За или против опрощаването на дълговете на мюфтийството?

Политолози: Сделка ДПС-ГЕРБ за 8 млн.? Едва ли!
11 мар 2019 22:25, Екип на Bulgaria On Air
57

Патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Поводът бяха промените в Закона за вероизповеданията, които доведоха до обществен спор заради опростените на първо четене задължения на мюфтийството.

Пред Bulgaria ON AIR политолозите доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов казаха, че няма лошо в опрощаването на дълговете на мюфтийството. Определиха го и като добър жест, стига да има аргументи за това. Според тях независимостта на мюфтийството от чужди страни и фондове е именно такъв аргумент.

Стефанов и доц. Стойчев се съгласиха и по още един въпрос - че едва ли ДПС ще правят сделки с ГЕРБ за някакви 8 милиона задължения на мюфтийството.

"Това са твърде дребни суми. Действително мащабът на политиките и нещата, за които се договаря ДПС, са доста по-големи и стратегически от тези 8 млн. лева", посочи доц. Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

"ДПС не е за 8 милиона. Вижте хонорара на хидроинженер Доган за язовира. Абсолютно несериозно е. Партията очевидно има някакъв друг интерес", каза Любомир Стефанов.

Политолозите коментираха още действията на БСП и подчертаха, че социалистите са готови да направят всичко, за да имат малко предимство в социологическите проучвания или да вземат поне още един глас за европейските избори.

"След като спре да се говори за това, че БСП е извън парламента и стане "все тая" дали е вън или вътре, тихомълком депутатите от социалистическата партия ще се върнат. Просто няма да го обясняват", каза доц. Стойчо Стойчев.

Колегата му Любомир Стефанов пък допълни, че самите социалисти, като са излезли от Народното събрание, не са знаели докъде са готови да стигнат с това си действие, а управляващите изпълняват условията им, което ги оставя без полезен ход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно против!!!! Когато Ердоган опрости а църквите дълговете тогава и ние.!!! Преди това Не при това твърдо.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма против за опрощаване,но първо да се провери къде са изразходвани тези пари,за каква цел...,при толкова много имот ,да имаш дългове е смешно...Значи тези пари ,които са изразходвани не са били по предназначение,демек са откраднати...Ами проверете кой ги е изразходвал ( откраднал ) и вземете мерки.Всеки ,който краде ,мястото му е в затвора,както е при нормалните хора ,така и при всички институции...
38
2
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Когато опрощаваш дълг е редно да минимизираш загубите. Може да поискаш нещо в замяна. ББ какво е поискал? Нищо, "етнически мир", ала, бала за абдала. Можеше да поиска българския да стане официален език за проповядване в джамиите в БГ, например. Нали ще им плаща заплатите, опрощава им дълговете, а се знае от памти века, че който плаща той поръчва музиката.
37
2
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
ББ упорито иска да накара БГ гражданите да гласуват за БСП. Направо не мога да повярвам, ББ за какви ни взема? А, да за матрЯл.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да питам - защо, когато държавата няма проблем да опрости една "дребна сума" от 8 милиона, се събират дарения за лечение на болни деца в чужбина?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, съгласен съм, че 8 милиона за ДПС са дребни суми.Тогава защо се опростяват? Защо ДПС не извади пари от джоба си и ги плати?
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
съд с бързо производство за борисов и горанов, обслужват чужди интереси!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя еднокнижник ни натресе ново робство...упс, присъствие.....толкова безочливо демонстриране от страна на Доган, че притежава всички и всичко може да означава само, че вече сме под ново османско иго!!! И продажните безродственици в парламента до един са съгласни да продадат и майка си за някой лев в офшорка, щото като почнат пак коленията и бесенията, те ще се изнесат от тая прокълната територия и ще спасят продажните си кожи. Горкия ни заспал народ...народ в будна кома!!!
32
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 5 години
Бойко, би ли ми обяснил думите на мюфтията , че трябва да сме благодарни за това че не са ни спретнали второ Косово? За какъв етнически мир бълнуваш и къде е нац. Ни сигурност? Ти, Цецо и Паси май продадохте всичко, което може да се продаде на всеки, който си поиска!!
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дълговете на болниците кога?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнало е да регистрира местни поделения, на които да прехвърля договорите от аренди, от наеми, от покрита собственост и т. н. Заради това се изчисляват едни 30 млн. лева, които годишно се укриват от НАП чрез свързани лица. Агенцията по приходите проспива и този факт, но виждате, че праща данъчни под прикритие да се правят на нудисти по кораби и да танцуват хоро по селата при бабите.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същевременно НАП, която е дала Мюфтийството на публичен съдебен изпълнител, не прави нещо, за да се съберат тези пари. Бездействието на НАП в лицето на публичния изпълнител, е довело до тази краен дълг. А това не може да стане без политическо покровителство. Има и друг сериозен момент. Все пак публичният изпълнител е блокирал средствата на Мюфтийството.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През този период Мюфтийството има издаден ревизионен акт за 10 млн. лева и някакви стотинки. За тези пари Мустафа Хаджи, приел ревизията, завежда съдебни дела. Съдът намалява дълга на 5 100 000 лв. След това тези пари стават изискуеми, защото вече няма спор колко се дължи. Тези 5 100 000 лева от 2014 г. набъбват до сумата 8 279 000 лева заради лихвите. Въпросът е такъв, че нито главница е плащано, нито лихви. За този период Мустафа Хаджи натрупва този дълг, защото не плаща абсолютно нищо.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става дума за дълг на всички вероизповедания, както твърдят държавните институции, а само за мюсюлманското вероизповедание. Той е в размер на 8 279 000 лв. Това пише по справката на НАП. А управляващите казват, че 8 100 000 лева са само на мюфтийството, а останалите пари били на други вероизповедания. Това не е вярно, защото имаме справки на НАП. От тях става ясно, че дългът на Главно мюфтийство е 8 279 000 лв. към 15 януари 2019 година.
26
2
 
12
 
! Отговори
китикак преди 5 години
Горкият ни Патриарх,го накараха да се чуди, защо и той е поканен с мюфтията.Пари не дължи.Ами за репрезентативност.За да изглежда,че всички с радост приемаме да плащаме сметките на мюфтийството.Сакън, инак етническият мир можело да е под въпрос.Какво са 8 милиона.Не било сделка и още каква.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Милен Илиев МинковНе можеш нито да мислиш, нито да пишеш, не е ясно и дали си изкарваш и дневната надница - скрий се в Карлуково и не се бъркай в света на полу-нормалните и полу-грамотните.***-трольовци се справят успешно с окончателното съсипване на форума и без теб - бъди рахат и не се показвай НИКОГА повече, пий си хапчетата и коментирай "социалните" гайлета с дружките си на твоето ниво!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мда 1Кой остави турците да дерибействат още от самото създаване на противоконституционната им партия (ама то било не партия, а "движение") и им подари три окръга в Югоизгочна България и още толкова - в Североизточна? Най-хубаво някой да ос..ре нещо и после друг да му забърсва л..ната и тъкмо тия с екскрементите вдигат вой до небесата.А малцината българи, които все още не са се изнесли от оттам, берат душа от страхотна дискриминация, ама много важно - важното е някой да си развява потурите.
23
2
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Предлагам Герб да опростят и заемите на всички Българи! Все пак е прошка нали така! Бате ви Боко да изплати заемите ни и веднъж и ние да бъдем хора!
22
2
 
19
 
! Отговори
Х преди 5 години
До кога ще търпим и чакаме ????Не дойде ли време да смажем главата на змията ?
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая партия ДПС създадена от изчафията на дс... Отдавна трябваше да бъде изкоренена