40 туристи изгубени в планината заради развален автобус

Когато машината ги изоставила, те решили да тръгнат пеш
3 мар 2019 20:40, Нели Христова
13
40 туристи изгубени в планината заради развален автобус
Снимка: Pixabay

40 туристи се изгубиха в планината, след като автобусът им се повреди в Парилския проход. Сред тях е имало и деца. Всички те са намерeни призори от доброволци от село Голешoво, съобщава bTV.

В късния следобед вчера група от около 40 туристи минава през селото на път за хижа "Славянкa". Край хижа Извора обаче, автобусът им се разваля и те тръгват пеша.

Става късно и студено и те се губят. Около полунощ човек от групата подава сигнал. Локализирането им е трудно. На помощ се притича кметският наместник на Голешово с още двама души.

Потърпевшите упрекват туристическото дружество, че е предприело поход в късните часове. В отговор от дружеството казаха, че въпреки късния час, са щели да завършат прехода, ако не се е развалил рейсът и ако е нямало толкова паднали дървета по пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Също съм от района. Въпросният път, въпреки че се води част от републиканската пътна мрежа, към АПИ, не се поддържа и е черен в участък от 15 километра между Голешово и Парил. Едва сега има търг за инженеринг, някога може и да го направят. Едно време не го направиха понеже "гранична зона", а е много удобен - изкарва те на юг от Хаджидимово, много близо до ГКПП Илинден. Вместо него направиха през Папаз Чаир, където зимата минаването е абсолютно невъзможно заради голямата височина.
9
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 5 години
До коментар номер 4 "Анонимен". От този край съм. Пътя не само не се поддържа зимата. И през останалото време не се поддържа. Някога през него минава ха МТЛБ-тата от Гоце Делчев до Кресна.
8
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Не зная кой е организатора на екскурзията, но поне да се беше по интересувал за състоянието на пътя. За обикновени автомобили е непроходим, още когато имаше гранични войски и имаше някаква поддръжка. Другата грешка е, че са минали през Голешево. Трябваше да минат през село Парил. Разстоянието до хижата е много по-малко от там.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати новината, нищо не разбрах...не съм запозната с местността...но по елементарна логика - този автобус по пътя е карал преди да се счупи, като са подминали селото...защо не са се върнали пеша обратно до там вместо да се губят на улицата буквално... И хижа Извора до която уж се е счупил буса има 40 места...защо не са влезли в нея вместо да ходят насам на там в тъмно и студено, да седят и да чакат друг автобус от фирмата да си ги прибере...
6
1
 
3
 
! Отговори
Грух преди 5 години
Хехе туристи с автобус !Туристът ходи пеш !
5
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Не туристи, а пишман туристи.
4
1
 
22
 
! Отговори
I'm преди 5 години
40 човека с 40 гсм и 40 гугъл мапса. На никой не му дойде на акъла, да отвори и да види къде се намира той и къде е хижата. Мъка...
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Википедиа: В участъка на прохода пътят е със силно разрушена трошено-каменна настилка и през него могат да преминават само автомобили с висока проходимост. През зимните месеци не се поддържа.Къде са тръгнали с тоя автобус само те си знаят.
2
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има едно простичко правило когато се загубиш, където и да е. Тръгваш по пътя и вървиш, рано или късно ще стигнеш до банкя, защото всички пътища водят на там. А от там е лесно.
1
1
 
27
 
! Отговори
ники преди 5 години
За космоса и човешката глупост знаем!