Акции срещу олигарси, срещу ромски кланове: А присъди?

Явор Хайтов: За да се разчита на успех, трябват и доказателства
Обновена: 8 мар 2019 22:21 | 8 мар 2019 22:14, Екип на Bulgaria On Air
14

Повдигнаха обвинения на 14 от задържаните при спецакцията в столичния квартал "Орландовци", сред които има двама полицаи. Те са обвинени за участие в организираната престъпна група за наркоразпространение, рекети и грабежи. Униформените пък покровителствали дейността на групата, която е свързана с клана на "Гольовците" от Кюстендил.

Бившият заместник-министър на вътрешните работи Явор Хайтов каза пред "Денят ON AIR", че в последните месеци са зачестили акциите срещу български олигарси и ромски кланове, но по думите му не трябва да бързаме със заключенията, защото има много случаи, в които подобни действия са завършвали с присъда за страната ни в международни съдилища и пари, които България е трябвало да плаща на задържаните.

"Аз лично като гражданин бих искал да видя присъда - окончателна и влязла в сила, неоспорена, неоспорима, категорична. За съжаление чуваме за акции, адмирираме, но нямаме резултат", каза Хайтов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият заместник-министър на вътрешните работи допълни още, че трябва вещи лица и прокуратура да работят по-сериозно, а по думите му много от тези дела се бавят, защото изготвянето на различни експертизи отнема прекалено много време.

Хайтов допълни още, че преди тези шумни акции, при които са задържани ромски кланове или олигарси, много служители на МВР са работили дълги часове, но за да се разчита на успех, трябва и доказателствата, които са събрани, да са годни.

Той допълни още, че за него е чудно защо семейство Арабаджиеви са се укривали в Испания и защо не са се явили да дадат показания пред българския съд, да пледират за невинност.

Според Явор Хайтов това дело ще се реши от счетоводни експертизи, но не се знае кога и дали Испания ще върне Ветко и Маринела.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
яворе,и ти не си цвете за мирисане.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Prisadite na novite izboriiiii......izberi bulgarskoto.....orajie ot bulgarskite zavodi!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ГОЛЯМИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ СА ОЛИГАРСИТЕ ТЕ СИ ИЗПРАХА ПАРИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И СА ВЕЧЕ ДОКАЗАНИ БИЗНЕСМЕНИ.ТЕ ПОДДЪРЖАТ ЖИВОТА НА СТАРАТА НОМЕНКЛАТУРА И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И АКО НЕ СЕ ОТЧЕТАТ НА ПАРТИЯТА,ПРОСТО СЕ ЕЛИМИНИРАТ И ЗАСТЪПВАТ ДРУГИ.ПОЗНАТИ МАФИОТСКИ ИГРИ ИМИТИРАЩИ ИТАЛИАНСКАТА МАФИЯ ЛОШО Е,ЧЕ СА В УПРАВЛЕНИЕТОНАРОДА СЕ ИЗЛЪГА ДА ГЛАСУВА ЗА ЦАРЯ И МУТРАТАБОЙКО БОРИСОВ.КАКЪВ НАРОДА ТАКАВА И ДЪРЖАВАТА
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е акции ''Респект''. Значи трябва да продьлжавате да плащате и да ни поддьржате иначе вижте какво ще ви се случи
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи,напишете в търсачката името на Явор Хайтов и сами преценете какви хора канят по телевизиите да коментират.Всички са от един дол дренки-крадливи.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е пунта за пред хората, нищо няма да стане, всичко е мафия, държавата умира.
8
1
 
7
 
! Отговори
дада преди 5 години
Номера е в това, че тук законите се пишат от юридически лобита и са така направени, че очевидни факти не служат за доказателство, а редът за събиране на доказателства е неприложим. На практика по всяко време съд и прокуратура могат да кажат, че това доказателство не е доказателство за тях. Кво стана с тия в телк? Кьорав кара кола, ама подписалия телка не е виновен. А човек без крак викат на телк след 3 години да не би да му е пораснал крака. Пораснала му е.... патката. И са невинни за съда.
7
3
 
5
 
! Отговори
Решението преди 5 години
Терминал 2 !!!!!
6
4
 
17
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
До Анонимен пич,най-тъпия въпрос е да се иска да докаже произхода на парите си!Въпроса който години го набиват в главите ни,а той е неправилен!Главния въпрос и главното доказателство за престъпление е:-добре имаш "мерцедес" имаш палат за 10млн,имаш 20млн в банката или в кутии заобувки,НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ОТ КЪДЕ СА ТИ ПАРИТЕ,АМИ ДАЙ ДОКУМЕНТ ЧЕ ЗА ТЕЗИПАРИ СИ ПЛАТИЛ ДАНЪК!и ако няма,съд,присъда и в кафеза,а всичко друго е бля-бля!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анимос преди 5 години
Зам прокурора на Кюстендил ходи на почивка с гольовците у дивио запад, акция нема ли да има .
4
1
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Положението на ГЕРБ е нестабилно и затова е тая хиперактивност!Всички подгонени не са от вчера в играта,ама сега се сетиха...Ако на ГЕРБ им се размине,всички тия гръмки дела ще утихнат и всичко ще продължи по старому-управляващите ще си прибират рекета и ще ги оставят на мира!То даже на властта е изгодно всички да са в ла.ната-така са по-зависими....
3
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 5 години
А може би просто са виновни и го знаят, затова не са се явили?На българина все са му външни причините ама много често сам си е виновен.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сериозно ли?! Представете си, че и доказателства трябват! Аз дали мога, при положение, че не работя даси купя мерцедес и да си построя мраморна вила? Една данъчна справка и изискване за доказване на произход на парите и целият български елит ще изгърми. Даже в чуждите държави знаят, че очите е наркопласьор, а само МВР не знае. Какво работи този човек? Откъде има толкова пари? Пълно е с доказателства, но по незнайни причини никой не ги търси!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той допълни още, че за него е чудно защо семейство Арабаджиеви са се укривали в Испания и защо не са се явили да дадат показания пред българския съд, да пледират за невинност."Ха ха, този пич вероятно се шегува? Нали говорим за милата ми Родина, в която като не си платиш рекета на управляващите куките намират нещо в колата ти и те вкарват в следствения арест, където друг затворник те убива с пила при "битов инцидент"? А после "независимият" съд дори освобождава убиеца. Този е як шегаджия!