Премиер, президент и духовници посрещат папата в София

От България папа Франциск заминава в Скопие
41
Премиер, президент и духовници посрещат папата в София
Снимка: Reuters, архив

Папа Франциск ще бъде на посещение в България 5 до 7 май.

Пресслужбата на Светия престол днес публикува работен вариант на програмата на папата, който от София ще замине за Скопие.

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов ще посрещне папата на летището. Двамата ще проведат среща.

След това пред сградата на президентството ще се състои церемонията по официалното посрещане на папа Франциск в България.

Следва среща на папата с президента Румен Радев на "Дондуков“ 2.

След нея българският държавен глава и папа Франциск ще направят изявления пред представителите на българските власти, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.
 
В първия ден от апостолическото си пътуване у нас Светият отец ще се срещне и с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата. По-късно папа Франциск ще произнесе традиционната си неделна молитва „Царица Небесна“ (Regina coeli). Всяка неделя тази молитва се проследява на живо от милиони души по цял свят като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица.
 
Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е посещението на град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. В църквата "Пресвето сърце Исусово“ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причастие на деца от цяла България, а среща с католическата общност ще се състои в църквата "Свети Архангел Михаил“.

Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас ще завърши със събитие за мир на Светия отец в присъствието на представители на различни религиозни вероизповедания в България на площад "Независимост“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Деликатно се замълчава за голямата грижа на папата за бежанците в България. Най-вероятно ще им вдъхне кураж в делото и ще изиска православните българи да бъдат по-снизходителни, гостоприемни и широко скроени (разкрепостени).
22
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Папамобил брониран, ограден отвсякъде като гузен политик с бодигардове, папата всъщност никак ли не вярва, че Бог го пази?
21
0
 
3
 
! Отговори
Захумска1976 преди 5 години
Да излезем да го "посрещнем" с плакати "ВЪН!", "Go Home!", "Папизма : ЕРЕС на всички ереси!". Да се организираме всички, които не искаме той да идва в България! Бог да ни пази!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В материалчето е пропуснато/беше съобщено по Нова тв./че бащата на католиците ще посети в България и "бежански" лагер.Сигурно ще измие на някой ислямист нозете.А после да си ги вземе всички в държавата на рогатия-Ватикана.
19
0
 
1
 
! Отговори
cika преди 5 години
До АнонименKatolizite u nas sa malko,no te vodyat i sviryat u nas politicheskiya mach.Ostanalite igrayat pod tyahnyata gajda i muzika.
18
2
 
5
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Долна гнусота! Еретик и сатанист да осквернява свещенната православна българска земя!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Торба-лан идва
15
2
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Каквото и да си говорим никой друг български политик не е бил милван по главата от толкова много височайши особи като Борисов. Пък колко от тях са папи ехеее.
14
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срамно е ...този няма място в България ... в България католиците са под 1% от населението ......
12
3
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
С католиците както и да е, но този не е просто католик, той е първия до сега папа Йезуит, а от света нищо хубаво не е видял до сега....
11
3
 
7
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
До АнонименШефът на педофилите....Нашите поне се ограничават в манастирите,а поповете си имат попадии и бият,а не да скачат на хорските деца!Мъдри са били едно време,та тъй са решили.А католиците не ми ги хвали...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между 5-ти и 7-ми май не пускайте децата си навън без надзор, особено момченцата!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен какво ме грее, че идвал лидерът на католиците? Ние сме православна държава и тоя е никой. Е, може би е някой там откъдето идва и където се кланя, мие и целува краката на талибанските нашественици, но тук е никой. Една кръгла нула с нулев авторитет.
8
1
 
12
 
! Отговори
аман вече от папата преди 5 години
6 месеца ли ще слушаме за този папа?! От 2018 -та ни информирате,а честно да ви кажа малцина се интересуват. И нещо много дни ще остане,не е нужно да прекалява с присъствието си на бг земя.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2 Дан Браун е посредствен автор, кото харесва пъзели. Ккво следва? Любовни съвети от Е. Л. Джеймс?
6
6
 
0
 
! Отговори
Булгар Асасино преди 5 години
Ще довършим работата тос път..
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сатана да не ни е стъпил!
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние българите си имаме духовен водач-Негово Светейшество Неофит I, Патриарх Български и митрополит Софийски.Източноправослявни сме.Папата за нас е никой.