Толерантността на нашенеца е мит – на дъното сме в Европа!

Дистанцията между етносите в страната ни се увеличава все повече
276

България е сред най-нетолерантните страни в ЕС. Колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия. Това показва ново проучване на Университета в Невада, събрало данни от допитвания, обхванали общо 450 хил. души в 100 страни.

По-надолу в класацията на европейските държави са само Литва, Естония, Румъния и Чехия. Най-толерантни сред държавите от ЕС са Швеция, Испания, Франция и Дания, а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии.

"Това не е изненада за никого. Отдавна е ясно, че толерантността на българина е мит. Социалната дистанция между различните етноси в страната ни се увеличава все повече", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Юлиана Методиева обаче изрази мнение, че това е "един несръчен PR" на демократичните правителства.

"Освен бедността, това, което увеличава дистанцията в обществото ни, е отношението към различните. Непрестанно се наблюдава влошаване на отношението към хората с друга сексуална ориентация, към ромите, мюсюлманите, бежанците", отбеляза Методиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този феномен дойде в последните години и е абсолютно подготвен и оркестриран от хора като Сорос! Идеята е затриване на нациите и превръщане на хората в една смесена ***, лесна за манипулиране! Политическата корекция е новата диктатура наложена от леви извратени либерални партии! Правото на словото е жестоко стъпкано и изказване на мнението може да бъде таксувано като престъпление( омраза, расизъм итн) Левите и крайно леви слуги на Сорос, присвоиха колективите и малцинствата, за гласове!
91
4
 
13
 
! Отговори
Наско преди 5 години
За тези заплати сме си даже супер толерантни. Но към роми крадци и гейски извращения няма как да сме толерантни.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 122Кои са мюсюлманските ОКУПАТОРИ в Бг в 21. век?
89
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 116Постът ти е показателен, че не си в контакт с хора от други етноси, но ги мразиш. Как другите етноси искат да направят останалите като тях- карат те да говориш техния език или ти налагат своите традиции, обичаи, или те карат да изповядваш друга религия?!
88
1
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 5 години
Няма време за спорове --но затова всеки учи англииски и си кръщава децата Джон ,Бил Мелани --па даже и в Китай --не знам къде са Мара и Пена --а точно от там се започва ...
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 114Заведенията са нищо. Различното отношение на раб. място е страшно, ако изобщо бъдат допуснати до това работно място.
86
2
 
0
 
! Отговори
е те така... преди 5 години
Изкуството не е нещо от Марс дето тука така някакси се появява ,но набързо-- първо са философите които променят света от там и след тях идват новите течения в изкуството и после се разпространяват като нещо ново естествено обогатено на местна почва,затова и изкуствата се съотнасят с съответни епохи и носят техни имена --ренесанс и прочие ,логиката е такава ,че ако ренесанса е започнал в Русия значи те са го дали на света---другите стадии ги мислете сами...и течения в изкуствата ...Декарт..Маркс
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 114Прекалено малко българи познавам, които биха отказали, да са в една стая с човек, защото е турчин. Подобни индивиди ги има навсякъде, но бройката им е незначителна. Нетърпимостта е към *** и чувството на много хора, че биват третирани неравностойно. Ако 5 панелни блока откажат да си плащат тока и направят жива ограда, когато дойдат, да им го спрат, ще имаме 300-400 души в затвора. Ако се случи в някоя махла, ще има 4ма набити полицая ...
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже мисля, че умереният расизъм е нещо полезно.
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става дума за дискриминация или не.Аз например също хич не обичам турци и мюсюлмани защо ли не не заради турското робство а защото те самите не са толерантни и искат целия свят да е от мюсюлмани ей това не го приемам.Но това не ми пречи и да призная че българинът е най-нетолерантната нация която съм виждал.Той не признава никакви различия всички трябва да са отлети по неговия калъп и не са ли са лоши.В България е достатъчно само да не споделяш общото мнение за нещо и дотам.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Е те така си спорите"Англосаксите" не са фактор от 60 години насам, но реалното им надмощие приключи след Първата Световна Война.
81
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До има едни--На вас все миналото ви пречи. Преди повече от 100 год. имало робство и след това повече от 100 г. все отмъщавате на хората, които нямат нищо общо с хората от преди повече от век. И като дискриминирате, отмъщавате, изолирате хората от другите етноси, какво постигате- по- щастливи ли се чувствате, по- велики, по- извисени или по- богати материално и духовно?! Какво ви носи, какво ви дава дискриминацията., която упражнявате?
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, каква толерантност ви гони? Кой е казвал, че сме толерантни? А трябва ли да сме? Модерно ли е нещо? Ми, не сме толерантни с разни измислени нови ценности, "бежанци", еднополови бракове и тн, които ще затрият и Европа, и европейската цивилизация накрая. Ама, че нагли. От заглавието още трябва да се чувствам виновен, че не съм толерантен. Айде, у лево! Аман! Сега можете да го изтриете, защото не е политкоректно.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не слагайте Дания и Швеция на едно в това отношение. В Дания, макар да са толернатни, политиката им е датските граждани на първо място. Няма значение, какви са им цветовете, акцента и откъде е баба им. Ако се държат на ниво, значи са добре дошли. Наскоро започнаха да екстрадират гангстери, дори и такива, родени в Дания, обратно в Пакистан. А тези, които останаха, почнаха да ги гонят от жилищата им. Дори имаше случай, на брокери, отказващи, да работят с гангстери или семействата им.
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бедността е причината за нетолерантността.Не е нормално да си толерантен към тези който носят с себе си деградация като споменатите от Методиева.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Толерантността на нашенеца е мит"Коя куха глава реши, че "нашенеца" е толерантен? Това можех и аз да ви го кажа.
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само четейли коментарите и човек се убеждава в истинността на статията.А за сведение на бг руските ***...те май очакват със средно образование да отидат в Германия и да започнат работа като мениджъри в Мерцедес или Бош.Ее..няма как да стане това.
75
3
 
3
 
! Отговори
има едни-- преди 5 години
грамадни истории на България издадени от БАН по библиотеките та там си пише какво ни се е случило през 200 г византииско ,,присъствие и после при 500г ,,османско присъствие,, Не трябва да се забравя че днешното / етническо /състояние на нещата е рожба на едновремешни стратегии на нашите ,,добри съседи ,, който са имали стратегията да пращат в един по-добър свят всичко умно и между нас да вкарват всякакви чужди ентноси да ни мачкат с тяхна помощ--каквот било било ,но и днес нещата продължават...
74
0
 
20
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Така натрапваната ни "толерантност" и "полит. коректност" е нищо повече от лицемерие. Ние не сме нетолерантни, ние сме искрени и показваме отношението си без преструвки. Не мога насила да харесвам и търпя нещо, което не одобрявам, не харесвам, пречи ми и дори вреди. Безусловната толерантност е фалшива!
73
0
 
14
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Няма как да съм толерантен към крайно нередното...