"ТОМ България" подава ръка на хората с увреждания

Темата на тазгодишното мероприятие са изкуствата
7 мар 2019 17:22, Анисия Иванова
2

Доброволците от "ТОМ България" организират за трета поредна година технологичен тридневен мейкатон с цел решаване на конкретни проблеми на хора с увреждания. На събитието доброволците ще изготвят специални съоръжения и устройства за подобряването на живота на хората в неравностойно положение.

"Тази година сме се фокусирали върху хора със специални нужди, които искат да се занимават с изкуство. Искаме да измисляме устройства и за забавление. Правим събитието в Американския колеж. Имаме много участници под 18 години. Предварително сме подбрали 6 предизвикателства за участниците. До 15 март може да се запишат доброволци за събитието. Научихме се как да общуваме комфортно с хора с увреждания", поясни една от организаторките на "ТОМ България" Поли Захариева.

В студиото на "България сутрин" тя отбеляза, че решенията, до които ще стигнат в края на събитието, ще бъдат достъпни онлайн за всеки, който иска да си ги свали и реализира в друга точка на света.

"Предоставяме 72 часа на участниците да творят. Подкрепяме ги с каквото можем. Най-хубавото на формата е, че събира различни групи хора, които заедно стигат до решението на конкретните проблеми. Всяко устройство се изготвя спрямо изискванията на един конкретен човек. Българите по-скоро искат да помагат, но трябва да им бъде предоставена възможност", посочи пред Bulgaria ON AIR Силвия Бехар, която е част от организаторите на събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименпарите по програмата се прибират и отиват за нови гуми на ескалейда.