Руският премиер у нас – знакова визита или безсмислена?

Посещението няма да реши нито един проблем у нас
Обновена: 4 мар 2019 11:28 | 4 мар 2019 10:49,
126

Руският премиер пристига на двудневно посещение в София. Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов. Освен с него, Димитрий Медведев ще се срещне още с държавния глава Румен Радев и председателя на парламента Цвета Караянчева, за да открие руско-български икономически форум.

Медведев идва ден след отбелязването на 141 години от края на Руско-турската освободителна война. Днес в Европа се говори за война от ново поколение, която включва в арсенала си оръжия като информацията, енергийната и киберсигурността. Старите бойни средства също не са забравени. В края на миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше у нас и отново повдигна въпроса за повече военни кораби в Черно море.

Още по темата

Каква обаче е причината за посещението на руския премиер и какъв знак ни изпраща с него президентът на Руската федерация Владимир Путин, който не е идвал в България от 2010 година?

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов отсече, че визитата на Медведев не е знакова, тъй като тя нямало да реши нито един проблем - нито в отношенията между България и Русия, нито между ЕС и Русия.

"От тази гледна точка това посещение е безсмислено, защото налице са множество нерешими геополитически проблеми", категоричен бе Агов.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в сферите на енергетиката, икономиката и туризма.

Според историка и експерт по геополитика проф. Нина Дюлгерова обаче, нито едно посещение на държавен или правителствен ръководител в друга страна не е лишено от смисъл.

"Подобни визити винаги са с определена цел. Това, че предварително се поставят основни акценти, не означава, че само и единствено те ще бъдат обсъждани", коментира Дюлгерова.

По думите ѝ България е доказала както в историята, така и в съвремието, че е изключително прилежна, изпълнителна и коректна спрямо своите съюзници, а именно Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
13
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 19Лукой е 2 5-те най големи данакоплатци в България бе тикво зелена !
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агов - тая па-чав.ра????Айде само тоя липсваше. Долу Плевнилиев, сега Агов. Цялята клозетна *** сега ще слушаме. И т.пи, т.пи на поразия.
19
5
 
13
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 22това което пишеш ми звучи като пропагандния лозунг :"Путин е виновен !" ..з.а всичко ....
18
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия иска любов насила. Трябва да се сетят за 9 09 1944 как избиха българската интелигенция. И как век и нещо по-рано чрез тяхната сила успяха да обесят нашия герой Васил Левски.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Износът ни за Русия през 2018г е за 0.745 милиарда лева което е едва 1.2% от общия ни износ който е за около 60 миларда.
16
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте изгодата на българския народ от действащите в момента руски инвестиции в България и ще ви стане ясно защо всичко руско е вредно за България ;Лукойл от както е в България 69 млд евро оборот 0 лева данъци платени за България, единствената губеща рафинерия в света! Най големия крадец на ДДС от българския бюджет фиктивен износ на нефтопродукти дори имало и фактури за износ за Саудитска Арабия!? Лукойл бензиностанции 16 млд оборот 0 лева данъци! България им плати 1,2 млд за Белене като взе пар
15
3
 
6
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 13пишеш глупости ..10 милярда какво лева !
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10и как ще стане това !??? Ти наистина ли ги имаш руснаците за *** ...а европейците за умници?и ние имаме интерес от руския газ ...иначе ще плащаме за американски/катарски на двойни ценити избирай ....евтин газ и добри отношения с русия ...или скъп каз и зависими от САЩ....мисля че в съвременната българска ситуация ....сме толкова зависими от САЩ че малка зависимост от Русия би донесло някаква независимост на България ...нека и аериканците не си мислят че ни владеят
13
10
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Медвед идва, за да поднесе лично почитанията си по повод 101-годишнината от подписването на Брест-Литовския мирен договор.
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 години от североизток идва газ -Какви 70 години ***, простакесо руска?Знаеш ли кога е изграден газопроводът до БГ?
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До майорскиРуснаците не са ни предлагали нищо безплатно. Напротив. На доста завишени цени.Защо внушаваш, че сме отказали нещо изгодно?За 400 километра ЮП ни искаха над 10 милиарда. Вечно задлъжняване.
10
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посещението на Медведев е обида за всяка една цивилизована нация.За газопреносната мрежа може да се договорим ако са съгласни да се спази българският и европейски интерес. Това значи българска собственост 60%, руско финансиране 70%. Ако не искат, да обикалят през Антарктида.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новото Освобождение е близко!
8
12
 
16
 
! Отговори
майорски преди 5 години
Руснаците за пореден пътидват у нас да ни предложат да изградим газопреносната си мрежа ..... ако и сега не се договорим ...тръбата ще мине през Гърция ! идваха за белене ...отказахме се ...загубихмеидваха за Южен поток ...отказахме се ..загубихме и сега идват за да продължи Туески поток през България ........да му мислим и сега ако откажем ...ще се прецакаме !не става въпрос за русофили и русофоби......просто бизнес!
7
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безсмислена е визитата защото БГ се упрвлява от вън. Всеки съвместен бг-руски проект се проваля поради тази причина.
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Как може да ти е безразлично като той идва да открадне твоите пари.
5
9
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
напротив 70 години от североизток идва газ защото в българия има самоджанки и де-били
4
11
 
9
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 години
Тоя Ага е същия като Расим Джендърлиев.
3
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците нито ги мразя нито ги обичам, безразлични са ми. Тоз за какво ще идва, пет пари не давам.
2
12
 
22
 
! Отговори
винаги истината преди 5 години
ДОБРЕ ДОШЪЛ ! ЧАКАМЕ И ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ .