От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти имаш нужда да си прегледаш еврейската кратуна при психиатър.
196
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е, че не само Балканите, но и целият свят, може да живее без паси.Слагач, също като една карикатура, която говореше преди малко заучени фрази по така наречената нацоанална телевизия.
195
4
 
23
 
! Отговори
Yankee go home! преди 5 години
Кога е протестът?Прекалиха!!!!!Оставка и съд за предателите на БГ от 2004 досега?19 милиарда подарени на САЩ, а БГ няма пари за здравеопазване, енергия, парно, пенсионери, болни деца, водна инфраструктура, мед. сестри, лекари, учители, болници, училища, полицаи, миньори, шофьори.Yankee go home!
194
2
 
14
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
Честито Баба МАРТА ! Аз съм за НАТО и ЕС но съм против ядрено оръжие а що се отнася до Пасиката ми е безразличен , да си заминава за Телавив !
193
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
!!! Българи, дупе да Ви е яко !!!
192
5
 
25
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Оставка, съд, затвор за всички вкарали БГ в една престъпна военна групировка без референдум и допитване до народът на БГ за 5 САЩ бази.Конфикусване на имуществото на Паси и всички подкрепяли САЩ и НАТО - 15 години връщане на всички вноски един милиард и половина лв. годишно 15 години около над 18 милиарда лева вноски за САЩ - НАТО от бюджета на БГ и 2 милиарда за ф16.12 милиарда изграждане на чисто нова водна инфраструктура-нямат?5 милиарда нова педиатрия за децата на БГ - нямат?Съд и Затво
191
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От какво имат нужда Балканите? Според Паси ядрено оръжие!"Тази сутрин май е объркал разтворимите витамини с таблетките за миялната АХАХХАХАхахахХАХАХах
190
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лошо/то/Референдум: всички руски *** и предатели на България - ВЪН!!
189
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сюлейман Паси ще превърне България в Северна Корея.
188
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чрез протежетата си американците започват да ни подготвят за това, което смятат да направят. Няма да ни питат ако решат да разположат атомни бомби в България, но ще направят да изглежда така сякаш българите горещо искат тези бомби. Разбира се, няма да правят референдум какво искат българите - просто от името на българите ще говорят Соломон Паси, Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов.
187
1
 
14
 
! Отговори
цар Давид преди 5 години
Абе Соломоне, ядрено оръжие не съществува, нито някога го е имало.Дейвид Копърфилд не е първия фокусник, а ние не сме папагали.
186
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядреното оръжие на Балканите гарантира единствено, че при ядрена война ядрените удари няма да ни пропуснат.
185
5
 
24
 
! Отговори
Лошо преди 5 години
Референдум изход на БГ от НАТО и премахване на САЩ бази в БГ.Референдум САЩ да не се бъркат в енергийната политика на БГ.Четете "Изповедта на икономическият убие$ц" Джон ПъркинсИ "Новата изповед на икономическият убие" - същият автор.Паси трябва да бъде съден за подкрепата му към най-големият военно престъпник САЩ - НАТО, за геноцид над човечеството и военни престъпления.Само в Ирак загинаха един милион мирно цивилно население.САЩ нападна Сирия, норвежка компания откри огромни залежи нефт
184
3
 
24
 
! Отговори
степан преди 5 години
Кога най после този ще разбере че ни закопа живи и сега иска да затрие и останалото от нас или му се е опразнила банковата сметка та се прави на ментор на българският народ та белким му я запълнят пак от САЩ Той не разбрали че го не искат в селото та е тръгнал да пита за къщата на попа
183
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шаломоне, пак ли си шмъркал амфети? За това ли си харчиш месечните подаяния от американските фондации?
182
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ... ни набута в НАТО.
181
2
 
20
 
! Отговори
джо преди 5 години
До днес се възмущавах от изказванията и изхвърлянето на въпросния субект. Но каква "реклама" прави на НАТО просто крещи за озаптяване. Ние вместо да търсим баланс във всяка ситуация едва ли не отново да излезем с едни гърди пред другите.Това е ИСТИНСКИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР , такива бяха напористи и все гледаха да се сложат. За *** дето драскат без да мислят, препоръчвам да гледат малко стари БГ филми и като излезе Пасито на екрана да се смеят от все сърце.Аман от НАТЕГАЧИ.
180
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквано вашингтонския лакей изпълзя по телевизиите само по теми, засягащи САЩ (НАТО,Русия, Тръмп, Северна Корея). Мекотелото дори не се крие, че му е през оная работа за интересите на ЕС.
179
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя винаги е бил неадекватен, обаче явно вече съвсем е изпращял.
178
2
 
27
 
! Отговори
Свобода на слово преди 5 години
Защо не пишете за протестите на медицинските сестри или Пеевски не ви дава?