Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани

Граждани се оплакват, че работниците си "пият кафетата и си гледат телефоните"
Обновена: 11 мар 2019 09:42 | 11 мар 2019 09:41, Нели Христова
133
Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историческият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" отново вся раздор сред гражданите. Първо бяха ограничителите по трасетата на трамваите, а после криво наредените плочки, стърчащи кабели и тръби. Сега гражданите се оплакват от това, че строителите не работят. 

Потърпевшите хора, които живеят на ул. "Граф Игнатиев" споделиха пред  Bulgaria ON AIR, че работниците идват късно, почват да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

Преди дни група младежи порицаха ремонтната дейност на улицата, като разпънаха плажни чадъри и шезлонги до голяма купчина с пясък. Темата за смяната на името на улицата също стана повод за бурни реакции.

"Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти", обясни един от живущите в района Петър Ненов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха,че вижте гр.Варна,всичко разкопано,кал,пясък и задръствания,ул.Георги Бенковски разкопана от 2 месеца,няма нито една работеща шахта за оттичане на дъждовната канализация ,а времето се затопля и при дъжд и такъв голям наклон и водосбор къде ще отиде водата-в магазините разбира се!Ще се напълнят с кална вода!
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква "Самоковска" ?Това ако го допуснем, значи сме оФце оФцедушни.Ремонта на Графа се вписва прекрасно с цялото ни дереже в момента- хаос и абсурдизъм.
117
1
 
1
 
! Отговори
Поправка на 118 преди 5 години
До 117, а не до 111, сори ...
116
2
 
1
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Ако си мислиш, че не един мост могат ЕДНОВРЕМЕННО да работят един МИЛИАРД работници, много си се объркал :-)
115
2
 
1
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
До Чин Чан Чо-линВ Китай има един милиард работници. Ти намери с кого да ни сравняваш-
114
4
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
До НедоволенСигурно Фандъкова обикаля София и дращи с графити по сградите или хвърля *** по улицата. Иначе гей дружинката Смучи София да продължава да гледа павето дали е кафяво или светло кафяво и скоро ще свършат ремонтите.
113
2
 
16
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Живея на ул. "Цар Шишман" и ул."Иван Вазов". От миналата година разкопаха улицата и тротоарите. Цяла зима ходим в пясък и счупени плочи. Същата работа - никой не работи с дни, а когато има работници цял ден се подпират на лопатите. Техника никаква. Накъде е тръгнала Фандъкова , та си мисли, че ще направи от София европейски град? Първо да се справи с мръсотията и графитите по сградите. Подлеза в НДК е заприличал на гето с грозни графити и течаща вода отгоре.
112
1
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
До всички пишещи, които само си чешат езиците , без да боравят с факти. Ул."Граф Игнатиев" е кръстена още по царско време. И същият този човек е подписал Санстефанския договор, според който България става голяма държава. Ало, не бъркайте с Берлинския договор, когато се отнемат територии и остава Княжество България. Там вината е на Австро-Унгария /виж Райхщадското споразумение от 1876г, преди Берлинското. Относно Руски паметник - също построен по царско време. Хайде сега да разрушим всичко!
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хехехеКато за без пари - толкова се работини нам кво ривети
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чували ли сте за избиращият просяк. щото такова животно няма. Просякът не може да избира. И българинът е такъв, само претенции. Ако искате да стане бързо и качествено първо сте сбъркали хората на които да възложите, после цената.
109
2
 
19
 
! Отговори
Чин Чан Чо-лин преди 5 години
"ЗА ПО-МАЛКО ОТ ДВЕ ДЕНОНОЩИЯ в Пекин беше отново изграден мост с шест платна. На работниците са им били необходими само 43 часа, за да демонтират старото и монтират новото инфраструктурно съоръжение. Работата е започнала в 23:00 часа на 13 ноември и е приключила в 18:00 часа на 15 ноември, когато движението по моста е било възстановено."
108
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЕСЕТ МЕСЕЦА НЕ МОГАТ ДА ПАВИРАТ ЕДНИ 850 МЕТРА-НЕЩАСТНИЦИ!!!
107
2
 
15
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Хич и да не бързат. Вече нЕма смисъл. Нека така си стои - грозно, мръсно, недовършено...ама да не го пипат до есента, когато ще ни облъчват с предизборни т ъ по тии....и точно на Графа и Солунска да си опънат сцената, да си нацвъкат микрофоните и да си развеят знамената... Надявам се да е тиня до колената ...и директно от там в избирателната секция да се поизбършем калта с тяхната бюлетина...ареее
106
11
 
6
 
! Отговори
FCB преди 5 години
в София именно местните са ***- за какви стари местни говорите като селището през 1880 г е от едва 10 000 души??????
105
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над един милион селяния заля София в последните години, как искаме да се уважи мнението на старите софиянци да не се сменя името на улицата. Няма как да стане. Простотията е зараза, за която няма лек.
104
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над един милион селяния заля София за 60 години, как искаме да се уважи мнението на старите софиянци за смяна на името на улицата. Няма как да стане. Простотията е зараза, за която няма лек.
103
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този гласуван бюджет за миене на улици, деоен, хайде да почнете да го консумирате, ама не само на пържоли. Измийте улиците че ни се бетонираха дробовете. Ако ви погледнем документите, там сигурно ги миете по два пъти на ден, ама наяве няма НИЩО.
102
3
 
29
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Пусковия срок на този обект от Национално значение беше ТРЕТИ МАРТ 2019.Пусковия срок на ЦЯЛАТА трета линия на метрото беше АВГУСТ 2019.Фандъкова, какво става ? Парите ли свърши или са те качили на пързалката ???
101
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪВ Е ТОЯ "РУСКИ ПАМЕТНИК" БЕТАЯ ДЪРЖАВА Е БЪЛГАРИЯВ РУСИЯ ИМА ЛИ "БЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИК"
100
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавата алчност и некомпетентност смаза държавата ни!---АМА ИМАШ МЕТРО НАЛИ...СМОТАНО МЕТРО АМА ГО ИМА ВСЕ ПАКНЕЩАТА НЕ САМО ЧЕРНИ...