От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййй,не ни вкарвай в конфликти,бе ей!Никой не ти иска тъпата ядрена бомба и да превръщаш Черноморието в мишена!
236
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този съвсем е изперкал. Годинките не прощават и на безсмъртните
235
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре е задушница. Носят се варени яйца. Бъдете по-смирени.
234
2
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Българи (все още има такива), света се владее от *** - вижте снимката. Това не може да остане тайна за бялата раса, затова сме и подложени на геноцид. С какво да ги огорчим? - че ние тук сме временно, а те постоянно. Този свят е кръг на ада и за тях излизане няма.
233
0
 
8
 
! Отговори
облъчен преди 5 години
балканите имат нужда да те приберат в някоя лудница и да не видиш бял свят откачалник такъв
232
0
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Ако не беше червената армия не само ти ,а и много евреи а и българи ако трябва да бъдем честни нямаше да съществуват даже !
231
2
 
11
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Моля ви бе хора!!! Не давайте поле за публична изява на трима в България (излагат се и ни излагат) 1 - Соломон Пастира (да си кара трабанта и говедата и да се маха)2 - Росен Плевнята (да си класи Деската на кучешката и да се маха)3 - Борислав Перуката (да си кърка, Батето не се удави у алкохол ама тая лакомия ще се одави... и да се маха)МОЛЯ ВИ!
230
25
 
1
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Прав е Паси! България трябва да впрегне целия си научен потенциал и да произведе ядрени ракети от последно поколение! Те могат да бъдат разположени на Шабла и прицелени точно в Кремъл! Може също да се разработят мини дрон-подводници с по една ядрена ракета прецизно насочена към Кремъл! Не го ли направим, Рассията винаги ще дебне да чопне нещо от нашата земя! На крадеца ръцете трябва да се секат превантивно!
229
0
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
А ти какво долно си, не е истина!
228
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако разрешим на Русия да разположи военни бази и да има достъп от Крим до Сърбия и Бондстийл през нашата територия, Русия ще бъде готова на големи отстъпки-Преди да разрешиш на Просия достъп до наша територия, тук ще има гражданска война и такива като тебе ще ги изкормкм за отрицателно време. Пий си апчетата и си налягай парцалите.
227
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От какво имат нужда Балканите? Според Паси ядрено оръжие!"И такива ни управляват..
226
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна първа наруши договора с Русия да не разполага бази на трета страна,насочени срещу РФ на територията си.-Кога е станало това? Не е вярно. В украйна и сега, пет години след окупацията на Крим, няма чужди бази.
225
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времето показа, че идеите на др. Тодор Живков за външната и вътрешната политика на България са изключително прагматични и полезни. "Балканите - безядрена зона." е прекрасен лозунг, изключително подходящ за това красиво място. Евентуален ядрен конфликт, където и да е, ще нанесе нечувани вреди на цялата Земя. Някой се опитва да ни върне във времето на Хирошима и Нагасаки. С каква цел? Много ми е интересно, когато идеята идва от ев.ре.ин.
224
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
До 263..Помня тази негова псувня! Това е точно псувня за мен лично към българите и не само! Ейййй имало българи които помнят! -:) Е как да го "обичам" това ***? Наричащо се само "демократ" ? Е няма начин! Мразя го даже! И се радвам че не е във властта!
223
12
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
*** пак блянуват за Русия,но обичат и еврото от фондовете на ЕС.Лоша работа е раздвоението на личността!
222
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете, ЕС е роб на САЩ, следователно на НАТО. Нима трябва много акъл за да асимилирате това?!
221
1
 
17
 
! Отговори
българин преди 5 години
До 258..Това важи и за България! На времето.Нито тоя.Нито бившето вече СДС. умрял кон.Който една шепа файтонджии иска да "възроди.Не ни попита.Към кого аджеба искаме да бъдем.А ни хвърли курбан на Американците.И тяхното НАТО! Българина помни и не забравя! И сега.Ако има реален референдум.Към кого искаме да бъдем.Съм убеден.Че 30 % за Америка.А 70 за Русия! -:) И ако съм на местото на тоя индивид. Ще се сниша по ниско от тревата.И няма и да чуят гласът ми! Но не.Наглостта му няма край уви!
220
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сега има независими избори,без никаква чужда намеса, към кого да се присъедини Украйна - ЕС,Русия или САЩ,украинците веданага ще изберат Русия!Факт!И не само това,но ще празнуват със сълзи на очи и много радост,че са отново с Русия,това е истината,колкото и да не им харесва на някои.
219
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като излезеш от ЕС къде ще отидеш?Никъде няма да ходим. Ще сключим военни и икономически договори с Русия. Това моментално ще ни гарантира националната сигуреност, най-вече при конфликт с Турция. А ако разрешим на Русия да разположи военни бази и да има достъп от Крим до Сърбия и Бондстийл през нашата територия, Русия ще бъде готова на големи отстъпки за суровините които сега купуваме скъпо. А отвори ли пазарите си за нас безработицата ще падне драстично и заплатите ще се вдигнат.
218
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим не е рускиАбе за какъв Крим говориш,като самите украинци са руснаци по произход?Това са едни и същи хора,украинците са руснаци по кръв,Киев е първата руска столица,след обединението!Украйна винаги е била част от Русия и Русия я направиха отделна република и я наричат У-крайна(в края,у края),защото е накрая на Русия.Не търсете под вола теле и не провокирайте!Не виждате ли,че са наредили източните държави като мишена и с голям кеф ще гледат как се изпепеляват едни европейци с други!