Заради малкото пари - анализират заплатите в болниците

Увеличението на възнагражденията няма да е еднакво за всички
7 мар 2019 18:47,
8
Заради малкото пари - анализират заплатите в болниците
Снимка: pixabay.com

Предстои анализиране на възнагражденията на всички работещи в държавните и общински лечебни заведения, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на заседанието на парламентарната здравна комисия.

Още по темата
Ананиев увери, че този анализ ще бъде готов най-късно до 20 дни, като целта е да се види разликата във възнагражденията на работещите в тези лечебни заведения, достига ли се и до какво ниво заложеното в колективния трудов договор минимално възнаграждение, пише БТА.

След като се прецизират тези данни, те ще бъдат предоставени и на правителството, каза още Ананиев, но не се ангажира дали ще бъдат отпуснати още средства, освен дадените допълнително миналия месец 30 милиона лева.

Увеличението на възнагражденията, което се предвижда, няма да бъде еднакво за всички, допълни Ананиев и обясни, че са подготвени подход и критерии, според които се цели ниските доходи да достигнат 950 лева, най-вече за медицинските сестри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се анализират заплатите на всички работещи в болниците - лекари, сестри, санитари, администрация, ще се установи, че както между самите здравни работници, така и между тях и администрацията, има разлики между 10-100 пъти. Трябва да се върнат отново щатните таблици по категории.
4
3
 
42
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Общинските болници сами се унищожават. Докторите в тях ги източват към медицинските центрове в които имат допълнителна практика.
3
5
 
41
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
За да те назначат за доктор , икономист трябва да си връзкар да си човек на някой партия основно от Герб да си защотото ако не си от Герб не те взимат на работа
2
2
 
44
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сестрите вземат по 700 лв. а има доктори, понякога и без да практикуват, получават над 10000, защото за да съществува отделението трябва да има съответния специалист. На всичкото отгоре и от две места.
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анализирайте заплатите в цялата държава а не само в тоя сектор това ако не си връзкар или любовница ине те и взимат на работа само любовници и връзкари и то за 500 600 лв заплата .А трябва стартотава заплата за всеки да е поне 1000 2000 евро нето