От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Националните интереси на България са да е в съюз с Русия, защото нато няма да си мръдне пръста ако Ердоган ни нападне. Това е ясно и за малките деца, защото чл. 5 не предвижда защита от нато ака една натовска държава нападне агресорски друга. Само ще приеме нато, че България като членка се закрива и нашите финансови задължения минават към Ердогонския държавен бюджет.
256
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е духовен син на ев ре и на Соломон паша, подпалил Стара Загора. Абре българи, истериат срещу Русия нашата освободителка докога ще я търпим. Ние, българите не ни и страх от нашата освободителка Русия, не ние знаем, че тя никога няма да ни нападне. Нашия проблем е разплодилото се бедно и неграмотно 80 милионно население на диктаторска Турция, член на НАТО по една случайност.
255
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докога България ще е троянския кан в православието на Албания и Турция и великоислямските им проекти?
254
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За каква независимост говори този паля чо, при положение, че именно западът ни накара да си нарежем най-мощното и възпиращо оръжие, ракетните комплекси с-300. То бива наглост, бива безочие, да не мислите че тоя иска нато да ни даде ядрени ракети не това нищо иска американците да си направят ядрени бази в България, което не ни дава независимост а ни прави просто една мишена. Ами ако стане ядрена авария, те искат аец да се закрие, а от ракетите ток ще потече ли
253
0
 
13
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Аз лично не бих си причинил менталните синини да прочета тази "публикация", но да попитам прочелите я, има ли нещо за "Холокоста" и 10-те милиарда евреи? Обикновено Пасито на 5-тата минута започва да подхваща темата за "Холокоста", а на 15-тата вече направо може да ви разплаче... добре си играе ролята човека и видно е, добре печели! В крайна сметка Холокоста е един бизнес, една гигантска кредитна карта, чиито сметки не се плащат!
252
0
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
На Монито-Натовеца явно му се воюва. И срещу кого мисли да го използува това атомно оръжие? А, или просто само като го имаме и ще възпираме всички...... Ми значи северно-корейците добре са си направили сметката. Какво доживяхме? - да се "наводним" с политици в сравнение с които Тодор Живков изглежда като Великан.
251
4
 
2
 
! Отговори
Идеята е добра преди 5 години
Но само ако е наше собственост и ние държим кодовете за изстрелване.
250
5
 
2
 
! Отговори
Ако Украйна преди 5 години
Не беше се отказала Се отказала от ядреното си оръжие доброволно, *** никога нямаше да посмее да я нападне. Ядреното оръжие значи независимост!
249
13
 
3
 
! Отговори
Прав е Монката преди 5 години
Ако имаме ядрено оръжие късото кремълско наци няма да може да ни заплашва с ракетите сиЩе има ответен удар , че може и превантивен
248
3
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Този човек е срам за рода си.! Тези хора са напълно откачени! Жалко, че България е спасила рода му от нацистките газови камери!
247
2
 
15
 
! Отговори
Уке Цветко преди 5 години
Няма да ги победи руснаците, Паси. За минути от тебе и ядрените ти ракети няма да остане нищо. Дори и пепел. Кой си ти? Първо попитай хората, искат ли ракети, искат ли да са в нато и после си изразявай никому ненужното ти мнение.
246
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е безсмъртен левел евреин. Нищо не може да го уплаши.
245
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, вече вярвам в прераждането тоя е Юда
244
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на гол тумбак,чифте пищови,ба ти и милитариста и продажника,ама той не е българин,нищо чудно,че други интереси пази.Но да ни вкарва между шамарите е тъпо,все едно да вкараш лапе в бой на сумисти,просто ще ни смачкат,или единия или другия
243
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетрте внимателно статията и повечето коментари и ще видите защо има възраждане на антисемитизма в цял свят. Имайте предвид, че много от антисемитските коментари са написани от ев.реи. Просто опипват почвата, но този път ще има е за последно. 17-ти март е след 15 дни.
242
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бяхме ядрени роби на СССР време е да станем ядрени роби на Америка.
241
4
 
12
 
! Отговори
999 преди 5 години
Хамавият Мони и крадлата Ленче - това ли са лицата на НАТО в БГ ?Айде, разкарайте ги, не стават за нищо.
240
3
 
9
 
! Отговори
Соломон Паси преди 5 години
Сина на първия съветник на Тодор Живков !!!
239
7
 
4
 
! Отговори
8 преди 5 години
Прав е човека!!! Подкрепям с две ръце ако ракетите са си наши и ние държим кодовете!
238
2
 
5
 
! Отговори
долно парче преди 5 години
е тоя,сатанинска му е и осмивката!какви ядрени оръжия,бе рунгел?нали който ги притежава-той и ще взема решенията кога и как да ги използва.да не би да ти е омръзнал живота?