Министри, политици и военни се простиха с Красимир Узунов

Централният военен клуб се изпълни с хора за поклонението
Обновена: 28 фев 2019 12:04 | 28 фев 2019 11:57, Красимир Ангелов
20

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Централният военен клуб се изпълни с политици, военни, журналисти, историци и граждани заради поклонението пред тленните останки на собственика на Агенция "Фокус" Красимир Узунов.

Още по темата
Той почина внезапно на 25 февруари на 56-годишна възраст.

Поклонението пред него започна от 10.00 часа в зала "Концертна" на Централния военен клуб. За да присъстват на него, председателя на парламента Цвета Караянчева пусна депутатите в кратка почивка.

"Поручика отдаде живота си за възраждането на българщината в Македония. Той ще остане в съзнанието ни като човека, който отдаде живота си на възстановяването на честта и славата на Българската армия", заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов и допълни:  "Искам да припомня една негова мисъл: "Ако всеки от нас поне една минута на ден мисли за България, ще я видим такава каквато беше в най-славните си времена".

"Днес се прощаваме с човек, който сам по себе си беше институция и в обществения и политическия живот на България - офицер от Българската армия, писател, журналист, предприемач, визионер. Той не само помнеше славното минало на България и имаше ясна мечта за бъдещето на Родината ни, но и правеше неимоверно много, за да извървим мирно и достойно този път към идните ни славни дни. Поручика беше добър човек, общото ни присъствие тук е ясно доказателство за това", заяви от своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Отиде си един истински възрожденец. Много тежка новина, трагедия не само за семейството му и за България. За мен имаше трима будители - това бяха великият Николай Хайтов, който пръв подхвана в новото време линията на патриотизма и пробуждането на българина. След това си отиде и Божидар Димитров, и той без време. Красимир Узунов е третият възрожденец на съвременна България", посочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред "Фокус".

"Красимир Узунов беше патриот, родолюбец, човек отдаден на каузи, човек за който винаги България е била над всичко", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В лицето на Красимир Узунов България загуби човек институция, човек агенция", отбеляза  омбудсманът Мая Манолова, която също присъства на поклонението.

"Разделяме се с Красимир Узунов в условен смисъл, неговият безсмъртен дух остава", посочи историкът проф. Пламен Павлов. Той подчерта, че Красимир Узунов е бил човекът, който по чудотворен начин е възкресил паметта за поколения български войни.

По-късно опелото ще отслужи викарият на Софийската митрополия епископ Поликарп в църквата "Света София", от 13.00 часа.

От 15.00 часа Красимир Узунов ще бъде погребан с военни почести на Централните софийски гробища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
полковник преди 5 години
До ПОДПОЛКОВНИКБРАВОС !!!
11
0
 
2
 
! Отговори
ПОДПОЛКОВНИК преди 5 години
Пукна доносникът агент ЗАВАДСКИ! Хвала! УРА! УРА! УРА!
10
4
 
3
 
! Отговори
Питащият преди 5 години
Този не е ли основателя на легията на фуражките някакъв празноглав военен. Като гледам сбирщината на погребението ще да е от Мафията на ДС.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо избиват все хора патриоти,които обичат страната си?Какво става тука?Много българи си отидоха от тоя свят!Няма ли как да се спре този кошмар?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир на душата му!И е воини,а не войни,защото думата война не е воин.
7
3
 
5
 
! Отговори
чарли преди 5 години
"Поручика отдаде живота си....",коя година е бил / поручик /?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любовницата и нейният шеф с многото апартаменти си правят реклама..
5
12
 
18
 
! Отговори
до всички преди 5 години
Всенародно поклонение на агент на ДС.......Изводите за Вас и за целият свят.
4
1
 
13
 
! Отговори
бай х преди 5 години
До Анонимен 3 мисля че беше внезапен инфаркт
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак цял ферман и нито ред за причината за смърта. Отишъл си внезапно ей така просто легнал и не станал. Смърт без причина още не съм видял в 25 годишната си практика на лекар. Смърта идва само ако е предизвикана от болест самоубииство убииство. В редки случаи си отиват хора напълно здрави но на преклонна възраст. Тогава се казва отишъл си от естествена смърт поради старост.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След това си отиде и Божидар Димитров, и той без време"---Валери-и, Валери! Божо Димитров си отиде навреме. И Хайтов и той.И двамата си отидоха добре оядени (Божо буквално), след слугинаж на властта, която и да беше. А, Божо
1
11
 
17
 
! Отговори
1 преди 5 години
едно ченге по-малко