Главното мюфтийство прибира по 2 млн. лева от Турция

Но пък било единствената превенция срещу радикализацията
75
Главното мюфтийство прибира по 2 млн. лева от Турция
Снимка: Булфото, архив

Главното мюфтийство получава от 5 години по 2 млн. лв. годишно от турския Дианет - службата, която отговаря за вероизповеданията в Турция.

Още по темата
Използват се главно за духовни училища и Висшия ислямски институт, обясни главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик пред bTV.

Той допълни, че Главното мюфтийство дължи 8 109 000 лв., който днес с приетите от парламента промени в Закона за вероизповеданията, вече са опростени.

"Живеем в трудни времена. Една несигурна среда. Главно мюфтийство е единствената превенция срещу навлизането на радикални елементи в България", коментира Фаик.

Парите, които ще получава мюфтийството оттук нататък от държавата всяка година по Закона за вероизповеданията, ще са за текущи разходи – заплати и осигуровки, и за капиталови разходи – ремонт на джамии.

Според Фаик Главното мюфтийство е било единственото, което е искало да има пълна прозрачност за външното финансиране. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
1
 
! Отговори
да преди 5 години
никой не е карал и молил Турция да реставрира Желязната църква !!!!! айде да не е от любов,че тия анадолски лицемерни глупости стават банални
56
1
 
0
 
! Отговори
И тоя спи и ходи... преди 5 години
До Анонимен 55то по тази логика (***..) кой народ се е запазип изцяло през хилядолетията? Кво го изписа този параграф тъпотии, само ми хабиш нета докато ти го заредя..
55
1
 
0
 
! Отговори
Сомнамбул преди 5 години
е да деама...ТЯ Е В ИСТАНБУЛ.. нека си финансира ТАМ !
54
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, нашата южна съседка - Турция - дори не крие финансирането, влиянието и пряката си намеса във вътрешните работи на Бг!.Ама тя не крие и финансирането на българската желязна църква в Истанбул ама срещу това не виеш...
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родните ни неолиберали начело с Плевнята крещят "под път и над път" за недоказаната (без фактология) намеса на Русия във вътрешните дела на Бг, на умишлено си затварят очите когато нашите нови западни "партньори" начело със САЩ и тяхното посолство в София открито и безцеремоно се намесват в управлението на държавата.А, нашата южна съседка - Турция - дори не крие финансирането, влиянието и пряката си намеса във вътрешните работи на Бг!
52
1
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Вижте другото днешно заглавие в сайта: "Харчим близо 900 млн. лв. за мерки за по-чист въздух"-------------Няма да се учудя ако в близко бъдеще ни наложат задължителен данък "чист въздух"!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едните са платени от германци, заплатени от американци, на другите - Турция и арабите ..Еха ни държавата!
50
1
 
7
 
! Отговори
? преди 5 години
a ogromnite pensiite za sportisti i artisiti ? a manikiuristkite koito rabotiat na cherno ?
49
5
 
16
 
! Отговори
Курника преди 5 години
Това от което прочетох и разбрах си е чист РЕКЕТ на Българският данъкоплатц
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия докога ще плашат с радикализация бе! Че ние ако се радикализираме?
47
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов комунисте мой !Малко са им , дай още 10 000 000 от нашите пари ! Наг.лец !
46
5
 
13
 
! Отговори
Агностик преди 5 години
Пак ли провокаторсво на верска основа?Естесвено, че фактор Парите..Що не ги получава от Арабия, май е отговорено.БПЦ от къде се финансира?Адвентисти, Йеховисти и т.н, доколкото знам се самоиздържат и никой не е доказал измами за пари.Религията измама, Вярата е Истина.
45
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС управлява държавата
44
2
 
20
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
До АнонименЗатова се трият българските надписи по манастири и църкви и се заменят с гръцки -идете в Бачковския манастир , в Кукленския манастир , в митрополитската църква св.Марина Пловдив-навсякъде българските надписи на заличени и заменени с гръцки. Колко ли пари е взело ченгето милиционер Николай за тази гадост!!!
43
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, българите не бяха ли от Азия и не вярваха ли в Тангра? Какво е това християнство на което робувате? Като пра-пра-пра-пра-пра-дядо ви и баба ви са били предатели и са приели християнството, вместо да си останат истински българи, сега вие със зъби и нокти се опитвате да убедите хората, че всичко е нормално и предците ви не са били най-обикновени предатели. Истинските българи са ги изклали ако не искат да приемат християнството. Изчезнали са. Само една част стават богомили и по-късно мюсюлмани
42
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък българската църква колко е взела от гръцката, само ако знаете...
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интерса, клaти фeсa!Турска поговорка.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре,бе!Аре да се сбием и да мирясаме най-накрая!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога да крадеш стана законно???После се чудите от докладите на ЕС, че сме най-корумпирани в цяла Европа!!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво само да пишем ? Хайде просто утре като истински народ на жълтите павета и да се приключва. Защо един Макорн който уж беше за увеличение на данъци след 3 поредни Истински протеста ги премахна и дори вдигна минималната им заплата с 200 лв (100?), а тука глупаците хоро играят пред парламента и какво постигнахме ?!