Специалисти от център за хора с увреждания излизат на протест

Обслужващият персонал получават повече от лекари
27 фев 2019 22:10, Красимир Ангелов
6

Специалисти от центъра за подкрепа на хора с увреждания в столичния квартал "Слатина" заплашват с протест.

Възнаграждение от 650 лв - толкова получават рехабилитатори, кинезитерапевти, физиотерапевти, психолози, логопеди и социални работници. Трудотерапевтите пък взимат 560 лв.

В отворено писмо специалистите изразяват "дълбоко неудовлетворение и възмущение", тъй като повече от три години заплатите им не са увеличавани.

В центъра за подкрепа на хора с увреждания 16 специалисти се грижат за близо 200 души. Заплатите им са около 600 лева и не са увеличавани от години.

Стига се до парадокс - хора на ниски позиции от обслужващия персонал получават брутно дори повече от лекари и специалисти с висше образование.

Ако исканията на служителите за по-високи възнаграждения не бъдат удовлетворени до 1 април, те се заканват да не обслужват хората, които получават услуги в центъра.

Още за исканията им вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Щом чуя социален не ги Съжалявам. По цял ден стоят,пушат цигари и по магазините.Полза-0.Защо не кажат за даренията,храната и точно какво работат-точно като не работиш и на държавна работа е така.За толкоз работа толкоз пари.За повече в частния сектор
4
0
 
0
 
! Отговори
Вица, на- Мечо... преди 5 години
Извинете, мен- ме- няма,....Преди- това, къде- беше....
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те инвалидите пенсия вземат + добавките новите от социално подпомагане ще вземат повече от нетната заплата на тези хора. Тихо работещи бедни. Не кресливи майки.
2
2
 
1
 
! Отговори
УМ ЦАРУВА -УМ РОБУВА преди 5 години
" УМНЫ В ГОРУ НЕ ПОЙДЕТ - УМНЫ ГОРУ ОБОЙДЬОТ"САМИ СА СИ ВИНОВНИ .ЗА ЗНАЕЩИ ЧУЖД ЕЗИК ЛЕКАРИ СВЕТЪТ Е ШИРОКВСИЧКОТО Е ДО ИНТЕЛЕКТ.В СЛУЧАЯ - ЛИПСВА
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как бе , нали зам.министърката каза че София е малкият Лондон ?