Реалност или предизборен шум? Българинът "за" концепцията за ромите

60% одобряват стратегията на Каракачанов, показва анкета на Dnes.bg
11 мар 2019 14:30, Красимир Ангелов
93
Реалност или предизборен шум? Българинът "за" концепцията за ромите
Снимка: БТА

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подготви наскоро стратегия с мерки за интеграция на ромите. Въпреки протестите на правозащитници, лидерът на ВМРО поиска концепцията му да бъде приета и дори заплаши, че ако това не стане, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Още по темата
Според военният министър стратегията му включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с престъпността, обществено полезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост и още редица други механизми за реалната интеграция на маргинализираната част от този етнос.

"За справяне с всички тези проблеми ще привлечем онази част от циганите, които са се реализирали пълноценно в обществото и представляват авторитети в своите области", посочи Каракачанов.

От ГЕРБ пък коментираха, че вероятно ще подкрепят в някои части концепцията на Красимир Каракачанов за интеграцията на ромите, но някои текстове трябва да бъдат доста "по-обрани". Какво ще стане в крайна сметка предстои да разберем в близко бъдеще.

И докато решение по темата все още няма, екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Одобрявате ли стратегията на вицепремиера Каракачанов за ромите? В традиционната ни анкета гласуваха 3490 наши читатели.

Болшинството от тях – точно 60%, напълно подкрепят идеята на вицепремиера, защото според тях именно гетата са най-големият проблем с интеграцията на ромите. Още 7% принципно подкрепят концепцията, но само ако тя се изчисти в движение от крайни и нарушаващи правата на хората искания.

Едва 2% от анкетираните категорично отхвърлят вижданията на лидера на ВМРО, защото според тях те са откровено расистки. Други 2% смятат, че нужда от подобна концепция няма, а трябва единствено да се работи реално за образоването на ромите.

За почти всеки трети пък (29%), исканията на Красимир Каракачанов са прост шум преди избори и нищо няма да се приложи в действителност от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
62
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
ТЕЛК-гейт, НОЙ-гейт, Суджук-гейт, Ало-апаши, са доказателство, че интеграцията на българите към ромите функционира по-добре, отколкото обратното !Та да питам, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !
9
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите вече са проблем на немската държава. Нацистоистите ги прогониха от родината и няма кой да хвърля ***.
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На турците държавата плаща данъците и осигуровките, а на българите нищо. Турска държава с патриоти предатели,
7
4
 
71
 
! Отговори
Невъзможно преди 5 години
Някой гледа ли по телевизията как в Германия също не могат да ги интегрират. Само им дават пари и наливат от пусто в празно. Там също живеят в мръсотия и рушат сградите и не спазват правила и закони.
6
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РОМИТЕ трябва да бъдат интегрирани от БРИТАНЦИТЕ. Британската империя им ограбваше държавата с тяхната колонизация. Индия още не може да се възстанови от глупостите на колонизацията.
5
19
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква концепция, какви 5 лв?Ро.мите се изнесоха от Бг семейно. Няма ги отдавна. Живеят, работят, макар и почасово, получават помощи и детски добавки в европейски държави.Кого ще превъзпитавате, кого ще интегрирате?!
4
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма човек, който да не одобрява нещо, предложено от позицията на разума. За съжаление обаче препъникамъните на подобна концепция са доста и при това видими с просто око. Достатъчно е да се споменат само правозащитните организации. Така че прословутата "концепция" яко бие на предизборна. Културните различия са разковничето. Някои хора просто не са направени, за да живеят заедно, след като стотици години преди това са градили нещо около своите собствени народи. Няма как да стане за 20-30 години.
3
13
 
58
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Всеки ден ли ще пишете за смешната концепция. Едни хора , наречени патриоти, станах милионери от паспорти, и всякакви други далавери....не от концепции. Тези псевдо патриоти са пиявица, яко впила се във власта, гласуват дори с ДПС. Всички видяхме. Свършиха балъците
2
7
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният предизборен трик на патриотарите. Колкото минималната пенсия е 300лв. и са прекратени концесиите, толкова и това ще стане. Те са на власт, да действат, защо пишат концепции от които няма да последва нищо. 30 години все концепции се пишат, планове, милиарди за ромско включване...и нищо.
1
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как всички етноси в България са интегрирани само ромите не могат да се интегрират? Нито в България нито където и да е по света.