Руският премиер у нас – знакова визита или безсмислена?

Посещението няма да реши нито един проблем у нас
Обновена: 4 мар 2019 11:28 | 4 мар 2019 10:49,
126

Руският премиер пристига на двудневно посещение в София. Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов. Освен с него, Димитрий Медведев ще се срещне още с държавния глава Румен Радев и председателя на парламента Цвета Караянчева, за да открие руско-български икономически форум.

Медведев идва ден след отбелязването на 141 години от края на Руско-турската освободителна война. Днес в Европа се говори за война от ново поколение, която включва в арсенала си оръжия като информацията, енергийната и киберсигурността. Старите бойни средства също не са забравени. В края на миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше у нас и отново повдигна въпроса за повече военни кораби в Черно море.

Още по темата

Каква обаче е причината за посещението на руския премиер и какъв знак ни изпраща с него президентът на Руската федерация Владимир Путин, който не е идвал в България от 2010 година?

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов отсече, че визитата на Медведев не е знакова, тъй като тя нямало да реши нито един проблем - нито в отношенията между България и Русия, нито между ЕС и Русия.

"От тази гледна точка това посещение е безсмислено, защото налице са множество нерешими геополитически проблеми", категоричен бе Агов.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в сферите на енергетиката, икономиката и туризма.

Според историка и експерт по геополитика проф. Нина Дюлгерова обаче, нито едно посещение на държавен или правителствен ръководител в друга страна не е лишено от смисъл.

"Подобни визити винаги са с определена цел. Това, че предварително се поставят основни акценти, не означава, че само и единствено те ще бъдат обсъждани", коментира Дюлгерова.

По думите ѝ България е доказала както в историята, така и в съвремието, че е изключително прилежна, изпълнителна и коректна спрямо своите съюзници, а именно Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Посещението няма да реши нито един проблем у нас"---Да, бе-е! Само Боковите Тиквени "посещения" насам-натам при ония там, забулените с "обработените" части на тялото, ще решат всички проблеми.По-гаден ренегат от Асен Агов е само приказващият Асен Агов ...
100
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Той и агов е безмислен, нищо ПОЛЕЗНО В СВОЯ ЖИВОТ ... НЕ Е НАПРАВИЛ,..."---Направил е!1. Показа, че човек, като загуби представа за себе си и не мисли какво приказва, може да го пратят в "Пирогов". (Когато веднаж се "направи" на катаджия и го биха).2. Редовно съдейства на "Винпром" в увеличаване на продажбите.
99
8
 
8
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Бесмислено харчене на пари
98
3
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
POZIVJOM-UVIDIM!
97
7
 
9
 
! Отговори
визия БГ преди 5 години
Явно ще строим и плащаме АЕЦ Белене и Южен паток следващите 150 години.
96
6
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Путин иска да пробва, дали МедведЕВ ще бъде освиркан! Ако да - Путин скоро няма да дойде в България, ако НЕ - Путин ще дойде преди парламентарните избори, поканен от ("независимия") Радев!
95
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и агов е безмислен, нищо ПОЛЕЗНО В СВОЯ ЖИВОТ ЗА СТРАНАТА НЕ Е НАПРАВИЛ, ама какво да го правим?????
94
3
 
20
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Асан Агов голям специалист стана.
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в сферите на енергетиката, икономиката и туризма.Агов казва, че визитата на Медведев не е знакова, тъй като тя нямало да реши нито един проблем.Излиза че Агов Ага подлива *** вода на Борисов. Това е колаборационизъм м/у Агов Ага и Хер Блуменов-Цецо с тапия.И не е за вярване че Бойко ще ги търпи тия двамата главорези на партийния проект - ГЕРБ
92
2
 
5
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Че е пристигнал го разбрахме но какво съществено е договорено няма и дума.
91
9
 
10
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ГОРЕЩО ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА ЗА ХРИСТИЯНСКИ ПРАВОСЛАВЕН СЪЮЗ МЕЖДУ ВСИЧКИ КОНСЕРВАТИВНИ ХРИСТИЯНИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ! БРАТЯ И СЕСТРИ, АКО НИЕ НЕ НАДИГНЕМ МОЩНИЯ СИ ГЛАС СРЕЩУ ШИРЕЩАТА СЕ НЕПРАВДА, ТО ГОСПОД ИИСУС КАЗВА, ЧЕ КАМЪНИТЕ ЩЕ ПРОГОВОРЯТ И ЩЕ ВЪЗВЕСТЯВАТ СЛАВАТА БОЖИЯ! ,,Всичко, що диша, нека хвали Господа! Хвалете Господа! АЛИЛУЙЯ!".
90
6
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ако има нещо което да се обсъди неофициално скрито от медии и общество то тогава става ясно защо е визитата а иначе пълна глупост наподобяваща визити от преди 89-та по л;иния братска дружба безмислицинай добре бойко да излезе и да каже официално защо го е поканил и пълна стенограма за разговорите и през 2-та денана мен лично усета ми подсказва че медведев няма да бие път до тук за едно здравей здрасти а за нещо задкулисно което трябва да остане скрито,най вероятно газов проект
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като е по покана на българският премиер за какво въобще ми го пишете по този начин?ПР.Ъ.Ц.БГ манипулатори от класа.
88
7
 
13
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ВАЖНО И ЗНАКОВО ПОСЕЩЕНИЕ!
87
20
 
9
 
! Отговори
7 преди 5 години
Безмислена визита
86
31
 
10
 
! Отговори
Х преди 5 години
Медведев е най-мразения политик в самата Русия. Определено не е добре дошъл в свободна България!
85
6
 
3
 
! Отговори
Сори преди 5 години
Норвежски, но Северен поток няма как да мине от тук, сори Плевня, ама и Турски такъв също. Южен, може би
84
2
 
3
 
! Отговори
Драматизъм преди 5 години
Представям си какво е изпитвал на предишните прайдове ме да хленчи така по социаните мрежи
83
5
 
4
 
! Отговори
Драматизъм преди 5 години
Изпитах чувство за драматизъм, селския *** ... днес няма да го пуснат на гей среща да се разходи. Да се оплаче на следващия прайд
82
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За който разбира е знакова.Който е прочел половин Винету за цял живот е безсмислена.Хора, които умеят да управляват държави знаят какво да направят та народите им да са добре. Останалите, като в нашия случай, гледат всеки ден пози и фасони и гладуват.