Антисемитизмът у нас - на битово ниво!

Давид Леви: Евреите винаги са били удобен враг!
11 мар 2019 22:10, Екип на Bulgaria On Air
46

Антисемитизмът в България е на битово ниво. Това заяви международният анализатор Давид Леви в "Денят ON AIR". По думите му негативното отношение към евреите и имигрантите в цяла Европа нараства със застрашителна сила, но въпреки това у нас тези настроения са доста по-контролирани.

Леви посочи, че антисемитизмът в цяла Европа расте, като една от основните причини за това е имигрантската вълна, която залива континента.

"За съжаление антисемитизмът в Европа стигна застрашителни нива. Сега ситуацията е доста по-страшна в сравнение с нива на антисемитизма от годините преди Втората световна война. Той се поражда от крайнолевите и десни партии. Много хора го използват с популистки цели. Причината е, че евреите винаги са били удобен враг. Негативните настроения обаче се засилват и това е заради положението в Близкия изток и имигрантите", посочи той.

Даниел Леви коментира пред Bulgaria ON AIR и спасяването на българските евреи от преди 76 години, когато правителството отказва да ги предаде на нацистите. Според него тогава основа роля за спасяването на евреите е изиграла Българската православна църква.

"В днешни дни ставаме свидетели на погроми срещу гробища, синагоги. Имаше няколко опита за погроми в София. Целият град е осеян с антисемитски надписи. Българският антисемитизъм е по-различен. Той е битов. Хора по-често използват клишета срещу евреите. Срещу това трябва да се работи чрез образование. Църквата има основна роля в спасяването на българските евреи. Затова и предложихме БПЦ за Нобелова награда за мир, но нещата не се получиха. За съжаление в момента църквата не е на нивото от тогава", завърши Леви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Анонимен - Аман от клишетата на локалния мини дявол яхве! "Ислямът е религия, а не расово етническа принадлежност" - а всички религии са расови. Християнството е спуснато за бялата раса, Христос е бил бял а не бедуин от Месопотамия, бил е разпънат на кръст от евреите в Цариград, който и е бил Йерусалим, а не онази дупка в Палестина, село с 3,500 арапи - същите като сегашните, а и държава изсраел никога не е имало. Християнството при небели, примерно Мексико е фарс.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас има основно антициганизъм,и е основателен,евреите не ни пречат,но тяхното сребролюбие е всеизвестно и определено е неприятно.Аз нямам лоши впечатления от познатите ми евреи,и определено смятам,че само финансовата им върхушка е като нашата политическа
29
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
До Давид Леви. Драги ми господине, а ционизмът по света на какво ниво е? Трети закон на Нютон (ваш човек) гласи: "На всяко действие има равно противодействие."Такива като Вас са царе на сугестията. С ударението на "е".
28
0
 
11
 
! Отговори
Питане преди 5 години
За какво по-точно трябва да се обичат евреите? Арабите, например, хич не ги обичат! Не се сещам да има страна където да ги обичат! Даже ми се струва че и в Израел не ги обичат! Та за какво трябва да ги обичат?
27
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- О-о-ох, невинните те... Божи кравички... А евреите какво мислят и правят - това е тема ТАБУ...
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България евреите са около 1200 ,а претенцийте им големи,Сега пък и на битово ниво не трябва да критикуваме евреите!!!А иначе евреите с какво помогнаха и се отблагодариха с това ,че България е спасила 40хил.от тях?Може би с това че Гад Зееви ограби БГ,,Балкан",с помоща на Иван Костов ,разбира се!
25
2
 
23
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 5 години
Самите евреи са антисемити защото избиват своите братовчеди - палестинците които също са семити като тях.
24
2
 
20
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Който е изгонил евреите си е оправил държавата в историята най пресния пример е Германия , както виждате даже победена доста добре се развива, а сега пак се е напълнила с евреи и вижте до къде я докараха 2 трилиона външен дълг
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреин намира лампа, потъркал и излязъл дух: - Ще те направя най-богатият човек на Земята, но ще убия всичките ти приятели и роднини. Евреинът се замислил и попитал: - Добре де, къде е уловката?
22
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човека във всичко, което казва. Личности като тогавашния митрополит и следващ патриарх Кирил сега вече няма. Само кресльовци останаха. А истината е известна, но на кого ми пука за истината. На хората им харесва да храчат по евреите и да се хлъзгат по течението.
21
1
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
.." Едиктът от Гранада (на испански: Edicto de Granada) е указ на Фердинанд II Арагонски и Изабела I Кастилска, издаден на 31 март 1492 г., с който на евреите на територията на Кастилия и Арагон се предоставя правото да напуснат в четиримесечен срок (до 31 юли 1492 "1492 г. - АКО забелязвате!И ги гонят от Испания? Защо?
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, добре де - значи като алкохолизма, но с два пъти по-нисък процент.За какво изобщо се повдига този въпрос сега?
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антисимитите са настроени срещу семитите,и за отнемане правата на семитите.Под семити се има предвит,определена група етноси,в това число и ромите.Да сте чули нещо някой да е възставал,да е отнемал права,да е извършвал насилие на етническа основа?????
18
5
 
3
 
! Отговори
Конфекция преди 5 години
Т'ва си е друго ниво. Не е като онази конвенция от Истамбул, срещу която всички освен охлювите роптаеха, нали? :)Отсега да напиша:Не харесвам парадирането!
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От година 250 Н.Е. до 1945 г. 94 пъти евреите са прогонени от 86 градове и градове-държави! Сега да си зададем въпроса - защо????? Първият път беше по вина на гойите, вторият път беше по вина на гоите, третият път беше по вина на гойите ... хайде и четвъртият път да бъде по вина на гойите! И петият път да е по вина на гойите, нали?! Ама пък да кажем че все гойите виновни ... ееее ...!!! Да си призная, преди да опозная евреите, аз изпитвах дълбока симпатия към тях! Но вече ги опознах ...
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До Анонимен - Моше Ефенди, колко си проницателен! Мюсюлманите са си семити, а и ромите"Ислямът е религия, а не расова и етническа принадлежност, ама от де тоя акъл при тебе да разбереш нещо толкова елементарно.
15
5
 
10
 
! Отговори
аа преди 5 години
Давид, нищо не разбираш. Този, за който подготвяте трона ще дойде и всички ще му се поклоните , а после ще Ви избие до крак.Антихрист мрази християните,но повече мрази евреите.Вашия "месия" е лъжемесията на технологиите , изкуствения интелект и фалшивите чудеса. Баща му е САТАНА (падналия ангел - Деница)Всички, вие-гейове,лезбийки,фарисеи,мусулмани,индуиси,будисти,сатанисти,околтисти,атеисти ще паднете в краката на фалшивия бог.Само ХРИСТИЯНИТЕ ЩЕ ИЗДИГНАТ МЕЧ СРЕЩУ 666
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, днес Българската православна църква не е на нивото, на което е била преди Девети септември.Само че, кой е виновен затова? Кой измисли комунистическата доктрина? Кой е авторът на социалистическата идеология, която осмиваше и обругаваше християнската църква, насаждаше дивашки атеизъм и дори го правеше задължителен - младите хора задължително бяха първо пионерчета, а после комсомолци, а в устава на ДКМС атеизмът се дефинираше като задължително условие за членство в организацията.
13
2
 
10
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Анонимен - Моше Ефенди, колко си проницателен! Мюсюлманите са си семити, а и ромите, макар че мюслетата не им го признават, но ако излязат на ръкопашен бои, ромските брадви ще свършат повече работа от бомбите на алаха в някое училище.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилната дума е - антиционизъм. И расте, защото има причини.