Доц. Григорий Вазов: Икономиката е стабилна!

Нова криза ще има, но могат да се създадат резерви
Обновена: 2 мар 2019 09:27 | 1 мар 2019 22:17, Екип на Bulgaria On Air
33

1114 гледания   |  Още видео

Икономиката е стабилна. Въпреки множеството прогнози, че растежът на глобалната такава ще се забави, няма основания за сериозни притеснения. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) доц. Григорий Вазов.

Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към Висшето училище по застраховане и финанси организира кръгла маса, на която над 100 водещи икономисти, финансови експерти и анализатори в България, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди коментираха какви са рисковете пред българската икономика.

"През последните шест месеца, по най-различни поводи, водещи икономисти - и световни, и български, започнаха да споменават, че за в бъдеще е възможно да се появи нова икономическа криза. Целта на организираната от VUZF Lab кръгла маса бе именно да разсее тези съмнения и ситуацията да се изясни", отбеляза още доц. Вазов.

По думите му нова икономическа криза ще има. Това няма да се случи обаче нито днес, нито утре. А превантивните мерки, които могат да бъдат взети, са от особено значение за преодоляването ѝ.

"Това, което може и трябва да се направи, е да се създадат резерви. Всеки бизнес и държава, които не са направили това по време на доброто си развитие, ще имат големи проблеми, когато настъпи една такава криза. Освен това е много важно човек да мисли и за личните си финанси. Винаги има начин доходите да стигат и дори да бъдат увеличени", подчерта той.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Григорий Вазов бе категоричен, че се наблюдава сериозно възстановяване на инвестициите от европейските фондове, което от своя страна ще доведе до ръст на потреблението и съответно на доходите в България.


 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да е стабилна, ама ще ни трябват 100 години, да догоним останалите, а по- вероятно е никога да не успеем.
31
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 1 месец
До бай ганю

Инфлацията не се проявява равномерно при всички стоки, затова не може да се каже, че ако спестиш 1000 лева сега, след една година те непременно ще са по-малко.
Има много продукти и услуги, чиято цена даже намалява. Ако ти похарчиш разумно тези средства, може да се окаже, че даже си на печалба. При всяка инвестиция, без значение дали краткосрочна или дългосрочна, винаги съществува риск, който много малко хора могат да управляват ефективно.
30
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 месец
До V

Какво искаш да кажеш с това, че ЕС не води до конкуренция? Нали идеята на този съюз, е точно осигуряването на свободно движение на хора, стоки и капитали между държавите членки? Никакви пречки няма пред конкуренцията! Институциите на ЕС не могат да се бъркат в механизмите на пазара. Единствената пречка пред конкуренцията, е съсредоточаването на капитала в малко на брой монополни структури, които изместват по-малките играчи от пазара. Това е неизбежно заради х-ра на пазарната икономика!
29
0
 
5
 
! Отговори
погледнете обявите преди 1 месец
Погледнете обявите за работа.
Добри заплати дават само на шофьорите и програмистите. Явно сам е жизнена икономиката.
Ама Макрон вдигна мерника на превозвачите. Само с един ИТ сектор икономиката няма как да изкласи.
28
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
Винаги когато се заговори за българска икономика,ме нарушава смях.Икономиката е сведена до шиене на гащи и потници с чужди суровини, малко ниско качествен туризъм,малко проституция,малко зърно,малко добивна силно замърсяваща индустрия.Като цяло това е икономиката на бандустана България.Няма електроника,няма машиностроене,няма роботика,няма кибернетика.Абе,я дайте чалгата на макс.
27
0
 
0
 
! Отговори
V преди 1 месец
Политиката по доходите е много важна . Кетапостроенето ИТ в обществения сектор ,акцизите , жилищното строителство . Правителството не може да управлява парични потоци . Икономиката разчита на българите в чужбина . А тука пък е пропуска на другите държави . Този ресурс е важен и няма политика по въпроса на ниво ЕС . Така че държавите да се изправят в конкуренция за не държавно храненичетата . Като се изостри конкуренцията ще се реши и този проблем . ЕС не води до конкуренция .Това е голям проблем
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един непризнат световен гений е готов за телевизионен "експерт" и лобист на който му плати.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре бе, кое в стабино? Най-ниските заплати в Европа? Недостига на работна ръка? Корупцията? Кое?
24
0
 
6
 
! Отговори
24515 преди 1 месец
Безусловно е прав - какво по-стабилно от несъществуващото! Да се създадат резерви от това, което е на загуба по предварителни разчети! Доцентът е добре да излезе от лабораториите и да се поразходи по улиците, да се отбие в някое бюро труда и да опита нап ракитка да си намери работа с възнаграждение, което да му позволи да създаде и сови лични резерви. Пращайте такива на полето да садят домати и картофи - поне тях да не внасяме.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Стабилна икономика"? ???? От доценти какво можеш да очакваш ....
22
1
 
9
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 1 месец
Така е госудин професоре, няма я никаква !
21
1
 
13
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 1 месец
До Анонимен
ИМА БЪЛГАРСКИ СТОКИ АМА САМО ЕТИКЕТА Е БЪЛГАРСКИ И МАМЯТ ХОРАТА
20
0
 
12
 
! Отговори
академик от герб преди 1 месец
нашиот човек изпълнява секретна задача,така че ВЕРВАЙТЕ МУ-----хахахахахахах
19
1
 
9
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 1 месец
Ако напишете в гугле: Станишев каза, че бг криза няма или подобно и ще прочетете интервю 2008-9 как бг е остров на стабилността и при нас кризата няма да дойде, защото..., и т.н. После ни изненада и сега пак същите тези ще излязат да говорят как да я борим и как те са казвали и че никой не ги е чул. Накъдето вее вятърът...
18
0
 
9
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 1 месец
Преди дни имаше друга новина от този същия форум и там се казваше, че всички са казали, че ще има забавяне на световната и оттам на бг икон. Сега други твърдения. Общо взето нещата са малко такива, но ако станат по-такива може и да не са чак толкова зле, но може и да са.
17
0
 
28
 
! Отговори
10 преди 1 месец
Доценте , не щем стабилна , а развиваща се икономика ! Стабилната икономика води до стабилна бедност , каквато е у нас сега !Какви учни сте !?
16
0
 
21
 
! Отговори
са преди 1 месец
Те и заплатите са стабилни-не мърдат с години!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Икономика ли??? Ако ги няма европейските пари сме живи загинали. Какво каза онзи ден докладът на ЕК? Милиарди сме получили,но икономиката ни не е преустроена и бедността расте.
14
1
 
22
 
! Отговори
АБС преди 1 месец
стабилна икономика в бг от ноември 1989 голина народа е без работа без пари гладува тоя ми говори за стабилна икономика 50 процента народа е гладен и са избегали от такива лъжи
13
2
 
35
 
! Отговори
АЛС България преди 1 месец
Стабилно печатаха цял месец столевки. От това следва инфлация. Бензинът отново стабилно поскъпна. 4 завода напуснаха БГ. Безработните само от тези 4 завода са 1700 човека.

Сега,разбра ли,защо винаги ще си останеш доцент?