Толерантността на нашенеца е мит – на дъното сме в Европа!

Дистанцията между етносите в страната ни се увеличава все повече
276

България е сред най-нетолерантните страни в ЕС. Колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия. Това показва ново проучване на Университета в Невада, събрало данни от допитвания, обхванали общо 450 хил. души в 100 страни.

По-надолу в класацията на европейските държави са само Литва, Естония, Румъния и Чехия. Най-толерантни сред държавите от ЕС са Швеция, Испания, Франция и Дания, а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии.

"Това не е изненада за никого. Отдавна е ясно, че толерантността на българина е мит. Социалната дистанция между различните етноси в страната ни се увеличава все повече", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Юлиана Методиева обаче изрази мнение, че това е "един несръчен PR" на демократичните правителства.

"Освен бедността, това, което увеличава дистанцията в обществото ни, е отношението към различните. Непрестанно се наблюдава влошаване на отношението към хората с друга сексуална ориентация, към ромите, мюсюлманите, бежанците", отбеляза Методиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** си остава бай ***!
131
1
 
18
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
ти с толерантната ти Германия, е да ти кажа и аз съм тук, но не живея в някое толерантно гето. Немеца е толерантен заради втълпената му ВИНА за втората световна. Не познавам немец който да е казал преди беше по-зле от както напълнихме странта с всевъзможна етническа п_аплач, сме по-добре. Всеки иска преди , когато е имало Германия, сигурност и спокойствие, не както е днес със NO GO AREA във всеки голям град
130
17
 
15
 
! Отговори
привет из Германии преди 5 години
Причината за този мантаритет на българите е ,че са прекалено високомерни ,но без покритие ! Смятат се за нещо ,но в действителност са нищо ! Не искат да общуват с роми , но са крадливи и арогантни като роми !
129
13
 
12
 
! Отговори
привет из Германии преди 5 години
Затова на българите им е чудно как може в Германия толкова много турци ,араби и прочие етноси и да няма никакъв проблем ,да се съжителства нормално ! Съжителства се нормално защото германците са хора , не слагат етикет на престъпността ,не прехвърлят престъпността върху цели етноси , също така не прикриват собствените си престъпници ,тоест не се правят на света вода ненапита ! Затова в Германия се живее нормално !
128
5
 
11
 
! Отговори
явер преди 5 години
Ако под толерантност тук имате предвид изродщините налагани от световния елит,значи има лъч надежда за нас.
127
8
 
13
 
! Отговори
9 преди 5 години
Толерантност = глупост.
126
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците толертни ли са като визи не дават а само кярат на наш гръб. Егати неблагодарните навлеци. Кървавата им 200 годишна история с Ку клукс клан, и сегрегацията, с робството, тия що не вземат да си траят по темата, а? Днес техни полицаи тепат не гри само заради техния рожден произход.
125
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Швеция толерантно части от населението са КАСТРИРАНИ. В Норвегия изтръгват дете от гърдите на майка. В Германия са изпекли над десет милиона човека в душегубките и са си правили чанти от кожите на човеци. Във Франция след войната без съд са избити стотици хиляди души - французи. Кой е назначил тия народи да ни дават оценки по толерантност, нашия народ е с 1350 годишна история и няма Вартоломееви нощи, и нацистки маршове, с изключение на шай ка та около Расате.
124
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдете толерантни към джихадисти! Бъдете толератни към крадливи убийци ! Бъдете толерантни към, тра/.ве../стити!...Странна логика има в това изброяване в прекалено много мнения тук. За джихадистите и крадливите убийци разбирам, ама какво точно са ви направили тра.веститите, които си носят техните си дрехи и си живеят техния си живот, без да ви крадат и да ви убиват? Между другото, транс са най-честите жертви на убийства от всички ЛГБТ в света, и то ужасяващи с жестокостта си убийства.
123
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме толерантни към някои антибългарски неща и ПРАВИЛНО:1. ЗАПАДНИ ГОЛТАЦИ ДА НИ ТАКОВАТ НЕВЕСТИТЕ. 2. Шведи да ни ритат камериерките в главата.3. Майкъл Шийлдс да чупи с камък главата на мирно работещ българин.4. Когато ром изпее хубава песен да се тръби, че е ром, а като изнасили да се казва по Европа, че е българин. 5. Не сме толерантни към това западни фирми да ЛАПАТ българските еврофондове, за милиарди, и да се лъже, че България усвоява еврофондове за милиарди.Са ясно ли ви е нещас
122
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На дъното в Европа или в ЕС...има съществена разлика. В крайна сметка не може да се сравняваме с държави, чиито мултикултуризъм е на лице от векове назад. Да не забравяме, че и по-голямата част от членките не ЕС са колонизатори. Дайте му малко време на тоя народ :) От комунизъм към смесени гей бракове не се скача толкова лесно. Моралът е друг
121
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Л Ъ Ж Ц И Т Е ДА ПОКАЖАТ АНКЕТНИТЕ КАРТИ, СОБСТВЕНОРЪЧНО ПОПЪЛНЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Или за да лъжат не е нужно да анкетират никого. Мен досега никой за нищо не ме е анкетирал а съм на 54 години. Излиза че само се лъже а не се проучва общественото мнение.
120
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало балоните! Хайде се осъзнайте и спрете с антибългарската истерия. Ние като народ сме няколко ПЪТИ по-толерантни например от французите, чийто манталитет познавам отлично. Така че това, че французите са ИЗЛЪГАЛИ В АНКЕТАТА, НЕ ГИ ПРАВИ ПО-ТОЛЕРАНТНИ ОТ НАС. ПРОСТА ТЕ И СЪСЕДИТЕ ИМ ОТ ЗАПАД СА СЕ НАУЧИЛИ ПРИ АНКЕТИ ДА ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТ ц и г У-МИГУ. Неслучайно само ние сме си спасили евреите, които сега съсипват страната ни с ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ. пИСНАХТЕ НИ С ПОЛИТКОРЕКТНАТА СИ ПРОПАГАНДААНТИБЪ
119
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
я отидете при нацистите да видите толерантност! или при джихадистите с кръст на гърдите. хаха Толерантност в една зверилница значи смърт!Добре дошли в новия световен ред.
118
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131Не бъркай толерантността със страха,това че няма запалени ромски къщи е от страх а не от толерантност. След всеки золум от страна на *** потърпевшите и другите около него вият по медиите как трябвало да им се направи едикаквоси обаче само обясняват какво трябвало да се случи и до там,това показва само едно.СТРАХ. Ако бяха толерантни пострадалите и останалите около тях би следвало да говорят че такъв е начина на живот на ромите,това им е в кръвта и т.н
117
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдете толерантни към джихадисти! Бъдете толератни към крадливи убийци ! Бъдете толерантни към, тра/.ве../стити! Толерантността е вече болест, психична болест.
116
1
 
17
 
! Отговори
Американските ви преди 5 години
господари, като са много толерантни поне визите да ви бяха отмениличе то така много унизително се получава - махате опашка, лижете им ръцете а те дори на черджето пред стълбата не ви пускатот де на къде твари юдо-масонски трябва да бъда толерантен !!!???това е моя дом и аз решаван кой ще пусна в дома си и кой не !!!!!
115
4
 
20
 
! Отговори
нима преди 5 години
Не вярвам на "проучвания" от подобен род от майна си Райна отвъд девет морета и океани, където 99,99% не са чували за съществуването на България. Не вярвам, че изобщо има подобни "проучвания". Елементарни внушения с цел манипулация! Българите сме предостатъчно толерантни, доказано е във времето.
114
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде поредната антибългарска статия за деня. Българите са супер много толерантни, иначе ромите нямаше да вилнеят така, а щеше да има запалени ромски къщи. А ромите толерантни ли са щом крадат и убиват българи? Нс нас ни е ясна целта на вестници като тоя, и целия механизъм на манипулация и гнусни фалшиви новини и пропаганда. Всички тия "новини" на набръмчени във времето и водят в посока разделение и манипулация за да има размирици така или иначе... Шах-мат
113
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако не са емигрантите, сега тук никой нямаше да има за да пише. Само преведените пари смятат.. а на ръка, покупки на продукти и жилища. Икономиката работи за тях. аз на гости там оставям в бг магазина 60- 70 евро мин. Чакат ви да излезете от робските глави и да подредите държавата. Не се знае до кога ще ви чакат..