След убийството в Разград - таксиджиите искат сигурност

Те настояват и за промени в законодателството
12

63-годишен таксиметров шофьор бе открит мъртъв на пътя между Разград и село Дянково. Заподозреният за убийството се прибрал в града със случайно преминаващ в района на престъплението автомобил. По-късно беше задържан, а през годините престъпленията срещу таксиметровите водачи са много, като смъртните случаи и агресията преобладават.

Още по темата
Драгомир Петков, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат отбеляза в студиото на "България сутрин", че е нужна промяна в нормативната уредба, тъй като сега кражбата на оборота се води маловажно престъпление, защото сумите не са много големи.

"Ние търсим съдействие. Като ни се потърси мнение, сме готови да го дадем. Поради обезличаването на професията браншът е набутан в ъгъла, без внимание", каза Петков.

Колегата му Малин Господинов пък допълни, че въведените паник бутони преди време са бутафория и таксиметровият бранш настоява за такива, но свързани директно с телефон 112. По думите му темата "Сигурност" в тяхната работа е доста слабо засегната.

"Нападението на работното място в нашия случай не го третира законодателството. Те не го третират като наше работно място. Законодателят не е предвидил такова нещо, а ние возим всякакви хора", отбеляза още Господинов пред Bulgaria ON AIR и допълни, че водачите срещат голямо неразбиране от институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взел му бизнеса,а не само оборота.
6
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Ако си купи една грамадна щатска кола никой няма да го напада защото ще спрат да се возят на таксита , а този който ще те работи щете подведе да излезеш от колата я багаж да му сложиш я изведнъж му става лошо --я спри виждам един приятел --спри да пусна една вода ,спри на момчето му стана лошо много пи --спри да взема документите от багажника ,че останаха вътре в онази чанта--ни камери вътре помагат ни нищо--в тая работо е така.
5
0
 
6
 
! Отговори
Do 4 преди 5 години
До АнонименТя, сигурността в държавата липсва навсякъде.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина тази професия е една от най-високорисковите. По цял ден си на улицата, не знаеш на какъв ще попаднеш. Тревожно е обаче, че липса на сигурност на работното място започва да се усеща и сред учители, сред лекари, та дори и сред полицаи и военни.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е оправете си такситата, нали пак америката гледаме -> сяда се само отзад, преградна решетка.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е хубава случката, но риск на професията.И аз искам бакшишите да се къпят, да си мият колите и да не пушат в тях, но...:)
1
5
 
8
 
! Отговори
Честито преди 5 години
Айде-е-е, считайте, че станаха такситата 2лв. за километър! Някои депутати, владеещи бранша с такситата, яко ще се нагушат с пари!