Нинова иска гаранции за "Турски поток", не пиар приказки

На ход е Борисов, да пита ЕС, настояват от БСП
Обновена: 5 мар 2019 15:56 | 5 мар 2019 15:55, Веселина Йорданова
69
Нинова иска гаранции за "Турски поток", не пиар приказки
Снимка: БТА, архив

Правителството да поиска гаранции от ЕК за продължението на "Турски поток" през България. За това настояха от БСП на брифинг.

Социалистите оцениха посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в България като стъпка за диалог и подобряване на отношенията между двете страни.

Още по темата
"Оценяваме много високо визитата, но от нея няма конкретни резултати за България и за нашите енергийни стратегически проекти", посочи председателят на БСП Корнелия Нинова. Очакваме от правителството да предприеме конкретни мерки пред ЕК, а не пиар ефекти и приказки, добави тя, цитирана от БТА.

По думите й от срещата между двамата премиери Медведев и Борисов стана ясно, че руската страна няма да се ангажира с проекта "Турски поток" през България, докато не получи гаранции от ЕК.

"Затова имаме въпроси към правителството на България - поискало ли е такива гаранции, ако да - получило ли ги е, ако не - защо не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук нататък, за да може да стартира целия процес", добави тя.

По думите й иначе би изглеждало, че кабинетът е само на етап добри пожелания, пиар преди европейските избори и нищо конкретно като подписано и договорено споразумение между двете страни.

Оттук нататък на ход е премиерът Борисов, ЕС се управлява от неговите партньори, заяви Нинова и го призова да отправи искане за гаранции от ЕК и да ги получи в името на националния интерес на България.

Корнелия Нинова отбеляза, че позицията на БСП винаги е била ясна, а именно, че страната ни има нужда от АЕЦ "Белене" и от "Южен поток", от партията са подкрепили и преминаването на "Турски поток" през България.

Според нея е добре, че позицията на премиера Борисов по енергийните проекти е претърпяла развитие, но ръководените от него правителства са загубили много време и възможности за страната ни през тези години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До ДА ДА: Надявайте се, но няма да ги огрее гербаджиите. И изборите ще го покажат. Времето на ГЕРБ изтича. За евроизборите ще се закрепят, но докога?
52
4
 
1
 
! Отговори
ДА ДА преди 5 години
До *** крепи Бойко"*** е спасението на Борисов."ОХ, ДА МИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ДЪЛГИ ГОДИНКИ...ДОКАТО СЪВСЕМ ЗАТРИЕ ДРУГАРИТЕ!
51
3
 
1
 
! Отговори
ама сериозно, ли? преди 5 години
Откъде се обади, бе зелена гущерице? От писуарите ли викаш?ахахах
50
3
 
3
 
! Отговори
Иван Вазов преди 5 години
Руска сила, Руска воля, Руска плът,и Руска пот ще заробят отново БЕДНий Български НАРОД666
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милионерката Нинова иска гаранции .....
48
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Русия е несигурна: Русия е несигурна? Несигурни сме ние, провалихме и трите големи енергийни проекта с Русия. От Уикилийкс изтече информацията за доклада на Николай Младенов за спиране на строителството на АЕЦ Белене и отговора на Хилари Клинтън: "Добра новина". И сега вече Медведев иска сигурни гаранции.Запитвате ли се защо Медведев дойде на 4-ти март а не на 3-ти. Руснаците вече не искат да участват в демонстрации на "братска дружба", защото не ни вярват. И това го дължим на Бойко.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
надявам се БСП да спечели изборите,а и АБВ да участва
46
6
 
10
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Шефът на Газпром Милер заяви, че Газпром не е заинтересован от Турски поток през България и от хъб Балкан. Няма поток, няма хъб.За три скъсени мандата Борисов осигури бъдещето на България като енергийна и индустриална пустиня в Европа.
45
11
 
9
 
! Отговори
Русия е несигурна преди 5 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
44
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова искала!Който много иска, много дриска, корумпирана другарко.
43
6
 
10
 
! Отговори
Гаранциите на Бойко преди 5 години
До Анонимен 44: Какви гаранции е поискал Бойко? Въздух под налягане. Никакви гаранции не е искал, а чака указания от Брюксел и а'мериканския п'осланик какво да прави.
42
5
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До патриот: Южен поток вече няма как да го бъде. Да гледаме сега да не изтървем и отклонението от Турски поток, че и Гърция се натиска за него.Да направим експресно проучване: Ще сключи ли правителството на Бойко договор с Газпром за преминаване на Турски поток през България? "ДА" - плюс, "НЕ" - минус.
41
1
 
10
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
4г. бях в Антверпен и никога не съм се замислял дали плащам за руски газ, норвежки или марсиански. Дойдох си в България и започнаха проблемите най -напред с Топлофикация -София/ с 12 % по-скъпо парно/, та до нашите политици. Ама руския бил не знам какъв, американския ще дойде втечнен,ама не сега, сега чакаме азерски,кипърски и най накрая : марсиански.Та, да попитам де :колко ще струва марсианския и когиз ще дойде?
40
11
 
3
 
! Отговори
патриот преди 5 години
НИНОВА И ТИ ЛИ СИ ЗА ТУРСКИ ПОТОК ЗАЩО ИСКАТЕ И ВИЕ ОТ БСП БЪЛГАРИЯ ДА Е ОТНОВО ВАСАЛ НА--ТУРЦИЯ ТАМАН СЕ КАНЕХ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС ----ЮЖЕН ПОТОК----ТОВА Е ЗА НАС РЕШЕНИЕТО
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия дето много цвърчат тука, ще ги питам догодина, когато спре газта от Украйна. Д.*** ДА ВИ Е ЯКО.
38
12
 
11
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
37
11
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Русия е ИМПЕРИЯ! Турция - също! България няма намерение да бъде ЗАВИСИМА от ИМПЕРИИ! Газ ще получаваме от този ПРЕДНАЗНАЧЕН за ЕС и този (втечнен) от САЩ!..... Нинова е в невиделица, тя НЕ ГИ РАЗБИРА тези работи и само ПИТА!
36
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Въпрос към ***?по същия начин както един сто пъти по-нагъл от нея, твой гуру има двайсетина милиарда.Просто ще изберем нея, доказано е сто пъти по-малкото зло.
35
13
 
11
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, ти наследи Роската и НЕ СПОМЕНА ИМЕТО РУСИЯ по повод трети март. Евала. Чака те рейтинг от 7 процента.