В края на март пак сменяме времето. Докога ще въртим стрелките?

У нас няма реален дебат по темата, смята експерт
43

В края на месец март отново ще преместим стрелките с един час напред. През 2020 година обаче смяната на времето трябва да спре и всички страни в Европа да преценят на кое време ще останат целогодишно. Решението на ЕС идва след проучване, на което 90% от гражданите на Сюъза споделиха, че смяната им се отразява отрицателно.

В България също беше направено проучване, което обаче не показа ясна позиция на българите.

Още по темата
"Проучването не беше направено по нормалния начин под формата на анкета, която да даде ясни емпирични резултати. Обхвана едва 17 хиляди души при много ниска информативност на хората и за факта, че има проучване и за това - какво означава фиксиране върху лятно или зимно часово време. При тази информационна мъгла е трудно да се говори за адекватни резултати от проучването", коментира пиар експертът Ани Алашка в "България сутрин".

По думите ѝ, за съжаление продължава да липсва дебат и информативност, а нещата вече отиват към прекратяване на практиката .

"Всички сме част от вселената - това е една интегрална голяма система и ние сме свързани с нея. Когато търпим някакво насилствено влизане вътре - страда тялото, хормоните и психиката не на последно място", обясни психологът Полина Василева

Тя обясни пред Bulgaria ON AIR, че адаптацията е различна при всеки и е по-трудна е там, където има хронични заболявания. По думите ѝ и около месец е необходимо на организма да се настрои към новото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да остане само лятно!
17
4
 
6
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
Стига сте се карали . Господарите / родните ни упрваници/ ви казаха -" Референдум по темата няма да има . Така ,ч е каквото приемат - това ще бъде .
16
21
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До размислиЕй го човека точно и ясно го е обяснил. Аз лично съм за лятното време, просто имаш 1 час повече светлина... и можеш да й се порадваш, докато сутрин докато загрееш, че си станал и то ще осветли вече...
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупаво проучване,глупави спорове! не разбрахте ли,че срещу природата не се върви!
14
10
 
25
 
! Отговори
Ех демокрацио преди 5 години
Дали е възможно да се върнем с 30 години назад и да тръгнем по правилната пътечка?
13
7
 
18
 
! Отговори
размисли преди 5 години
E каkво има да се обяснява. Остава "зимното" - лятото се съмва в 04:30 , мръква в 20:00 - зимата съмва в 07:30 , мръква 16:30Остава " лятното" - лятото съмва в 05:30 , мръква около 21:00- зимата - съмва в 08:30 , мръква в 17:30За да не се стигне до парадокса съседни държави да попадат в 50 различни часови зони , нй-вероятно - Ние , гърция , турция , румъния ще оставим лятното / заради туризма и приятелските съвети на Ердоган и Ципрас , ББ едва ли ще разочарова дружките си
12
12
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Да си остане астрономическото, лятното е измислено и както се доказа само вреди!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото съм забелязъл от дискусиите тук, и лятното, и астрономическото време имат доста привърженици. Това се обяснява от географското полжение на България, но да се унифицира времето на целия ЕС изглежда мисия невъзможна. При всички случаи ние трябва да сме единодушни поне с комшиите от Румъния и Гърция.
10
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам смяна на времето.
9
18
 
9
 
! Отговори
като гледам преди 5 години
като гледам от предходните коментари май е точно обратното 90% са срещу зимното време....
8
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само лятното време, иначе почти 3/4 от годината вечер ще се стъмни по-рано , повече разходи за ток , по малко труд и свършена работа. А на тия дето уж им пречи на психиката обикновено са обременени с други проблеми.
7
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще останеш на зимно , а лятото ще ти свети слънцето в очите още в 4,30 , ще ставаш и ще си лягаш с кокошките. А и какви 90% ми цитират, от 300 мои колеги един няма да е запитан какво мисли. Пак глупости в пространството за откл на общ мнение.
6
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо за цяла година да е лятното време! Повече слънце и светлина!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пролетно!
4
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятно!
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България времето отдавна е спряло и все още сме в мутренските времена на миналия век. Затова, най-добре си спрете часовниците и си окачете календар от 90-те години.
2
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си остане както досега със зимно и лятно! НЕ ПИПАЙТЕ ВРЕМЕТО
1
22
 
26
 
! Отговори
Нека преди 5 години
Да си остане зимно.