Руският премиер у нас – знакова визита или безсмислена?

Посещението няма да реши нито един проблем у нас
Обновена: 4 мар 2019 11:28 | 4 мар 2019 10:49,
126

Руският премиер пристига на двудневно посещение в София. Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов. Освен с него, Димитрий Медведев ще се срещне още с държавния глава Румен Радев и председателя на парламента Цвета Караянчева, за да открие руско-български икономически форум.

Медведев идва ден след отбелязването на 141 години от края на Руско-турската освободителна война. Днес в Европа се говори за война от ново поколение, която включва в арсенала си оръжия като информацията, енергийната и киберсигурността. Старите бойни средства също не са забравени. В края на миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше у нас и отново повдигна въпроса за повече военни кораби в Черно море.

Още по темата

Каква обаче е причината за посещението на руския премиер и какъв знак ни изпраща с него президентът на Руската федерация Владимир Путин, който не е идвал в България от 2010 година?

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов отсече, че визитата на Медведев не е знакова, тъй като тя нямало да реши нито един проблем - нито в отношенията между България и Русия, нито между ЕС и Русия.

"От тази гледна точка това посещение е безсмислено, защото налице са множество нерешими геополитически проблеми", категоричен бе Агов.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в сферите на енергетиката, икономиката и туризма.

Според историка и експерт по геополитика проф. Нина Дюлгерова обаче, нито едно посещение на държавен или правителствен ръководител в друга страна не е лишено от смисъл.

"Подобни визити винаги са с определена цел. Това, че предварително се поставят основни акценти, не означава, че само и единствено те ще бъдат обсъждани", коментира Дюлгерова.

По думите ѝ България е доказала както в историята, така и в съвремието, че е изключително прилежна, изпълнителна и коректна спрямо своите съюзници, а именно Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
8
 
! Отговори
Майоре, тъп си преди 5 години
Като слонски дирник!ДДС то го плащат потребителите А Блядистанци от Лукойл плащат стотици милиони долари в рассия данък печалбаИ нито лев ТукЗатова трябва да бъдат изгонени !
60
9
 
9
 
! Отговори
Жиже номер 2 иде преди 5 години
Защото жиже номер 1 е издирвано с европейска заповед за химическата атака в Солсбъри и свалянето на малайзийския самолета.
59
3
 
2
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Народна Просветапровери в НАП ..... те са другата страна ..... 21 Милярда лева за 8 години данък печалба !!!
58
4
 
5
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 53пич говори се за милярди лева ..не за милиони !!! Четете бе господа четете бе .....!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До майорскиедин вид, от така представения материал, ползваш за доказателство изказване на облагодетелстваната страна, така ли? много хумно, ефрейторски.
56
8
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
колко да е визита, везира е дошъл да си прибере наема. голем праз. очаквайте да дадеме още 10 милиарда за аец-белене, и да ни вземат несъществуващия лиценз за производство на леко стрелково
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До61. Разликата от 31 мил. И 25мил. Трябва да е за такава стойност гориво на склад. Ама не е. Защото няма как такова количество да се съхрани.
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интригансло заглавие! Човека още не е дошъл и се започна! А оня от алианса.Каква беше ползата че беше тук? Никаква!
53
9
 
7
 
! Отговори
майорски преди 5 години
Още веднъж за тези които не могат да четат:В периода 2000- септември 2018 година групата "Лукойл" е платила общонад 35 млрд.лв. данъци под формата на ДДС, акциз, данък печалба и другиданъци. В същото време платеният данък печалба е в размер на близо 21млрд. лева, обяви генералният директор Валентин Златев на форум в СтараЗагора....в НАП също са указани тези цифри ! който не вярва да провери !Лукойл е сред 3-те най големи данъкоплатци в БГ .... данни на НАП
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изявлението на Асен Агов е на човек, който нищо ново не е научил, и нищо старо не е забравил. Дори нищо да не реши нищо това посещение ще подготви решаването на други проблеми. От друга страна след като Бойко го е поканил по човешки и по държавному трябва да дойдеш в България, защото това в дипломацията се нарича международна вежливост, но де толкова ум у Агов.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което Агов ще говори, е ясно още преди да си е отворил устата. Той не е безпристрастен анализатор, а думите му са предназначени, за да се харесат на господарите му. Той просто не може да излезе от определена насока на говорене, не му е позволено. Такива като него не са анализатори, а пропагандатори. Той е журналист от преди 89-та година и аз си го спомням как със същия успех водеше пропаганда в полза на тогавашната власт. За такива като него няма морал, има изгода.
50
5
 
7
 
! Отговори
Пари има , ще дойдат преди 5 години
Мдаа , единия е хванал нашия за едното мъдо , другия за другото - САЩ и Русия ,а Ердоганя отзад. Те това е политиката ни.А ние се опитваме да гласиме ЕС , щото е отпреди.
49
9
 
5
 
! Отговори
порочния концерт преди 5 години
Разтревожил се е човека защото Бойко предупреди бензинаджиите да си изсветлят бизнеса. Сега ще пробва да подкупи Бойко, и ако той направи глупостта да поддаде, после ще му ударят брадвата със Нинова и Руменчо.Всъщност даже не е нужно да поддава, защото те имат достатъчно клакьори които да разпространяват фалшиви новини.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До45. Нищо не ти е ясно за ДДС. И няма как да ти е ясно като четеш вестници, слушаш радио и не си работил като едноличен търговец / фирма/.Този данък е данъка на продуктивността. Той е измислен преди 80г. в САЩ. И се плаща на момента за гориво, материал инструмент, консумативи, облекло л, енергия. Ако си на ясла такъв данък не плащаш
47
11
 
17
 
! Отговори
26 годишен преди 5 години
Аз харесвам Русия и това никога няма да се промени! 1. Една религия сме, православни християни! 2. Почти един и същи език!3. Славяни сме, поне общо езиково и културно съотношение! На който не му отърва това 21 век сме вече има свободно предвижване, едните към англосаксонските държави, другите при Меркел, третите в Индия, четвъртите по,турите, фе,са и ориентал експреса и така...
46
6
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Глупаво е да се твърди,че посещение на такова ниво е безмислено.Проблемът е,че не е ясно за какво идва Медведев,какви цели преследва с посещението.Най-вероятно мисията е проучвателна-дали има смисъл да се продължава с контактите с България за Турски поток,или да се заложи на Гърция и Сърбия.Трябва на ни е ясно,че Австрия, Унгария и Сърбия никога няма да ни простят провалянето на Южен поток.В този смисъл посещението на Медведев е с определени икономически цели.Въпросът е дали ние сме подготвени
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе! Руския премиер няма какво да прави, станало му скучно и решил да направи една безмислена визита в София. Ей така, да се поразтъпче по красивите софийски тротоари и да се полюбува на бляскавите фасади.
44
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен е дошъл да издърпа нещо.Идват избори, ще заплашва, ще моли и накрая ще отнесе нещо като граблива птица какъвто е гербът им.
43
9
 
10
 
! Отговори
читател преди 5 години
Болен не е чел история и само повтаря опорните точки на Москва.Като споменава Кримските войни, знае ли за Баба Рада от Варна която е отишла при руските войски с питане защо след като са във война с Отоманската Империя обстрелват българските махали.Той дали е чел за Константинополската конференция 1869 г преди да прави изказване за Великите сили?
42
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА ДАНЪК РУСИЯ! НАГЛИ ТИПОВЕ! РУСИЯ МАРОДЕРСТВА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 75 ГОДИНИ. СТИГА ВЕЧЕ,ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ "ПОЛИТИЦИ" 4 МИЛИАРДА КТБ, 1,5 АЕЦ БЕЛЕНЕ ДОСЕГА/ИСКАТ ДА ГО СТРОЯТ -ОЩЕ 12-14 МИЛИАРДА ЕВРО, ЛУКОЙЛ-1 МИЛИАРД НА ГОДИНА ЕВРО ОТПЪВА ОТ БЪЛГАРИЯ , А СЕГА И 3 МИЛИАРДА-ЗА ГъЗОПРОВОД ДО СЪРБИЯ. А СПРЕТЕ СЕ БЕ, БО-КЛУ-ЦИ!