Рекет с фалшиви катастрофи: Деца се хвърлят върху коли, родители пищят

Застрахователи: Тези престъпления се доказват трудно
7 мар 2019 12:00, Анисия Иванова
70

Измамната схема с фалшиви катастрофи у нас се разраства. Преди дни ви разказахме за младо момиче, което беше рекетирано за 300 лева от мъже, които твърдяха, че докато паркирала подпряла тяхната кола.

Деца от села край Ловеч пък рискуват живота си, изпречвайки се на пътя на автомобилите, а родителите им печелят от застраховката "Гражданска отговорност" или бързи пари, дадени от шофьорите на момента.

Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи посочи, че между 50 и 100 млн. лева годишно е обемът на застрахователните измами в страната. 5-10% от платените обезщетения у нас са в резултат на измами, отбеляза той.

Още по темата

"Говорим за много сериозен терор върху застрахователите и обществото", заяви той в "България сутрин".

"Направихме справка, която показва, че в Български извор за две години няма ПТП с пешеходец, но в предишното село - Брестница, има 4 ПТП-та с пострадали пешеходци. Обикновено са малки деца", каза още Тодоров.

И даде пример с дете, което се хвърля срещу автомобила, който е почти спрял. След това се появяват 20-ина роми, които започват да пищят, а детето театрално влиза в роля. Целта е на момента да се вземат пари от шокирания водач.

Ромите от селото отричат да са част от подобна измамна схема, а полицията и кметството нямат данни за такива нарушения.

Адвокатът по застрахователно право Николай Димитров коментира, че България не е лидер в този вид измами - безспорен лидер е Италия, където това е масов бизнес.

"Случва се живи хора да получават смъртен акт и техните наследници да получават обезщетения за това. В България това са изолирани случаи. В тази порочна схема участват родители, деца, разследващи органи, служители на застрахователи", обясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че е много трудно да се докаже такъв тип измама, стана ясно още от думите му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
25
 
! Отговори
БХК преди 5 години
БХК - Бате, Храни Катуна!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми карайте с 100+км.Те използват ограничението за скорост.На бас че няма да имате проблеми
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да им купим еднопосочни билети за ИндияКупи им, ОК.
26
0
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Този сценарий с използване на децата е филмов - справка филма "Зелена карта" с Жерар Депардийо от 1990г.
25
0
 
19
 
! Отговори
Познай етноса преди 5 години
деца се изпречват на пътя на автомобилите, а родителите им печелят "бързи пари" от тази дивотия!В Румъния практикуваха това още преди близо 30 години. Да не говорим пък за случаите, при които ромче се просва на шосето, шофьорът го вижда отдалеч и спира, за да види какво му е на детето, а в това време от храстите изскача родата, която се нахвърля да ограби наивника и после бягат в различни посоки.Не е ли крайно време да им купим еднопосочни билети за Индия?
24
4
 
8
 
! Отговори
Б Н.Д> преди 5 години
Правителството ти виновно. А сега де.Значи и италианците са ти виновни.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е стара практика на онези защитавани от БХКАбе явно и МВР е към БХК, щото нямат данни за такива неща, не четеш ли?
22
1
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
един от ,,пострадалите ,, пешеходци е дупитата от герб Сабаидин ;) Това отдавна го правиха в Русия и хората си купиха видео регистратори .мафията герб ко ли не прави
21
3
 
10
 
! Отговори
батее преди 5 години
демокрадци батееее
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Първи започнаха да го правят една трупа руснаци, преди години във Финландия бяха пропищели от тоя номер на руснаците
19
0
 
27
 
! Отговори
от БХК преди 5 години
Ами ние от това се издържаме: просия, хвърляме деца пред колите, джепчийство, краме пенсионерите да мятат пари през балкона - основния ни бизнес на БХК.
18
1
 
11
 
! Отговори
морски преди 5 години
Тези ще изплашат и дошлите бедни туристи !!
17
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На такива "родители" децата се отнемат и дават за осиновяване в чужбина.А на самите "родители"връзване на тръбите и клъц на топките.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за тва видео регистратори и ти е чиста работата
15
0
 
26
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Това си е стара практика на онези защитавани от БХК. Винаги когато се минава покрай такива, може да очакваш да ти хвърлят дете пред колата и после не можеш да докажеш, че нямаш вина. В София е същата история от много години. Може би затова е добре, че направиха "100" гърбици за половин км път, докато преминеш по главния път през квартал Христо Ботев.
14
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целия град или село има данни, само полицията нямаИ най-странното е, че хората още търсят проблема в разните му НПО-та, Сорос и т.н. бабини деветини.
13
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разраствала се била практиката :DЧе това е от 30 години номер.А румънските чавета са го правели още преди 1989 г.
12
0
 
29
 
! Отговори
гост преди 5 години
Това е практика от много години в Арчар.
11
0
 
21
 
! Отговори
do 12 преди 5 години
Прав си. Крайно време е да се действа по този начин!! Дори е болезнено трябва! На тея така наречени законотворци явно така им отърва.. В тая ***, за всяко нещо протест..
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Стига да няма допусната грешка (дали съзнателно или неволно е друга бира!) в начина на изземване на записа от камерата. Иначе и въпреки цялата й разделителна способност, тя си остава за лично ползване...