Няма загинали българи при катастрофата на етиопския самолет

157 души от 35 държави станаха жертва на инцидента
10 мар 2019 19:05,
8
Няма загинали българи при катастрофата на етиопския самолет
Снимка: Reuters

Няма български граждани сред загиналите 157 души на борда на катастрофиралия по-рано днес самолет на "Етиопиан Еърлайнс" по данни на българското посолство в Адис Абеба, съобщи пресслужбата на българското външно министерство.

Още по темата

Дипломатическата ни мисия в Етиопия в сътрудничество с други посолства получи окончателния списък с пътниците в катастрофиралия самолет.

Жертвите в разбилия се самолет, изпълнявал курс до Найроби, са от най-малко 35 държави, като поне един от пътниците е бил с паспорт от ООН, пише БТА.

По данни, предоставени от авиокомпанията, жертвите са от: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Джибути, Египет, Етиопия, Израел, Индия, Индонезия, Ирландия, Испания, Италия, Йемен, Канада, Кения, Китай, Мароко, Мозамбик, Непал, Нигерия, Норвегия, Полша, Руанда, Русия, САЩ, Саудитска Арабия, Словакия, Сомалия, Судан, Сърбия, Того, Уганда, Франция, Швеция и един с паспорт от ООН.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева изпратиха съболезнователни телеграми до своите етиопски колеги Абий Ахмед и Уоркнех Гебейеху.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От този модел вече има доставени над 400 бройки и летят по няколко полета ежедневноНа мене ми прилича на някакъв саботаж това.
5
16
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 2НА КОЙТО И САМОЛЕТ ДА ЛЕПНЕШ ЕТИКЕТ ЕТИОПИЯ ТОЙ АВТОМАТИЧНО СЕ ПРЕВРЪЩА В *** ДОРИ И ДА Е ТОКУ ЩО КУПЕН ЧИСТАК НОВ!ТЪЙ, ЧЕ ПОЛУЧИЛИ СА СИ ЗАСЛУЖЕНОТО ПЪТУВАЩИТЕ С НЕГО!А САМОЛЕТА НА МАЛАЙЗИЯ БЕШЕ СВАЛЕН)!
4
1
 
12
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Жалко за всички загинали.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир на праха им на загиналите.
2
7
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Държавата - Сйрйя,...- Е, кралство ,...Запомнете- това.....
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе разбирач, Етиопските авиолинии са едни от най-добрите авиолинии в Африка и с най- новите самолети от всички в региона. Боинга дето се е разбил е на 6 месеца, от същия модел, дето падна в Индонезия. Оня пък беше на по-малко от година. Гледайте чужди новинарски канали и не пишете глупости просто така.