Толерантността на нашенеца е мит – на дъното сме в Европа!

Дистанцията между етносите в страната ни се увеличава все повече
276

България е сред най-нетолерантните страни в ЕС. Колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия. Това показва ново проучване на Университета в Невада, събрало данни от допитвания, обхванали общо 450 хил. души в 100 страни.

По-надолу в класацията на европейските държави са само Литва, Естония, Румъния и Чехия. Най-толерантни сред държавите от ЕС са Швеция, Испания, Франция и Дания, а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии.

"Това не е изненада за никого. Отдавна е ясно, че толерантността на българина е мит. Социалната дистанция между различните етноси в страната ни се увеличава все повече", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Юлиана Методиева обаче изрази мнение, че това е "един несръчен PR" на демократичните правителства.

"Освен бедността, това, което увеличава дистанцията в обществото ни, е отношението към различните. Непрестанно се наблюдава влошаване на отношението към хората с друга сексуална ориентация, към ромите, мюсюлманите, бежанците", отбеляза Методиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ СА ТОЛЕРАНТНИ - ГРУБИ СА, ДАЖЕ КОГАТО НЕ ГИ ЗАСЯГА, МРАЗЯТ И НЕНАВИЖДАТ, НО МНОГО УМЕЛО СЕ ПРИКРИВАТ
151
4
 
7
 
! Отговори
пътник преди 5 години
От толкова толерантност пак ще я докараме до светлия комунизъм. Криворазбраната толерантност е основния враг на демократичното общество и благоприятна почва за развитие на уродливи схващания от страна на паразитиращите елементи в обещствата. Това винаги е довеждало до краха и края на нормалните човешки взаимоотношения и погубва малцинствата.
150
4
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Напротив - страшно толерантни сме, щом продължаваме да търпим хъхрeшките *** !!! Те живеят на наш гръб цял живот, за благодарност ни тероризират и избиват старите ни родители по селата - ние какво - да ги обичаме ли за това? Докога все ние трябва да сме задължително толерантни, каквото и да ни причиняват, а "клетите дискриминирани роми" да имат "право" не само да са нетолерантни, но да се държат така, както и диви зверове не биха се държали? И накрая ние сме виновните "нетолерантни" сме били
149
19
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Вярно изследване! Бугарина освен че е завършен ксенофоб, още е и много ***, завистлив и крадлив. За всичко са му виновни римляните, мрази и съседите си. Дъртаците пък са направо мазни пред алкохолиците и ги обожават. Съветски подлoги. Изобщо пропаднала нация. Хубаво че има красиви българки, те поне стават за нещо.
148
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо толерантността е така еднопосочна? И винаги се разбира като средство за потискане на някого? Вие знаете ли в какъв страх живеят, особено стари българи, в етенически "смесените" райони? Защото към тях толерантност няма. Няма дори уважение към техния живот. Не може да се толерантен към този, който те мрази и към малцинство, което искат да му разрешиш да стане мнозинство, след което ти ще си мразено и избивано малцинство. Пет века практика с "малцинствата" не ви ли стига да се опомните?
147
5
 
1
 
! Отговори
corax преди 5 години
Naprotiv - edna ot nai tolerantnite I priqtelski nastroeni nacii sme. Kakvo ozna4ava tolerantnost? Spodelqma zemqta s 4ujdenci, spodelqme hlqba s 4ujdenci, spodelqme jenite I mujete s 4ujdenci - e kakvo pove4e da spodelim. Za srqvnenie Yaponiq za 40 godini e izdala ne pove4e ot 300 pasporta na 4ujdenci. Ako mi govorite za tolerantnost - idete v UK, USA, Avstraliq ili Germaniq I da vidite tolerantnost.
146
9
 
19
 
! Отговори
Втора теорема преди 5 години
На който България не му харесва- потурите,феса и на Ориент Експреса!
145
7
 
13
 
! Отговори
Теорема преди 5 години
Щом турци,*** и сороски фондации пищят,значи се е случило нещо хубаво!
144
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря ти,Господи...че съм българин!Нетолерантен!
143
7
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Крайно време беше някой да го каже директно и на висок глас. Липсата на всякаква толерантност е част от бай Ганьовската ни простотия. Делим се на село и град, на отделни градове, квартали, блокове, входове, етажи, апартаменти.Делим се на мъже, жени, бедни, богати, мускули, коли. И сме всеки срещу всеки. Не народ, а цирк!
142
2
 
5
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Покемони ориенталски,Бегайте далече!
141
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мальчик-гейГоркичкият, да не си счупиш пръстчетата от кършене. Винаги съм била толерантна към всички, независимо какви са, но мразя позьори. Аз като съм хетеросексуална какви лозунги да издигам? Защо просто гейовете не се държат нормално щом искат да ги възприемаме така? Ти просто чукаш собствения си пол, но това не е повод за демонстрации, както не е повод за демонстрации това че аз чукам противоположния пол. Това е нормалното поведение. Другото дразни.
140
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, толерантността на българите е направо изключителна. Това което правят някои етноси в България в никоя друга страна не биха ги търпели. Пак ще посоча Франция която набързо завърна обратно ромската *** която беше стоварила катуна си под Айфеловата кула. Хората на запад не знаят каква е действителността ,просто знаят за някакви които съдят държавата в Страсбург защото правата им уж били нарушени. Но истината никой не я знае и не го интересува. Важното е бизнесът да върви. Това е
139
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това да ни карат да бъдем толерантни е също липса на толерантност от тяхна страна.Бъдете толерантни-не ни карайте да бъдем толерантни.
138
3
 
10
 
! Отговори
За "ромите" преди 5 години
за правата на хомосексуалистите и за глобалното затопляне няма ли да кажете нещо !?заглъхнаха ми ушите от писъците на западната пропагандна и от "ценностите" им
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедни сме -- какво става с членствотони в ес . Те май ни пречат на развитието ,слагат ни всякакви пръчки в колелата .Но бай джурналяга не пише за това --защо така бай джурналяга ?
136
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Братчета сега ни промиват че не сме толерантни. Щото сигурно сме правили газови камери и абажури от човешка кожа или сме хвърляли ядрени бомби върху градове с жените и децата или пък сме избили коренното население на някой континент или сме имали роби до 1876 г. като някой наши съюзници.някой пък веднага вадят бичовете да се самобичуват.
135
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, защо трябва да сме толерантни и кой и на какво основание ни вменява това? Второ, защо не бъдем оставени на мира, да си оправим проблемите, без да ни се създават нови? Интересен въпрос е, защо някои индивиди емигрират заради 500 лева разлика в заплатата между тук и там, но не емигрират заради нетолерантността на българите (явно нашата нетолерантност е по-малко лоша от 500 лева разлика в заплатите). Накратко - хайде стига лицемери и омраза към българите, а!
134
3
 
14
 
! Отговори
men преди 5 години
немеца не е толерантен. немеца е наведен *** четяш всяка сутрин сюддойче правда и попиващ всяка капчица ефрейторска пропаганда. немеца ако го питаш за източноевропейци ще ти каже че са мързеливи бели *** и че едва ли не той ги спасява от глад като им дава работа незаконно след като им е разрушил икономиките и им тегли природните богатства. ако му кажеш арапинго или негроит ше каже чекай да извикам жената да и теглят едни суджуци. германките са същите. има и изключения, будни немци ама доста доста малко. и голяма част от тях направо в другата крайност.
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
POD DYNOTO SME OTDAVNA NA MINUS SMEE URAA