Новите касови бележки ще вдигнат цените на горивото?

От 1 април се въвеждат по-подробни касови бележки
6 мар 2019 20:00,
15
Новите касови бележки ще вдигнат цените на горивото?
Снимка: Reuters, архив

Възможно е цената на горивото да скочи заради новите изисквания за съдържанието на касовите бележки. За това алармира Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация.

От 1 април касовите бележки, които получаваме при заредено гориво ще се по- подробни. Целта на финансовото ведомство е потребителят да е по-информиран, но според петролната и газова асоциация бензиностанциите на практика ще са принудени да предоставят неверни  данни във фискалния бон.

Още по темата

 
"Но се въвежда един термин за придобивна цена на горивото, което създава сериозни проблеми. В резервоарите на една бензиностанция ежеседмично се налива гориво от няколко цистерни. Това гориво много често се придобива на различни цени, защото цените варират. В един и същи момент се оказва, че в резервоара на тази бензиностанция има различни партиди и каквато и цена да посочите няма да е вярна", обясни пред "Дарик" Андрей Делчев.
 
Той изтъкна още, че новите изисквания ще затруднят търговците на горива и вероятно някои от тях ще се принудени да спрат работа. Заради новите текстове много компании вероятно ще са принудени да повишат цените, стана ясно от думите на Делчев.
 
"Всяко административно изискване, което налага инвестиране на допълнителни средства, утежнява себестойността на продукта, които продавате. Държавата с всяко едно изискване добавя нещо към тази себестойност, т.е тя утежнява цената на горивата. Не е обаче това основното, заради което горивата биха скочили с 2 или 3 стотинки. Но естествено, всеки търговец като влага пари в допълнителен софтуер, по някакъв начин трябва да ги избие", коментира експертът.

От Българската петролна и газова асоциация настояват за среща с премиера Борисов, за да бъдат чути аргументите им и срокът за подробните касови бележи да бъде удължен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички замесени ревнаха: ГЕРБ иска да ни пречи да ви крадем! Свалете ги-и-й!
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За втори ден НАП се провали с новите си касови апарати. Наредба 18 забранява продажби без връзка с НАП. Отново виновен е несъществуващ производител на касови апарати. Представете си какво ще стане след 1 октомври когато 250 хил касови апарата започнат да комуникипат с НАП по няколко стотин пъти на ден. Кампанията с винетките ще бъде като положителен пример пред неизбежния провал на НАП и ГЕРБ. Единствено изгонването на ГЕРБ от властта може да ни спести гербаджийските експерименти над българите.
11
1
 
22
 
! Отговори
Вальо от Правец преди 5 години
Цената на горивата се повишава дори и от вятъра!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на горивата са Борисова стока но за получаването на крайния продукт/бензин и дизел/разходите работните заплати са в пити по-малки от европейските но цената е колкото в Европа даже и по-скъпа.
9
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Баце май иска да си измие ръцете за пореден път с тези касови бележки!А можеше да се направи друго.Горивата са борсова стока с известна цена,зависеща изключително от цената на нефта.Акцизът и ДДС са постоянна величина.При това положение може да се издава ежедневен бюлетин каква трябва да е цената на основните горива при една фиксирана прилична печалба.Нещо като фиксинга на валутите.Търговците естествено ще си определят сами цените,но потребителя ще е информиран за реалните стойности.
8
5
 
19
 
! Отговори
производител преди 5 години
И аз от 01.04 вдигам цените на всички мои продукти и услуги с 10%.Ходете ревете на Тиквата за простотиите на калинките му и пак си го изберете.
7
1
 
14
 
! Отговори
ОЧАКВАЙТЕ.......... преди 5 години
Малко преди Великден, след това цяло лято до късната есен бензинеца на цена от 2,30.Нафтьонката ще е 2,50.
6
3
 
8
 
! Отговори
Фискален Бон преди 5 години
Шопът е казал: И 5 лв. да е бензина, па че си карал колата, и 5 ст. да го направат, па че го краднем.
5
2
 
30
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Защо така, хартията за бележките от бензин и нафта ли ги правят?!
4
2
 
41
 
! Отговори
Dima преди 5 години
Xa xa xa може да поскъпне малко и заради водата в него.......
3
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера гербаджийските сървъри в НАП се скапаха и продажбите с новите касови апарати бяха блокирани за часове в цялата страна. Това днес по заповед на щуката не се коментира по медиите, пак по заповед на същата щука вината от НАП беше прехвърлена уж на някакъв производител на нови касови апарати.
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ все още не е ликвидирал икономиката, така че имат поле за изява на безкрайните си възможности в излишни свръхрегулации. Следващата дата за гербаджийско доубиване на бизнеса е 01.10.2019 когато ще въведат свръх-супер-регулацията по-точно голямата гербаджийска тъпня Наредба 18.
1
3
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Това ,с беше коте,го измисли Тиквата.