В края на март пак сменяме времето. Докога ще въртим стрелките?

У нас няма реален дебат по темата, смята експерт
43

В края на месец март отново ще преместим стрелките с един час напред. През 2020 година обаче смяната на времето трябва да спре и всички страни в Европа да преценят на кое време ще останат целогодишно. Решението на ЕС идва след проучване, на което 90% от гражданите на Сюъза споделиха, че смяната им се отразява отрицателно.

В България също беше направено проучване, което обаче не показа ясна позиция на българите.

Още по темата
"Проучването не беше направено по нормалния начин под формата на анкета, която да даде ясни емпирични резултати. Обхвана едва 17 хиляди души при много ниска информативност на хората и за факта, че има проучване и за това - какво означава фиксиране върху лятно или зимно часово време. При тази информационна мъгла е трудно да се говори за адекватни резултати от проучването", коментира пиар експертът Ани Алашка в "България сутрин".

По думите ѝ, за съжаление продължава да липсва дебат и информативност, а нещата вече отиват към прекратяване на практиката .

"Всички сме част от вселената - това е една интегрална голяма система и ние сме свързани с нея. Когато търпим някакво насилствено влизане вътре - страда тялото, хормоните и психиката не на последно място", обясни психологът Полина Василева

Тя обясни пред Bulgaria ON AIR, че адаптацията е различна при всеки и е по-трудна е там, където има хронични заболявания. По думите ѝ и около месец е необходимо на организма да се настрои към новото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
До европисимистДруга точка ти трябва за европесимизъм. Февруари Европарламента прие резолюция за отмяна на лятното време 2020-та.
37
3
 
2
 
! Отговори
знаете ли, че.. преди 5 години
в Иран са с 1/2 час разлика от т.нар. часови пояс, в Индия също, и нищо страшно не се е случило. Просто са нагласили часа така, че да съвпада с ритама им на живот. В Иран даже на официални документи слагат дата 1400 и някоя си година-броят от Мохамед, а не от Христос. Да се питат хората за такова нещо е безумие! Утре може да възникне идея за календара-коя година е? Ще започне същото, Майте, древните Българи, Еврей, може и някое африканско племе да има собствено летоброене
36
6
 
5
 
! Отговори
европисимист преди 5 години
ще въртим стрелките докато сме член на еврейския съюз
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като сме въртоглави,ще сменяме времето,ние сме във времето и времето е в нас,въртоглавите
34
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички проблеми започнаха с въвеждането на лятното часово време, респективно ще бъдат решени с неговото отменяне!
33
21
 
21
 
! Отговори
Любител наЛятнотоВр. преди 5 години
Аз обичам дългите вечери през Лятото. Пък зимата и късно да се разсъмва, пак ще я изкараме.В България да остане Лятното часово Време!
32
2
 
29
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Така нареченото проучване беше направено ,колкото да се отчете дейност и найвероятно да се приберат едни пари и толкова.На кой му пука за тези,които блъскат и ден и нощ за мизерни заплати.
31
8
 
27
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Като искаш повече светло ставай и 2 часа по-рано.А знаеш ли как се става за първа смяна от среднощ?
30
8
 
37
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Истинското време, по което се движехме на времето, е зимното.Лятното го въведоха заради един час светло повече. За да работи народът един час повече.
29
4
 
21
 
! Отговори
Полвинчати работи преди 5 години
Положението е : "Спрете земята искам да сляза...", вие за времето....
28
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименИ зимното е измислено.
27
14
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Влади 25 Руснаците и турците не могат да ни бъдат пример за подражание.
26
17
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
Всички държави в ЕС трябва да приемат едно време ,зимно или летно.Иначе анархия.
25
5
 
33
 
! Отговори
"Докога ще върт преди 5 години
Как "докога"?! Докаго от ЕК и ЕС не ни разпоредят да спрем. Ние собствено мнение нямаме. Затова чакаме и изпълняваме само разпореждания "отгоре"!
24
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата ни концепция за времето е сбъркана по начало. Включително и календара. За всичко това са виновни католиците (Ватикана) които налагат техния сбъркан модел на целия свят.Новата година трябва да започва от 21 Декември (по сегашния календар) и трябва да има 13 равни месеца, всеки по 28 дена и всички дни да се падат на едни и същи дати без значение коя година сме. Така времето ще бъде синхронизирано със лунните цикли и движението на Земята около слънцето.
23
21
 
24
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Стига с това астрономическо време!Руснаците и турците избраха да си останат на лятното часово време, те да не са ***?
22
5
 
1
 
! Отговори
99999 преди 5 години
В " Google play" / телефони с андроид/ , има едно приложение даващо инфо за луната и слънцето . Казва се " Lunasolcal" - освен всички дании за изгреви , залези , фази , и т.н , има таблица за цяла година - кога се съмва , кога се стъмва . Въвеждате населеното място и гледате , какво е през годината
21
3
 
17
 
! Отговори
Savet преди 5 години
Да оставим сега без да сменяме, за какво ни е дебат, все едно да дискутираме дали да вали или не...
20
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си астрономическо време и то е сегашното, а не лятното.
19
7
 
5
 
! Отговори
amiiiiiiii преди 5 години
До Анонимен 16 Върви се , всичко е направено в удобството на хората Денонощието е 23:56 , ние го закръгляме на 24 .Правим февруари по 28 дена , а веднъж на 4 години по 29 и хиляди примери още