Facebook ще маха групи и страници, дезинформиращи за ваксините

Мрежата ще трие и акаунти, които разпространявали език на омразата
Обновена: 8 мар 2019 09:45 | 8 мар 2019 08:00, Анисия Иванова
31
Facebook ще маха групи и страници, дезинформиращи за ваксините
Снимка: Reuters

Социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще премахва групи и страници, които разпространяват дезинформация и неверни сведения за ваксините на сайта й, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Това е поредната стъпка на Фейсбук и на други компании в тази насока, която се предприема с цел възпиране на потока от дезинформации в социалните медии.

Фейсбук обяви, че ще последва примера на световни здравни организации, като Световната здравна организация или американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, които открито идентифицираха неверни информации във връзка с ваксините.

Още по темата

Ако групи или страници ги разпространяват, то те няма да се появяват сред препоръките при търсене във Фейсбук. Реклами със сходни информации за ваксините също ще бъдат отхвърлени. Съдържание, което съдържа дезинформации за ваксините, няма да бъде показвано в Инстаграм екплор или в страници с хаштаг.

Фейсбук освен това обяви днес, че е закрил 137 фалшиви акаунта във Великобритания, които разпространявали език на омразата и пораждащи разделение коментари, предаде Франс прес.

Премахнатите акаунти са били както в самия Фейсбук, така и в Инстаграм. Те се представяли като произлизащи от средите на крайнодесни активисти и на противници на крайната десница.

Акаунтите са били премахнати не заради самото съдържание, публикувано в тях, а защото "маскирали" истинската самоличност на титулярите им и укривали факта, че са действали по свързан и координиран начин.

В акаунтите са публикувани често коментари по въпроси за имиграцията, свободата на словото, расизма, ЛГБТ, крайната десница, напрежението между Индия и Пакистан, религиозните вярвания, исляма и християнството.

Фейсбук обяви днес и премахването на 31 акаунта в Румъния, които също укривали истинския си произход и публикували политически съдържания, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Facebook ще маха групи и страници, дезинформиращи за ваксините" ... към заглавието липсва пояснението: "лоборано от фармацевтичните компании"
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо хората да нямат право да си изкажат свободно мнението за ваксините???Нали уж имало свобода на словото?Западна демокрация и лицемерие...................ей, засрамете се, бе!!!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали има демокрация и свобода на словото??Или като някой изкаже неудобно мнение................му викате "език на омразата"??
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Not my problem....Писн ми Янко, все на мен да ми хвърлят някакви социални отговорности и да ме карат, да се чувствам зле. Кат не щат, да *** и толкоз!
23
2
 
4
 
! Отговори
Хомо телефон андроид преди 5 години
Сега Салк и Сабин се обръщат в гроба като гледат аниваксърите след епидемията от 50те години на ХХ век. Апаратната вентилация въведена масово в рамките на една епидемия. Антиваксърите сте едни дребномозъчни живученца със смартфонченца. В една софийска детска градина ако гръмне детския паралич от неваксинирани дечица и после като пуснат 15 невръстни на командно дишане, с гарантирана доживотна парализа от раменете надолу, ще си пусна едни пуканки в микровълновата да ви гледам сеира по нова и бтв.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук е по скоро ФЕИК бук. Продават личните данни на клиентите си.
21
5
 
2
 
! Отговори
Ку рти Илиев преди 5 години
социалния статус се определя по броя на зъбите
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбукарии от всички страни - съединявайте се!Фейсбук е опиум за народа.
19
3
 
6
 
! Отговори
Ваксинирана кокошка преди 5 години
Категорично съм против триенето на антиваксърски сайтове! Нека останем по-хората на тоя свят, пък и като им каталясат отрочетата, децата ми ще си играят с други хубави здрави дечица, а не с някакви биологични оръжия, дето *** от морбили ( в 21я в.) или остават стерилни от заушка! Другари, нека екне нашият зов: твърдо против цензурата и ТВЪРДО ЗА ЧАРЛЗ ДАРВИН!!!
18
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До саДокладвай, докалдвай, ще дойдеш един ден при мен, герберче:)))
17
2
 
10
 
! Отговори
Е крайно време беше преди 5 години
Ей сега бг-мама ще се вдигнат на протест! Как така ще ги цензурират! Ваксините причиняват какво ли не, то мигрена, то аутизъм, то духовен упадък... Всяка народна лечителка ще ви каже, че е така! Астроложката също!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Най-накрая Бойко ще стане звезда в Сурат тефтеря, а Цветанов ще печели изборите. Глас Цветанов - Глас Божи!"То не е много смешно понеже, фейсбук и туитър доказано работят с властта в различните държави, като твърдят, че "се съобразяват" със законите на държавата в която оперират.
15
4
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
На Оруел най-лошите кошмари са вече факт. Променя се дискурса нарочно, хората които са против многовалентните ваксини, със съмнителни съставки в тях, произвеждани масово, и поставяне мандатно в повечето държави, без да се интересуват в кои деца имат нетърпимост и кои нямат проблем. Факта, че множество деца страдат понеже са им поставени ваксини към които организма им има нетърпимост, завършват инвалиди за цял живот. Но ваксините в САЩ са единствения продукт към който не може да се завеждат дела
14
6
 
6
 
! Отговори
Гого преди 5 години
До саТи как преценяш кое е истина и кое не, Господ ли си?
13
11
 
8
 
! Отговори
са преди 5 години
Много правилно и точно решение.Аз,лично,докладвам всяка група,страница или човек,който пише неверни неща,и се опитва да ги натяква като истина.И ще продължавам да го правя.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошъл отново фашизъм!
11
4
 
21
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Facebook ще направи голяма услуга на цял свят ако изцяло се самозакрие. Ще престане глобалното следене на хората и промиването на мозъци.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще не ме интересува какво прави Фейсбук. За мен няма такава платформа от години.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободат на словото не е удобна на онези манипулатори с дългите носове.
8
2
 
14
 
! Отговори
хахха преди 5 години
Ооо Фейсбок.лук щял да цензурира дезинформация за други бок.луци, т.е. ваксини. Бравоооо, аплодисменти!