изpuтани от България!